Nordkapp 2022 dag: 3 – Beitostølen, Valdresflya, Jotunheimen, Lom stavkirke, Geiranger film (Reklame)

Peer Neslein fortæller:

Vi er klar til afgang fra Beitostølen Camping, men før vi kører vil jeg lige præsentere 2 af vores deltagere. Resten kommer de følgende dage.

Kim Junker er med på turen i sin Suzuki med en Adria Action på krogen. Og kim har fødselsdag i dag (20-6-2022) som han vil vi fejre når vi er ankommet og har stillet vores vogne op i Geiranger.

Palle Johansson kører i sin Knaus Sky TI autocamper, mens hans kone valgte at blive hjemme og følge den lange tur på nettet.

Vi så elg
Det først vi så da vi kørte ud på Valdresflya var en stor elg som Signe fik øje på, så vi stoppede midt på landevejen for at se på den. Den havde vist været nede og drikke vand i søen og nu var den på vejen op på en lille landtange tæt ved vejen. Mona Raeder fik taget et billede af elgen som vi nok skal bringe snarest muligt.

Vi har kørt få km fra Beitostølen Camping på vej 51 med kurs mod Valdresflya, da vi kommer til en lille samisk marked på fjeldet som tilbyder alt fra skind til gevirer.

Signe fandt desværre ikke noget hun lige manglede.

Men der blev købt skind og  pølser af andre.

Vi er på vejens højeste punkt 1389 over havet.

Selv om vi er i den sidste del af juni liger der stadig sne på højfjeldet.

Nogle af deltagerne skal selvfølgelig ud på sneen og lige kaste en snebold.

Vi kører i forskellige grupper da vi ikke lige kan køre 15 vogntog sammen. Her er vores gruppe som holder frokost på en rasteplads.

Vi skal selvfølgelig lige stoppe og se Lom stavkirke som desværre er lukket da de har brandkontrol. Men flot er den udefra.

Lom stavkirke er en stavkirke fra perioden 1160 til 1200 i Lom kommune, Innlandet fylke. Kirken er en av de største stavkirkene i Norge.

Efter Grotli kommer vi til dette smukke område i 0mkring 1.000 meters højde lige før vi kommer til Dalsnibba.

Der ligger meget sne på den øverste del af vejen ned mod Geiranger.

Længere nede er der fald på 10%, så bremserne bliver varme og lugter brændte på flere af campingvognene.

Vi har bestilt pladser på Geiranger camping til vores 15 vogntog, så vi kommer hurtigt på plads med dejlig udsigt til Geiranger fjorden og en kæmpe krydstogtskib.

Vi slutter med at ønske Kim Junker tillykke med de 40 år og synger fødselsdagssang for ham.

I morgen skal vi på en ny spændende tur. Først og fremmest fra Geiranger og op ad Ørnevejen og dens hårnålesving. Derefter med en lille færge for at komme til trollestigen som vi er spændte på at se efter stenskredet. Men også spændte på at køre ned ad Trollstigen. Når disse ting er klaret kører vi til Dombås og fortsætter på E6 gennem Rondane nationalpark til Halland Camping 220 km længere mod nord.

Tak for i dag og på gensyn

Signe og Peer (datter og far)

Campingferie.dk

Annonce: