Peer Neslein fortæller:
Vi er kørt ind i Californien og Joshua Tree National Park, hvor vi er stoppet ved Ranger stationen, hvor vi skal vise vores adgangskort. Og det er blevet frokosttid, så vi laver et lille sammenskudsgilde, da Lisbeth og jeg ikke har noget mad, da vores køleskab er holdt op med at virke, så maden er smidt ud. Heldigvis kan vi bruge Rasmus og Mettes køleskab. Men vi har ikke fået handlet, så de 4 andre deltagervogne som vi kører med i dag, sætter deres mad på bordet, så alle kan spise hvad de vil. Dejligt. Tak for mad til Hans, Line, Morten, Jan (King of slam) samt Lissi og Jan Kaspersen.


Vi er stoppet ved en af de mange specielle kaktusser. Mens jeg står her fotograferer Hans nogle små øgler, der lever i ørkenen. Der er også slanger, så dem kigger vi også efter.


Kaktussen magen til den jeg står ved har små blomster og pigge i toppen.


Et skilt advarer mod en gruppe andre kaktusser som vi skal se nu.


Lisbeth er blevet glad for at fotografere med sit Canon 500D og har taget en del af billederne til dagbøgerne. Her fotograferer hun de kaktusser som der advares imod, da man ikke kan få piggene ud igen, hvis man rører den. Det skyldes mikroskopiske modhager.


De ser smukke ud, men er farlige at komme tæt på.


Her har en af dem en smuk blomst i enden.


Længere fremme i nationalparken står disse specielle kaktusser som nærmeste ser afbrændte ud.


Det er smukke og øde landskaber og vejen igennem parken er ca. 50 km lang, måske mere. Og det er varmt i dag, meget varmt. Så man skal ikke gå for langt væk uden vand.


En anden type kaktus.


Vi holder os i nærheden af bilerne, hvor der er masser at se på hver gang vi stopper.


Det er utroligt at mange af de forskellige typer kaktusser står i forskellige områder. Men det skyldes at de vokser i forskellige højdeområder. Så hvis man ved nok om kaktusser (som de lokale) kan man se på typen af kaktusser, hvor højt oppe man er i terrænet. Her er det Joshua træer som parken er opkaldt efter.

Joshua Træet
Joshua Træet er et træ (i to forskellige underarter), der tilhører slægten Yucca i plantefamilie Agavaceae. Joshua Træet findes primært i Mojave Ørkenen imellem de fire amerikanske stater Californien, Utah, Nevada og Arizona. Joshua Træet fik sit navn af mormonske immigranter, der krydsede Mojave Ørkenen omkring 1850’erne. Træets specielle form mindede dem om en bibelsk fortælling, hvor Joshua under bøn strakte hænderne op mod himlen.

Farmere og minearbejdere, der indvandrede til egnen samtidig med mormonerne benyttede Joshua træet til at bygge hegn og som brændstof i de  dampmaskiner, som blev brugt i de lokale miner. Joshua Tree kendes også fra det kendte U2 album “The Joshua Tree” fra 1987, der vandt flere Grammy Awards.


Vi er stoppet ved en ny lille parkeringsplads i parken som er et kæmpe naturområde. Træerne her er Joshau som parken er opkaldt efter.


Vi forlader Joshau Tree National Park og sætter kursen mod vores campingplads som hedder KOA Banning Stagecoach.


Efter at have forladt nationalparken ser vi de kendte cowboy kaktusser, som er specielle ved at de fungerer som bælgen på en harmonika. Når de mangler vand, er de trukket sammen. Når de har vand nok er bælgene trukket ud, som det ses på billedet.


Det er atter en gang spændende landskaber som åbner sig for os, på vores vej gennem Californien, som vi er kørt ind i, i dag.


Det starter med nogle få vindmøller, men der kommer flere og flere.


Og der er mange flere end du kan se på dette billede. Så der bliver arbejdet hårdt på alternativ energi i Amerika. Hans, vores rejseleder, mener at en del af vindmøllerne kommer fra danske Vestas.


Vi ankommer som nogen af de sidste til campingpladsen, da vi også lige skulle handle. Malu er hurtigt ud af vognen og løber rundt for at få spilopperne ud af kroppen. Hun leger også med en amerikansk dreng på legepladsen og de snakker og leger og griner i lang tid – på hver sit sprog. Men det går strygende.


Ved spisetid har vi fyret op i grillen som står ud for hver autocamper. Og bænksættet står også ved hver plads.I morgen har vi fri og skal besøge et stort Outlet center, men vi har en overraskelse, da et af de deltagende par har sølvbryllup. Hvem det er kan du se i morgen.

På gensyn i morgen.
Signe og Peer Neslein
og resten af rejsegruppen

Skrevet af: Peer Neslein
© www.campingferie.dk 2010

Annonce:

Efterlad din kommentar