Vi er alle stået omkring klokken 6 om morgenen for at opleve solopgangen over klippeformationerne i Navajo indianernes fantastiske landområde som de kalder Monument Valley. På dansk ville vi nok kalde det monumenternes dal. Her er solen endnu ikke kommet op over horisonten, men vi er klar.


Vi sidder og står og venter, godt pakket ind, da det er temmelig koldt om natten og om morgenen.


Rasmus og Mette venter på at solen skal komme op. Rasmus har sat sit TV-kamera på stativ, hvor det tager billeder i bestemte intervaller, så han kan få hele solopgangen. Så kameraet står og kører.


Det første glimt af solen som kommer op i horisonten. Flere campister ligger i telt for at nyde den specielle solopgang.


Der bliver fotograferet på livet løs, mens solen langsomt er på vej op.


Så er de fleste kommet op og stå for at prøve at tage billeder, som godt kan være svært, når man skal fotografere lige mod solen.


Solen kaster et gyldent skær på os og vi kan straks mærke den begynder at varme os dejligt igennem.


En flyvemaskine passerer hen over himmelrummet.


Teltcamping med udsigt til ørken og sol.


Alle nyder solopgangen.


Der tales om kameraer og indstillinger for at få det bedste billede af solopgangen. Her er det Jan og Birger.


Solen giver klipperne og det store hotel et rødt skær.


Så er solen kommet op og farverne vender tilbage til de kendte varme farver. Vi holder godt med vores campere på kanten ved nedgangen til dalen, hvor man kan gå ned, eller komme med på en jeeptur, gennem det røde ørkensand.


En ballon er på vej hen over bjergene. Mon ikke det er nogen der har oplevet solopgangen fra ballonen.


Efter morgenmad, hygge, snak og ikke mindst en stor oplevelse har vi pakket vores campere og sætter kursen mod vores næste mål. Men først skal vi lige ad sandvejen, hen forbi hotellet og tilbage på asfaltvejen.


Efter få km forlader vi Utah og kører ind i Arizona, hvilket betyder at vi skal stille vores ure en time tilbage.


Undervejs passerer vi andre af deltagere fra gruppen. Her er det Jan Lemvigh-Müller der vinker.


Igen oplever vi klipper i mange farver og veje som snor sig igennem landskabet.


I byen Page passerer vi denne enorme dæmning som er med til at skabe Glen Canyon dam som blev indviet af fru Lyndon B. Johnson. Og den store kunstige sø er blever kaldt Lake Powell, efter Major John Wesley Powell der ledede en række ekspeditioner af floderne Green og Colorado river, som i dag løber gennem området samt gennem Grand Canyon.


Broen her har vi lige passeret og flere autocampere fra vores gruppe er på vej over.


Det er et enormt bygningsværk og der er langt ned når man står og kigger ned mod bunden af dæmningen.


Og så nærmer vi os vores mål for i dag som er Wahweap som ligger lige ned til Lake Powell.


Vi kører ind på campingpladsen som er super moderne, selv om der er langt til det nærmeste bad. Men amerikanerne har jo også alt i deres RV’s, enten det er campingvogne, Fifth Wheelers, som er sættevogne, eller det er motorhomes. Men fællesbetegnelsen for disse køretøjer er RV’s.


Solen banker ned fra en næsten skyfri himmel og det er varmt. Meget varmt, så de fleste skal ud og nyde solen og vandet, efter mange dage med bjerge og bjerge. Ikke for at klage over bjergene, men vi har set rigtig mange bjerge, så lidt afveksling i form af vand er et kærkomment tilskud til den spændende tur vi er på.


Fra vores plads kigger vi ned til søen. I aften skal vi grille, hygge og slappe af. I morgen kan vi sove længe da vi har fri. Nogle skal ud og sejle, andre bade, nogle shoppe, men fælles for alle er at vi skal nyde det.

På gensyn i morgen.
Signe & Peer Neslein
og resten af søulkene.

Skrevet af: Peer Neslein
© www.campingferie.dk 2010

Annonce:

Efterlad din kommentar