Peer Neslein fortæller:
På turen kører vi i 3 forskellige størrelser af autocampere eller RV’s som amerikanerne kalder dem. De mindste hedder C-19, de mellemste C-25 og de største hedder C-30. I dag vil jeg fortælle om den mellemste type C-25 som vores rejseleder Hans kører i. – En C-25 autocamper er en praktisk og rummelig autocamper med plads til fire voksne eller to voksne og tre små børn. Den er yderst velegnet til små familier, men også for den ældre generation, der ikke ønsker at sove i en alkove.


Alle autocamperne er bygget på Ford chassiser og er udstyret med V8 eller V10 benzinmotorer med automatgear. Der er lidt forskel på indretningen i førerhuset afhængig af hvor gammel vognen er.


Med en længde på 25 fod, svarende til 7,6 meter, er den både nem at komme rundt med og meget rummelig med god gulvplads til 4-5 personer let kan komme om hinanden. C-25 autocamperen er 2,54 meter bred og 3,72 meter høj. Spisepladsen har et lille bord og to bænke på 97 cm. Over for spisepladsen står en fæstnet lænestol, der kan drejes 45 grader.


Siddepladserne bag førersædet er familiens samlingsplads omkring måltider og hygge.


Hen over førerhuset findes en køje med plads til 2 personer. Hvis man kun er 2 personer i vognen bruger man dobbeltsengen i bagenden af vognen, så man kan anvende alkoven til bagage og opbevaring.


Køkkenet er indrettet midt i vognen med en eller to håndvaske og tre kogeplader, der er installeret i bordpladen. Bag køkkenet er der et køle-/fryseskab med god plads og over gaskomfuret en mikrobølgeovn, der både kan varme med mikrobølger, som almindelig ovn og med grilleffekt. Køle-/fryseskabet kan forsynes af el fra opkobling på campingplads, gas og autocamperens batteri. På de nye modeller skifter den automatisk til den løsning, der er billigst og bedst, så den hele tiden er slået til.


Under bordpladen er der skuffer og et skab, og der er mere skabsplads hen over bordpladen, og bag køkkenet, så man kan have køkkenredskaber og madvarer inden for rækkevidde. Køkkenet ses her fra bagenden af vognen.


Håndvasken sidder uden for toiletrummet.


Toiletrum med toilet og bruseniche.


Over for køkkenet er det køleskab med fryser. Bemærk aircondition i loftet.


Grundrids på C-25 om dagen.


Grundrids på C-25 når der er redt op til natten.


C-25 er en populær størrelse.

Køreegenskaber
Med en rækkevidde på ca. 4 km pr. liter benzin, og en stor og stærk V8 Ford motor er denne autocamper ikke den meste økonomiske. Men kompenserer de billige benzinpriser på 3-3,50 kr. pr. liter for. Der er automatgear og Cruise Control som i de øvrige modeller, hvilket giver mere opmærksomhed på vejen. Cruise Control kan styres på vognens rat. Vognen har også servostyring og ABS bremser.

Bagageplads
I bagerste højre hjørne er der et stort bagagerum med plads til tasker m.m. i de nye modeller og et mindre i de gamle modeller. På venstre side sidder strømforsyning til opkobling med el, spildevandsafløb og slange til tømning af tanke. Bag på vognen eller på højre side kan vandtanken fyldes op. I bunden af vognen ligger der en tank med rent vand på 151 liter og en gasbeholder på 36 liter. (Gas til 14 dage ved normal brug til daglig madlavning)

Der ligger to store spildevandstanke under vognen. En til toilettet på 93 liter (black water) og en til vaske og bad på 93 liter (gray water). Varmvandsbeholderen bliver varmet op ved hjælp af gas og kan rumme 22 liter.

Der er både aircondition/varmeanlæg i loftet midt i vognen og i førerkabinen. Af sikkerhedsgrunde er der både installeret røgalarm midt i vognen og gasalarm bagerst i vognen samt en pulverslukker ved døren. Ved døren viser et lille panel niveauerne i de forskellige tanke – vand, spildevand og gas.


Senere på dagen går Rasmus og jeg en tur i området for at filme og fotograferer ved Lake Powell.


Stedet er utroligt smukt og det er skønt med en fridag i dette område.


Lille Malu bruger fridagen på at besøge vores naboer på campingpladsen. Her er det Jan, Morten og Line der får besøg af Malu. Bemærk, at alle pladserne har grill, flere i øvrigt samt bord og stole.


Hans holder aftenmøde og fortæller om, hvad vi skal opleve i Grand Canyon i morgen.


Vi lytter, mens Hans fortæller.


Vi lytter og glæder os til mødet med Grand Canyon i morgen.

På gensyn
Signe & Peer Neslein
Og resten af campisterne.

Skrevet af: Peer Neslein
© www.campingferie.dk 2010

Annonce:

Efterlad din kommentar