Peer Neslein fortæller:
Velkommen til en ny dag, hvor vi vågner på Rosenlund Camping i Jönköping i Sverige, på vores tur mod Polarcirklen meget længere mod nord.
Dagen starter for mit vedkommende med et bad i det lille toiletrum, hvor jeg har fået monteret en bruseskinne og brusegardin, så jeg altid har mulighed for et bad i vognen, selv om jeg selvfølgelig også kan bruge de flotte badeforhold der er på campingpladserne. Men om vinteren er det dejligt at gå fra sengen og direkte ud i badet i campingvognen.
Min campigvogn er en Kabe Classic 470 som er den mindste og billigste Kabe du kan få. Så badeskinne og forhæng er ekstra udstyr på denne model.

 

Du får lige et billede af resten af toiletrummet, så du kan se indretningen.

 

For at få så meget plads som muligt i baderummet og undgå at forhænget klæber til min velformede krop, har jeg valgt at sætte velcro i hjørnerne, så forhænget blivet holdt ud langs væggen.

Her ser du hvor rummeligt bruserummet bliver, når forhænget holdes ud til siderne.

 

Forhænget kan nå hele vejen rundt i toiletrummet, hvor jeg sætter det fast med velcro ved håndvasken, hvor bruseren findes.

 

På farten igen – med kurs mod Uppsala

Dagens rejserute fra Jönköping til Uppsala.

 

I dag skal vi køre omkring 370 km så det er en relativt kort dag, som hurtigt kan blive længere, hvis vejret driller. Men indtil videre tegner alt godt, selv om den blå himmel glider over i mørke skyer.

Skyerne bliver mere og mere mørke, men vi er heldige. Vejret skifter hele dagen, men sne ser vi ikke noget til. Vi kan også sagtens vente med sneen til vi komme rlængere mod nord. Der skal vi nok få sne nok.

Brændstofforbruget for de første 2 dage på turen kan du se på datoerne den 29-1 og 30-1.

8,07 km/l med en campingvogn på krogen er udmærket. Måske kan det komme højere op de næste dage, eller måske falder det. Bilen er en Toyota Land Cruiser 3,0 (fabrikstunet) så den har 400-500 Nm. Korriger gerne Nm tallene hvis du ved bedre.

Jeg skulle lige have et billede af dette svenske klokketårn, som vi passerede på vej mod Uppsala.

 


Nogle af os holder en lille pause på vejen.

I min Kabe Classic 470 er der monteret et Alde 3020 centralvarmeanlæg med konvektorer hele vejen rundt i vognen samt vandbåren gulvvarme og elpatron. Alde kan køre på gas og 230 volt.

Over fyret sidder der bl.a. en fordelerboks med tv-kabler til antennen på taget og udtag til TV ved siddegruppen, sengen og udvendigt, så man også kan sidde ude og se TV, hvis man har fortelt på. Utroligt hvad der er med i en “skrabet” model.

 

Betjeningspanel for vognens funktioner som f.eks hovedafbryder, lys, vandpumpe, Alde gasfyr, elpatron m.m.

Det store køle/frys skab på 190 liter er ekstraudstyr, men ganske dejligt at have god plads.

 

Vi er ankommet til campingpladsen i Uppsala hvor vi skal overnatte og mens mørket er faldet på, bruger jeg et par timer på dagens dagbog. Men når man sidder i dejlige omgivelser i en varm campingvogn og kan mærke gulvvarmen i fødderne, er alt skønt. Iøvrigt et godt bord at sidde ved.

 

I morgen skal vi køre næsten 600 km til Umeå, så det er turens længste dagtur. Så vi kører ud af pladsen i Uppsala kl 8 i morgen tidlig. Mon ikke vi i morgen også møder sneen på vores vej mod nord langs den Botniske bugt.

 

På gensyn i morgen.

Mads & Peer
Campingferie.dk

Annonce:

Efterlad din kommentar