27 hårnålesving på Lysevejen i Norge – Opkørslen – 360° film (Reklame)

Vi er nok mange der kender både Trollstigen og Ørnevejen i Norge og jeg er jævnligt, af flinke campister, blevet mindet om at jeg burde prøve Lysevejen og dens 27 hårnålesving, som fører ned til Lysefjorden øst for Stavanger. Den nemmeste vej til Lysefjorden var via Hirtshals-Kristiansand og vi var heldige at låne en Randger autocamper af Campingagenten.dk i Nibe, så det var stort set lige på vejen til færgen i Hirtshals. Returbilletten til Fjordline kostede kr. 4.618 (danske) og sejlturen tager ca. 4 timer hver vej.


Foto: Michal Kubik_mkimages_ Instagram

Det var dejligt at vi skulle køre turen i en autocamper, da der foruden de 27 hårnålesving på Lysevejen, ligeledes indgår en 1 km lang tunnel, som jeg havde hørt var så smal at der var mødepladser hvis der kom modkørende. Og så er det ikke er sjovt at skulle ind på en mødeplads, i en mørk tunnel, med et 12 meter bil og camping vogntog. Så det blev en Randger autocamper, som Rasmus og jeg tidligere har kørt i bl.a på stranden i Løkken og det øvrige Nordjylland.

Rasmus og jeg kigger på kort.

Så er vi på vej. Vi har filmet vejen både ned og op med et 360° kamera. Den mest spændende tur var opkørslen, måske fordi det går lidt langsommere end nedkørslen.

Tunnelen er 1 km lang med mødepladser.

Jeg kørte opturen så Rasmus havde tid til at tage billeder, mens et fastmonteret 360° kamera filmede turen begge veje.

Her er filmen med opkørslen:

Vigtigt: Hvis du har Iphone – se filmen her:  

 

 

 

Annonce:

Efterlad din kommentar