Nordkapp 2022 dag: 1 Oslo, Kabe vejes, Isabella Air Arc Canopy luftsolsejl (Reklame)

Signe og Peer Neslein (far/datter) er kørt fra København til Bogstad Camping i Oslo hvor de skal mødes med deltagerne på deres guidede campingtur til Nordkapp. Der er 10 campingvogne og 5 autocampere tilmeldt turen. Ialt 29 personer.

Signe og Peer er ikke kørt direkte fra København, men har overnattet på Lagunen Camping i Strømstad i Sverige, tæt på grænsen til Norge.

Hvad vejer vogntoget. Ford Kuga 2,0 180 hk, Automatgear, 4wd, diesel og Kabe Estate 560 GLE?

I Norge kører Signe og Peer ind på en offentlig vejestation på hovedvejen og vejer deres vogntog. Vægten er inddelt i områder så den kan veje campingvognen og bilen hver for sig. Campingvognen vejer 1740 kg, hvortil kommer kugletrykket (ca 75 kg) som ligger på bilens anhængertræk. Bilen vejer 2040 kg med Peer i bilen da Signe er ude og filme vejningen. Totalvægten rundes op til 3800 kg.

Før middag ankommer de til Bogstad Camping som nu hedder Topcamp Bogstad.

Peer Neslein fortæller:
Vi finder vores plads hvor vi skal holde selv om der er en del forvirring på campingpladsen med hvor vi skal være. Men det lykkes til sidst at få styr på pladserne til hele vores gruppe som kommer hver for sig i løbet af dagen.

Vi stiller vores vogn op så vi kan nyde det gode vejr og kigge efter vores deltagere som enten er kommet eller kommer i løbet af dagen.

Efter campingvognen er på plads benytter vi lige lejligheden til at køre op og se Holmenkollen som er Norges mest kendt skihopbakke. Som pudsigt nok ikke har åbent om sommeren.

 

I bakkerne omkring Holmenkollen ligger der et hav af flotte og lækre huse.

Tilbage på campingpladsen er deltagerne begyndt at ankomme så her er nogle af deltagerne. Kurt Lynggaard og Käthe Schmidt fra Munkebo på Fyn.

Her er det Jes Schütt og Mona Raeder fra Åbenrå.

Jan Olesen har inviteret sin mor Inge-Lise med på en tur til Nordkapp. Jan har også sin hund Charlie med på turen.

Flemming og Inge andersen fra Farum.

Karin og Tommy Rasmussen kommer fra Solrød .

Mikael og Liddi Andersen kommer fra Bjæverskov.

Dorrit og Jørgen Morsing kommer fra Bjæverskov og forstår at nyde livet som campister.

Resten af vores deltagere bliver præsenteret de næste dage.

Signe tilbereder aftensmad i vores køkken i campingvognen.

Mens Signe laver mad samler jeg vores nye Cadac 2-cock Pro Deluxe som jeg har valgt til små gasdåser.

Signe er næsten klar med aftensmaden.

Vi har glemt et bord til grillen, men til gengæld har vi et luftsolsejl med fra Isabella. Det hedder Isabella Air Arc canopy som sættes op på få minutter. Ind i teltskinne, pump op, slå 3 pløkker i jorden. Så er der serveret. Det vejer ingen ting. Jeg kan holde i strakt arm lige ud i luften.

De af deltagerne der havde lyst kunne spise og hygge sig sammen. Andre valgte at slappe af efter turen til Oslo, så de er klar til i morgen.

Der hygges og alle glæder sig til at sætte kursen mod Nordkapp. I morgen skal vi til Beitostølen som er porten til Jotunheimen med Norges højeste fjelde.

Se film her:


På gensyn morgen.

Signe og Peer

 

Annonce: