På denne tur har vi et lufttelt med fra Isabella. Det er et Ventura Pascal 390. Teltet er et rejsetelt med et bundmål på 3,90 x 2,60 meter.

Her er hele herligheden i ned pakket tilstand. Der er teltet, gardiner, pløkker, gardinstænger og luftpumpen. Hele herligheden vejer 31,2 kg.

Man starter som et almindeligt telt med at få det op i teltskinnen, der er monteret et træk i enden så man kan binde en snor i og trække det op uden at skulle stå på en skammel.

Når teltet er kommet op i skinnen, ja så skal det bare pumpes op.

Der er 4 ventiler i teltet, et i hvert af de store støttestænger. Man skal kun pumpe op i en af ventilerne, men man kan åbne alle 4 ventiler når luften skal ud. Det gør ned pakningen meget lettere, da luften hurtigere kommer ud af teltet igen.

Når teltet er pumpet op og dækkapslerne er sat på ventilerne, sidder de diskret i bunden af hver støttestang.

Når teltet er pumpet op står det utrolig godt, de store luftfylde støttestænger går fra fronten op gennem loft konstruktionen og ind mod campingvognen. Teltet er et såkaldt deltelt og passer på campingvogne med en højde fra 235 – 250 cm.

Under normale vindforhold står teltet ganske udmærket, men hvis det ønskes kan der tilkøbes en støttestang der kan fastholde teltet ind mod campingvognen og derved kan der opnås bedre stabilitet i hårdt vejr.

Der medfølger selvfølgelig gardiner med teltet, så det er ligeså hyggeligt som et almindeligt Isabella fortelt.

Der er myggenet i begge sider og vinduet kan lukkes op så der bliver god gennemluftning i teltet.

Ja så er vi tilbage til hele udgangs punktet, lidt hygge på pladsen. Pascal teltet har en rigtig god størrelse især hvis du skal rejse med det, der er god plads og det er rimelig let at sætte op. Der er mulighed for både at have dør i fronten eller i siden af teltet. Pascal 390 er produceret i VenTex med en acrylat overfladebehandling i farverne Antracite og Ice Grey.

Leveres som standard med: Luxor White gardiner, 4 kvalitetsventiler, så teltet ikke taber luft. 2×2 liters dobbeltvirkende håndpumpe. CampioFlex gummistropper, som sikrer en optimal opspænding.

Se film  her:

Se mere om Ventura Pascal 390 her.: http://www.ventura-camping.com/dk/deltelte/detaljer/pascal-390

Tag med på en rundtur på Storebælt Camping. Se filmen her:

Lige udenfor campingpladsen ligger indkørslen til Isbådsmuseet, det må da være et besøg værd. Du kan sagtens gå en spadseretur derud.

For enden af vejen ligger der et lille hvidt hus, det er en isbådsstation fra 1800 tallet. Det ser nu ikke ud af meget men vi kigge nu ind alligevel. Adressen på museet er Storebæltsvej 140, 4220 Korsør.

Det lille museum viser en udstilling af isbåde. Isbåde var solidt byggede joller med en høj køl på midten og en stålskinne under kølen, der virkede som en mede. Isbådene blev i rækker trukket eller sejlet over Storebælt. En tur kunne tage fra seks timer til flere døgn. Turen med post, gods og passagerer gik over Sprogø, hvor man kunne købe et måltid og overnatte, hvis det blev nødvendigt.

Der er en samling af billeder fra dengang man brugte isbådene, her er et billede fra en af de strenge vintere hvor man fragtede gods og post over med isbåde.


Udenfor bygningen er der kun få skridt til vandkanten og her har man første parket til trafikken på Storbæltsbroen. Der er en fantastisk udsigt over sundet og man kan tydeligt se Sprogø herfra i godt vejr.

Her for enden af vejen er en lille tange, her kan man gå en lille tur eller sidde og nyde udsigten. Vi var her om dagen, men om aftenen er det et fantastisk sted at se solen gå ned og samtidigt se den livlige trafik på broen.

Efter isbådene går turen mod vikingeborgen Trelleborg. Museet ligger på adressen.: Trelleborg Allé 4 Hejninge DK-4200 Slagelse.
Ét af de steder, hvor vikingetiden kan opleves på tætteste hold, er på Vikingeborgen Trelleborg.  I et naturskønt område ligger én af vikingernes store ringborge. Trelleborg blev bygget omkring år 980 af Kong Harald Blåtand.


En af udstillingens højdepunkter er et rekonstrueret langhus. Det rekonstrueret langhus er bygget i 1942 af arkitekt C.G. Schultz. Huset er en model af borgens huse og bygget på en fortolkning af de arkæologiske spor. I dag ved vi, at huset ikke så helt ud som modellen. Langhuset giver dog stadig et indtryk af, hvordan langhusene så ud indvendigt.


Langhusene på borgen var meget ens. De var op til 30 meter lange og havde buede vægge af kraftige planker. Inden for bar store stolper taget. Langhusene var opdelt i 3 rum, to korte gavlrum og et stor midterrum.  Centralt i huset lå ildstedet. Husene kan oprindeligt være malet og haft flotte udskæringer.

Udenfor borgen er en opsats med borgens konstruktion. Her ser man selve opbygningen med langhusene og ringmuren, de yderste langhuse ligger udenfor ringmuren.

Her er en af de 4 indgange til Trellborg, som det kan ses var de store ringmure opbygget i kampesten og jord. Rundt om komplekset har der været vand.

Når man står på ringmuren kan man se de forskellige langhuses beliggenhed i form af sten der er lagt i jorden. Man kan sagtens fornemme dette store borgbyggeri og se hovedgaderne ned gennem borgen.

Her er et luftbillede over Trelleborg, man kan tydeligt se hele borgen og den omkransende ringmur. Man må formode at de på denne tid kunne sejle deres skibe helt ind til borgen via den kanal der går tæt på borgen.

Der er også en udstilling af en vikingelandsby på museet, her kan man se forskellig huse fra vikingetiden og der afholdes også forskellige tema udstillinger. Man har også arbejdende udstillinger hvor man kan se madlavning og hvordan vikingerne kæmpede mod hinanden.

Du kan se mere om Trellborg og de forskellige udstillinger her.: http://natmus.dk/museerne/trelleborg/

Det var hvad vi havde fundet på i denne weekendtur ved Storebælt, her er naturligvis mange andre spændende ting man kan foretage sig i denne del af Sjælland. Se med på vores næste tur hvor vi skal til trekantområde ved Vejle og en tur til der hvor Harald Blåtand er rigtig kendt, nemlig i Jellinge.

Så husk at se med i næste uge, her har vi også en ny campingvogn og et fortelt med.

Mange camping hilsner
Mads & Peer
Campingferie.dk

 

Annonce:

Efterlad din kommentar