Orø er en dejlig fredelig ø og når man sådan kommer ud fra campingpladsen og kigger på dette billede, ja så kunne det ligeså godt være taget for over 50 år siden. Opel Kaptajnen og omgivelserne passer uanset om vi er i nutid eller datid.

Det blå flag vejer over stranden på Orø, og det betyder jo godt badevand. På campingpladsen er man specielt glade for dette, da det giver de besøgende en ekstra oplevelse og der kommer rigtig mange forbi og bader på stranden.

I dag skal vi en tur ind og kigge på dyreparken der ligger på Orø. Den ligger lige bag ved campingpladsen og man kan gå eller cykle derhen. Der er også en naturskole på området, her er der  børn der bor fast på stedet og så kommer der skoler forbi og lærer om naturen og dyrene.

Vi skal ud og kører en tur med ”svanevognen”, det er en traktor der trækker en vogn med bænke og selvfølgelig en god udsigt. Den kører 3 gange om dagen og det koster 25,- kr. pr. person.(2018).

Der er et stort hestehold i dyreparken og det er nok også et stort hit hos de fastboende børn. Man kan få en ridetur på en pony for kr.: 25.-(2018)

Ved indgangen til den stor ”savanne” står strudsen og vogter på hegnet, den ved godt at dyrepasseren er med i vognen og der sikkert falder en godbid eller to af.

Den store fugl kommer helt tæt på og viser sig at være rimelig fredelig. Men det er et stort dyr og selvom den ikke kan flyve, så kan den skyde en topfart på hele 70 km/t. Den følger os troligt hele vejen rundt på turen.

Ude på den store åbne ”savanne” er der forskellige dyr, her er det en hjorteflok der er nysgerrige og lige skal se turisterne an.

Selvom dyrene kender vogntoget er de rimelig sky, men flere kommer dog tæt på for at se om der skulle være en gulerod eller to der faldt af.

Når først man har fodret lidt, ja så er vognen lige pludselig vældig populær og der kommer flere tililende. Dette er en rigtig god oplevelse især for børnene der kan se de store dyr helt tæt på.

Hvis man ikke syntes hjortene er store nok, så er der også en lille bison flok, og her kan jeg forsikre om at det er store dyr. De har nu en majestætisk tilgang til livet og lader sig ikke lige imponere af en vogn med lidt gulerødder.

Tyren Ferdinan gør også sit indtog og han er meget glad for gulerødder, her kan man få lov at fordre ham i det store gab med alle de gulerødder der er tilbage i spanden. Jeg kan forsikre om at det hoved er stort når man ser det helt tæt på. Ferdinan er nu utrolig rolig og ser næsten helt tillidsfuld ud.

Tilbage fra den store ”savanne” er der mulighed for en lille rundtur i parken der ligger ved skolen. Her er der bland andet flere voliere med forskellige fugle.

En Emu der kommer helt fra Australien er også kommet til Orø, det er også en stor fugl der ligesom strudsen ikke kan flyve, men løber ganske godt.

Der er flere steder hvor der er små dyreunger, som her de dejlige gule gæslinger.

Orø slangen ligger og hygger sig i parkens terrarier, det er en tigerphyton som er hele 4,98 meter lang og vejer 70 kilo. Det er en af verdens største slanger og de kan blive op til 7 meter lange. De ligger normalt og soler sig om dagen og så går de på rov om natten. De kan blive op til 30 år gamle.

I terrariet er der også en lille vandoase hvor der er et par Kaimaner. Kaimaner er en underfamilie i alligatorfamilien. Kaimanerne adskiller sig fra de egentlige alligatorer ved at mangle den forbenede skillevæg i næsen og ved at de har et bugpanser af hypermobile benplader. De kigger sultne op for se om der skulle komme noget spiseligt.

Se film fra Dyreparken her:


Du kan læse om parken, åbningstider og priser her.: http://www.oroestrand.dk/dyreparken/

Efter alt det dyreliv må vi lige ha lidt kulturelt, så vi er taget til Orø Kirke der ligge midt på øen. Kirken er opført tilbage i 1200 tallet, tårnet er bygget i starten af 1500 tallet. Kirken blev hårdhændet istandsat i slutningen af 1800-tallet, hvorved to romanske vinduer i skibets nordmur blev ødelagt.

Kirken er meget smukt dekoreret og den er fornem restaureret i den originale stil.

Prædikestolen er leveret i 1632 og bærer våben for Urne og Arenfeldt, lydhimlen bærer Christian 4.’s initialer.

I 2001 fandt man kalkmalerier på nord- og syd væggen i skibets 1. fag i forbindelse med kalkning af kirken. De er blevet afdækkede og ved samme lejlighed afdækkede man hvælvets ribbedekorationer. På nordvæggen ses en rytter, muligvis Sankt Jørgen, billedet er blevet noget ødelagt af restaureringsarbejdet i 1897, da man udvidede de romanske vinduer. På syd væggen ses en engel, som muligvis hører til en fremstilling af Bebudelsen, i så fald skal Maria være bag vægpillen.

Vi slutter dagen af med en tur forbi Orø stenen. Den tyve tons tunge Orø sten stammer oprindelig fra Bornholm (det er Bornholmsk granit). Der skal voldsomme kræfter til at flytte en sten som denne, og den er ikke flyttet hertil af mennesker, det kunne den dog sagtens, men den er ganske vist flyttet af is. Det siger lidt om hvor meget is der har ligget her, tilbage under istiden.

Orø stenen blev fundet ved Lindhøjgård, i 1983 af ejeren. Stenen blev i 1996 ved hjælp af en stor blokvogn transporteret til sin nuværende plads på højdedraget ved svinget på Næsbyvej. Herfra nydes tit den smukkeste udsigt ud over det skønne fjordlandskab, hvor man kan se vand i tre retninger.

Efter en dejlig weekend på Orø vender vi snuden hjemad, igen tager vi kabel færgen til Hammer Bakker. Det har været en dejlig oplevelse og Orø er helt sikkert et besøg værdigt og man kan sagtens få både en weekend og en lille ferie til at gå med opdagelser på denne skønne Ø.

Du kan se mere om Orø her.: http://www.oroe.dk/

Vi glæder os allerede til den næste weekendtur, her skal vi en tur med en Camp-Let teltvogn til Helsingør. Her skal vi se lidt på Helsingør og omegn og jeg er sikker på at det også bliver en oplevelse.

Mange campinghilsner og på gensyn

Mads og Peer.

 

Annonce:

Efterlad din kommentar