Peer Neslein fortæller:
Vi på vej mod Monument Valley, men er stopper for at få lidt frokost undervejs .

Vi bestiller Navajo burgere. Og de er gode. Du kan se menukortet på denne genvej: www.twinrockscafe.com. Twinn Rocks Trading Post har i øvrigt fået navn efter de to ens klippesøjler du ser til venstre på billedet herover.


Efter frokosten fortsætter vi ud i ødemarken mens bjerge med sne på toppen rejser sig i horisonten.


Vi fortsætter rejsen og bliver bl.a. overhalet af dette vogntog med en speciel trailer og en hest og en hund på bilens lad. Mon ikke det er en hest.

En rigtig gammel tankstation som man ser på film.

Landskaberne skifter hele tiden og nu kommer vi til en natur bro.

Her passerer vi naturbroen.

Specielle klippeformationer er skudt op ad jorden for millioner af år siden.

Og mon ikke at vi nu nærmer os Monument Valley og Navajoernes land.

En skilteskov midt i ødemarken.

Navajo indianerne

Navajo reservatet er med 45.000 km2 lidt større end Danmark. Her bor 75.000 Navajo-indianere.

Indianere er en samlet betegnelse for de folkeslag og deres efterkommere, som boede i Amerika før den europæiske kolonisering. Nogle af disse etniske grupper så som Navajo indianerne findes stadig. De levede der også, da Leif den Lykkelige opdagede Amerika. Vikingerne lod dem være og “koncentrerede” sig mere om Grønland end Amerika.

Så Christoffer Columbus “opdagede” derefter Amerika under sin søgen efter Indien og troede så han havde opdaget Indien (og tog samtidig al æren for at have fundet Amerika). Han opkaldte så de indfødte indianere. I USA er den politisk korrekte betegnelse nu Native Americans, indfødte, eller hjemmehørende, (naturlige) amerikanere.


Et flag, der fortæller at vi er i indianerland.


Vi er på vej ud til vores overnatningsplads, som er midt i naturen uden nogle former for faciliteter. Men vi har jo også alt i vores campere. Mette fotograferer, mens Rasmus er gået i forvejen for at filme at vi kommer kørende.

Vi skal holde på pladsen længere fremme midt i naturen.


Det blæser en del på det lille plateau vi holder på, så flere af bilerne bliver stillet på tværs for at skabe læ.


Inden længe er vi på plads og kan sidde og nyde udsigten til de karakteristiske klipper.

En kold sodavand eller en kop kaffe gør godt, mens vi prøver at få et overblik over det store imponerende landskab. Vi har købt nogle stole i et supermarked for 9 dollars stykket, da der ikke fulgte nogen med bilerne.

Man kan vælge at gå en tur ned i dalen, eller tage på en tur i en jeep, som foregår på ladet af en åben jeep. Men det støver meget og alt bliver rødt af støvet.

Lisbeth og jeg går en tur op til hotellet som ligger et stykke væk. På vejen ser vi disse jordhytter, som er i samme stil som Samerne på nordkalotten bruger.

Lisbeth står på terrassen ved hotellet, hvor vi har et fantastisk overblik over de specielle klipper som er brugt i et utal af film, hvoraf den første var i 1938 med John Wayne. Titlen var Stagecoach.

Prøv at lægge mærke til klippepartierne bag Lisbeth og billedet fra den gamle John Ford Western.

Vi sidder stort set alle sammen uden for vores vogne og nyder aftenen, mens dagslyset forsvinder.

Selv om solen går ned bag vores ryg, er der flotte farver på klipperne i den modsatte retning. Så det er det vi kigger på.

Hans fra Team Benns er rundt og snakke med deltagerne, som sidder i små grupper og hygger sig.

Vi er i et indiansk område og der er formentlig mange ånder. Og måske er det en ånd der tryller med Rasmus her. Mørket er faldet på og vi skal tidligt op i morgen så vi kan nyde solopgangen ved 6-tiden, så der er tid til at takke for atter en dejlig dag i USA.

På gensyn i morgen
Hilsen
Signe & Peer Neslein
Og resten af rødhuderne.

Skrevet af: Peer Neslein
© www.campingferie.dk 2010

Annonce:

Efterlad din kommentar