Orø del 1 + film – Weekendtur (Reklame)

Obs: Artiklen er nogle år gammel. så priser, personer og andre informationer kan have ændret sig.
Så har vi taget hul på vores nye serie af weekendture og her på denne tur skal vi på Orø. Orø ligger lige nord for Holbæk og man kan sejle derover fra både Holbæk og Hammer Bakker. Vi har valgt den lille trækfærge fra Hammer Bakker, den sejler stort set hele tiden og overfartstiden er under 10 minutter. Der er god plads på den lille færge også når man har campingvogn med. Prisen er 90.- Kr. for bil og campingvogn samt 2 personer. Men siger du at du skal overnatte på Orø Camping for du en returbillet til 150.- Kr.

Orø dukker op i fronten og selve indsejlingen er hurtig og nem, klappen kører op på anløbet og så er det bare om at køre i land. Der er 2 færger der kan sejle når der er mange turister.


Der bor cirka 1000 fastboende på Orø, men om sommeren er der mange sommerhusejere og turister på både campingpladsen og på endagsture.

Færgen har egen motor og styres via kabler der er fastgjort ved molerne på Orø og på Hammer Bakker, de kører så i et spil på siden af den lille færge og holder den på ret kurs. En meget enkel og hurtig overfart og der er ikke meget søgang på denne overfart.

På Orø kan man lige holde ind og få et kig på oversigtskortet over øen, her kan man finde de byer der er på øen, Gamløse, Brønde, Bybjerg og sommerhusområdet Salvig.

Vi har sat kursen mod Orø Camping, her er det lejrchefen Jens som tager imod foran receptionen og den lille iskiosk der ligger bagved. Her er der is udsalg og du kan også købe mad og pølser. Han har kun haft pladsen siden nytår og han har allerede lavet en masse forbedringer og har mange flere i sigte for den kommende sæson.

Pladsen er rimelig store taget i betragtning at vi er på en forholdsvis lille Ø, der er en velanlagt grusvej rundt på pladsen.

Vi finder hurtig vores plads. På denne tur kører vi med en Kabe 470 Classic, det er den mindste Kabe man kan købe og samtidig en af de letteste. Trods den lille størrelse er der rigeligt med udstyr på denne model.

Alde central varme og gulvvarme er som altid standard i en Kabe, så selvom det er den skrabede model er den klar til at campere året rundt i alt slags vejr. Kaben har en totalvægt på 1700 kilo, men kan vejes ned til 1500 kilo og her kan mange biler være med.

Vognen er med en dejlig stor rundsiddegruppe i fronten og med dobbeltseng bagi, der er badeværelse med mulighed for at brusebade og som altid i Kabe masser af skabsplads og et rigtig godt køkken. Det er muligt at tilkøbe ekstra udstyr som glatte alu sider, stor tagluge og meget mere.

Vi har på denne tur et fortelt fra Walker med, som vi har lånt af Sørens Camping i Herning (www.scamping.dk) . Det er et Walker Pioneer 240 All Season. Det er et luksus fortelt som er fabrikeret af det nyeste inden for Ten Cate materiale. Dette gør det perfekt til både fastliggere og weekends campister. De udskiftelige fronter er lavet så de kan byttes rundt, hvilket gør det muligt at vælge mellem placeringer af indgangsdøren; Easy-Door. Man kan også benytte teltet som solsejl.

Den sidste finish og selvfølgelig skal både gardiner og møbler sættes på plads. Det er jo mange gange campingturen leves i forteltet, men det kan jo ikke lades sig gøre uden en god campingvogn.

Efter opstillingen er der nu ikke noget så dejligt som lidt koldt at drikke, eller en glad kop kaffe. Når man så er kommet helt på plads, ja så kan man rigtig slappe af. Vi har nogle dejlige positionsstole fra WeCamp som både er gode at sidde i ved bordet, men også dejlige at ligge og nyde solen i.

 

Orø Camping kan også tilbyde overnatning i hytter, der er flere hytter på pladsen og ifølge Jens kommer der flere til. Så er du ikke campist endnu, kan du sagtens opleve øen og bo på Orø Camping.

Pladsen er dejlig flad og det er nemt at sætte både campingvogn og fortelt op, der er kun enkelte sæson liggere og her midt på ugen er der god plads. Der er strømstik i nærheden og rigeligt med plads.

Der er både legeplads og de næsten obligatoriske hoppepuder på pladsen, så selvom der er natur hele vejen rundt kan børnene alligevel få sig en hoppetur på puderne hvis naturen bliver for meget.

I hovedbygningen ved siden af den lille receptionsbygning og iskiosk er der både familie rum, toiletter, køkken og opholdsrum. Der er også borde og bænke udenfor til at sidde og spise ved.

Familie rum og handicap toilet er alle i rigtig pæn stand. Der er en ældre toilet bygning midt på pladsen med toilet og brusebad af lidt ældre dato.

Der er pænt rent og det varme vand er inkluderet i prisen, så der er ingen undskyldning for ikke at være pæn soigneret her på Orø.

Køkkenet er veludstyret med keramiske kogeplader og ovne, der er opholdsrum i forbindelse med køkkenet og et fjernsyn til underholdning.

Hovedbygningen ligger lige ned til vandet, så man kan trygt købe sig en is i iskiosken og gå en hyggelig aftentur langs den flotte strand.

I morgen skal vi ud og kigge lidt på Orø, vi skal i Orø Dyrepark og se på deres mange dyr, en tur til den flotte kirke er også et mål i morgen.
Så kig med her i morgen.

Mange campinghilsner

Mads og Peer
Campingferie.dk

 

Annonce:

Efterlad din kommentar