Peer Neslein fortæller:
Hans fra Team Benns har igen inviteret på morgenmad, på en dag hvor vi skal besøge en gammel bekendt fra Invasionskysten i Normandiet. Så da vi vågner på den ”danske” campingplads i Lake Havasu, står morgenmaden på bordet og solen er på himlen.


Vi har samlet bænke så vi kan sidde sammen. Vi skal kun sørge for noget at kaffe og te. Resten har Hans købt.


Solen skinner og snakken går om, hvad vi skal opleve i dag.


Kortene kommer frem så vi kan se hvor vi skal køre i dag. Hans der står med kortet har selvfølgelig udstyret alle med en komplet rejseplan hjemmefra, hvor vi kan følge den nedskrevne rute med vejnumre og km og miles afstande. Vi har selv opdelt os i forskellige køregrupper, som er opstået af sig selv mellem deltagerne. Nogle kører 2 vogne sammen, andre 4 vogne og andre 6 vogne. Undervejs skifter grupperne også lidt, så deltagerne får snakket med flere af de andre deltagere. Men alt er frivilligt.


Men her og nu hygger vi os med morgenmaden.


Der spises og tænkes over dagens etape.


Da vi skal køre står Lillian og Leif parat til at sige farvel og måske på gensyn, da flere af deltagerne er faldet for stedet som hedder Campbell Cove RV Park and Campground. Her er hjemmesiden igen: www.campbellcovervresort.com


Vi er på farten igen og ikke mange km fra Lake Havasu ser vi dette ferieområde.


Stedet minder om en sydhavsø med palmer og dejligt vand.


Her kommer vi til Parker Dam dæmningen som vi ikke må køre over med lastbiler og RV’s, da man er bange for terror i form af gemte bomber. Men vi behøver heller ikke køre over, vi er nemlig på vej mod statsgrænsen til Californien.


Undervejs tager jeg nogle billede, hvor vi alle fire der kører sammen er med. Malu sidder og ser tegnefilm på en bærbar PC, mens Lisbeth hygger sig med hende. Vi skiftes til at sidde ved Malu. Lisbeths grønne PC står på bordet. Men det er mig der bruger den, også nogle gange når vi kører, så jeg kan lave dagbøger, mens Signe kører. Men lige nu slapper jeg af i passagersædet og leger med mit kamera og min vidvinkel.


Vi ser et skilt, hvor der står General Patton Memorial og der stopper vi.

General Patton
Jeg kender udmærket General Patton og hans indsats under 2. verdenskrig, hvor han kæmpede mod den tyske General Rommel under ørkenkrigen i Nordafrika og senere i Europa.

George Smith Patton GCB OBE (11. november, 1885 – 21. december, 1945.) var en ledende amerikansk general under 2. verdenskrig ved operationerne i Nordafrika, Sicilien, Frankrig og Tyskland, 1942-1945.

Under 1. verdenskrig var han en af de øverstkommanderende i det nyformerede kampvognskorps og deltog i kampene på Vestfronten i 1918, hvor han blev såret. Efter 1. verdenskrig var han fortaler for mekaniseret krigsførelse, men valgte af karrieremæssige årsager at vende tilbage til kavaleriet.

Under 2. verdenskrig kommanderede han både armekorps og armeer under kampagnerne i Nordafrika, Sicilien og Nordvesteuropa. Patton var kendt for altid at bære 2 blanke forsølvede Colt revolvere i sit bælte. Patton døde ved en bilulykke den 21. december 1945.


Indgangen til museet som ligger i samme område som Patton brugte til at træne sine soldater i ørkenkrig, da han skulle kæmpe mod Hitlers Afrikakorps med General Edwin Rommel i spidsen.


Her står han så, den barske amerikanske soldat som var kendt for at sige sin mening højt og tydeligt. Og det blev han ikke altid særlig populær på.


Kopi af en af Pattons revolvere, en Colt kaliber 45.


Museet rummer materialer og effekter fra flere forskellige krige, selv helt op til jagten på Saddam Hussein.


Et kig gennem lokalet som også rummer biler og udstyr og en Tv-skærm der fortæller om General Patton.


Uden for museet er opstillet flere af de kampvogne som Pattons soldater har brugt gennem tiden.


Her er Rasmus kravlet op på en kampvogn for at kigge ind i førerhuset.


Amfibiekøretøj som næppe har været meget brugt i ørkenkrigen.


General Patton fik også bygget en speciel campingvogn som var indrettet til mørkekammer under 2. verdenskrig.


Vi ser også flere mindeplader på bænke og på sten på jorden. Her er det en mindeplads for kongresmanden Sonny Bono, som mange af de voksne læsere sikkert husker bedre som den mandlige del af Sonny og Cher, som fik mange store hit, bl.a. med ”I got you babe” og ”Little man”. Hans rigtige navn var Salvatore Phillip “Sonny” Bono (16. februar 1935 – 5. januar 1998) og han var amerikansk producer, sanger, skuespiller og politiker. Var gift med sangerinden Cher indtil deres skilsmisse 27. juni 1975. Han døde ved en skiulykke under en ferie i Nevada.


Vi er igen tilbage i vores autocamper og ser dette sherifkontor indrettet i en container. Sheriffen, brandmesteren og dommeren er i øvrigt på valg i amerikanske byer hver 4. år. Så er man utilfreds med en af dem, risikerer han/hun at miste jobbet. Så det handler om at behandle kunderne rigtigt.


Vi forsætter gennem ørkenområdet med meget spredt bevoksning af palmer og lave buske.


På turen har vi krydset flere at staterne uden at opdage det, men her kommer vi til statsgrænsen til Californien og de vil have at vi kører meget langsomt igennem kontrollen. De beder dog ikke om hverken papirer eller pas, men kigger blot på os.


Vi slutter vores dagbog med denne venlige information på vejen i Californien. Det grønne skilt fortæller at vi passerer et statsfængsel. Det gule skilt fortæller, at man ikke skal tage blaffere op. Rart at vide. Tak for det.

På gensyn
Signe og Peer Neslein
og resten af turisterne

Skrevet af: Peer Neslein
© www.campingferie.dk 2010

Annonce:

Efterlad din kommentar