Weekendture 2 – Helsingør del 1 + 1 film (Reklame)

På denne weekendtur skal vi ud og køre med en Camp-Let. Vi har hentet den hos Bije Fritid & Camping i Helsinge hvor Flemming Hansen udleverede den til os. Vi skal til Helsingør i det dejlige Nordsjælland og vi skal bo på Helsingør Camping.

Helsingør er beliggende nord for København og er en af de byer i Danmark der er tættest på Sverige. Det tager kun godt 15 minutter at sejle det lille stykke over til Helsingborg.

 

Så går turen op ad de nordsjællandske veje, her på forsommeren er det nogle rigtige flotte ruter der går gennem den flotte store Gribskov i Nordsjælland.

 

Helsingør Camping ligger lige ned til vandet og det er let at komme dertil. Det er Helsingør kommune der ejer og driver pladsen, men det er Michael og Lotte der har været lejrchef par i hele 30 år.

Se mere om pladsen her.: http://helsingorcamping.dk/

 

Der er pladser til både telte, campingvogne og autocampere. Skulle man ikke have nogen af de nævnte, ja så er der også 12 hytter til udlejning.

 

Mange af pladserne ligger lige ned til vandet og der er en storslået udsigt. Pladsen er dejlig flad og det er nemt at opstille både campingvogn og fortelt. I bagrunden er der udsigt over til Kullen i Sverige.

 

Pladsen har en lille reception og forretning, her kan man købe de fornødenheder man altid lige står og mangler, men ellers er Helsingør ikke langt væk med dens store udvalg af butikker. På pladsen kan man leje cykler så man kan komme rundt i området uden bilen.

 

Vi bydes velkommen af Lotte og for anvist en plads hvor vi kan slå vores Camp-let op.

 

Den Camp-Let vi har lånt er en Camp-Let Classic. De findes i 3 forskellige udførelser, To Go, Classic og Premium. De ligner næsten hinanden når de er klappet sammen, men der er forskel på udstyret og teltet når de klappes op. Fælles for alle modeller er, at de kun vejer totalt 500 kilo og kan hermed trækkes af næsten alle biler.

Camp-let kan i alle modeller leveres med påløbsbremse og derved tempo 100 godkendes.

 

Opstillingen af en Camp-Let er ganske simpel, og når man har fået lidt rutine kan man slå den op på meget kort tid. Camp-Let blev udviklet af Familien Nissen i Sønderjylland tilbage i tresserne og har været en succes siden. Camp-Let har rigtig mange fans både på grund af håndteringen, men også at den er så let at opbevare. Man kan tilkøbe et bøjlekit der gør at den kan stå lodret, det gør det nemt at sætte den i haven eller carporten.

 

Efter et par tag er den oppe og så skal den som bare pløkkes som et andet fortelt og så er man klar.

 

Der er lige et par stænger der skal strammes op og låses, men det er meget let gjort. Teltet er lavet af Isabella og har den samme høje kvalitet som deres fortelte. Teltet er udført i akryl og er åndbart, dette giver et rigtig godt indeklima.

 

Der er i Classic og Premium modellerne en mulighed for at sætte et ryglæn op til en sofa i den ene sovekabine, det giver nogen gode ekstra siddepladser. Under madrassen kan ses den luge til bagage boksen, her kan lægge ting ind uden de bliver våde. Ved siden er en bladholder.

 

Efter kort tid er Camp-Letten slået op og fast pløkket til jorden, den står nu solidt og godt. Man kan sætte ekstra barduner på hvis vinden skulle være ekstra stærk. Der kan tilkøbes solsejl der kan monteres på fronten, så man får en dejlig terrasse.

 

Når man har fået bord og stole på plads er stuen rigtig hyggelig og dejlig lys. Der er god plads i en Camp-Let hele 18 Kvm. De 2 soveafdelinger er også i rigtig god størrelse, 140×200 matcher mange almindelige senge derhjemme.

Skulle der være brug for ekstra sovepladser, kan man tilkøbe en gæstekabine der kan sættes på og udvider arealet med ekstra 2 sovepladser.

 

Køkkendelen er standard på Classic modellen og indeholder gasblus, vask og en vanddunk med 12V pumpe. Der er rimelig plads i de 2 opbevaringsrum nedenunder og køkkenbordet er også brugbart. Det smarte er at man kan åbne køkkendelen uden af slå Camp-Letten op og holder man pause på vejen kan man altså bruge dette.

 

En velfortjent kop kaffe skal man da have selv om det var overkommeligt at sætte denne Camp-Let op. Vi har på denne tur taget et par af Isabellas instruktørstole med, de er nemme at have med da de ikke fylder så meget og så er de faktisk rigtig gode at sidde i. Bordet er også fra Isabella og det er en rigtig god størrelse også når det er klappet sammen, det kan justeres på det ene ben så det ikke vipper.

 

Toilet er det der mangler i en Camp-Let og derfor er man henvist til pladsens. Helsingør Camping har fine toilet og badeforhold.

 

Der er pænt og rent og der er gode sanitære enheder med både sæbe og håndtørre lige ved hånden.

 

Vi skal nu og opleve lidt i området og pladsen ligger lige ned til stien som fører ind til Helsingør. Man kan fra pladsen se Kronborg Slot rejse sig over byen.

 

Lige udenfor pladsen holder det lille regionaltog ”Grisen” som kører mellem Helsingør og Gilleleje. Så en tur til Gilleleje er også meget nemt og helt sikkert en oplevelse. Vi skal nu ud og kigge lidt på området og selvfølgelig skal vi ind og kigge lidt på Helsingør og Kronborg, så læs mere om dette i morgen.

Mange campinghilsner

Mads og Peer.
Campingferie.dk

 

Annonce:

Efterlad din kommentar