Peer Neslein fortæller:
Det er med vemod at vi har forladt Arctic Camp i Jokkmokk, men vi har en deadline på vores marts udgave af Campingferie bladet som skal overholdes. Vi har også en aftale med Kabe forhandlerne om at vi står på Kabe standen på Ferie for Alle i Herning, hvor du kan se filmklip fra vores tur, samt få en snak om camping og vores Kabe Classic 470.

Det lykkedes os desværre ikke at se Nordlys, da skydækket var for tæt de dage vi havde til rådighed. Man kan sige at det er lidt som midnatssol, som absolut også kræver held med vejrudsigten.

 

Gasforbrug
Vi har brugt 10 kg gas (kompositflaske) i løbet af 7 dage. Det er i snit 1,42 kg om dagen. De dage vi har kørt med vognen har vi brugt mere og de dage vi har været på campingpladser, har vi brugt mindre fordi vi også har brugt elpatron. Men det er flot klaret med temperaturer  på i snit 6-7 minusgrader.

Jeg har altid både fyr og elpatroner tændt på campingpladser, med prioritering af el, så hvis der sker der en strømafbrydelse på pladsen, er det rart at fyret automatisk træder til.

 

Sluk for vandet når du kører

Jeg plejer nogle gange at lukke for vandhanerne på betjeningspanelet, når jeg kører med campingvognen, men ikke som en fast procedure, men det gør jeg fra nu af.

Da vi kørte fra Jokkmokk camping var der isslag på vejen som i forvejen havde et lag is med høje kanter, så vognen kunne godt få en del rystelser. Da vi en times tid senere stoppede går jeg altid hen og åbner døren og tjekker at campingvognen er ok. Men til min overraskelse stod vandhanen i køkkenet og kørte. Vand kom der ikke ud af den, den havde nemlig tømt de ca. 30 liter ud, vi havde i vandtanken. Jeg skyndte mig at slukke vandhanen og slukkede også for kontakten på betjeningspanelet.

Og så kom jeg i tanke om spildevandstanken som rummer 32 liter på de nyere modeller. Min tidligere Kabe var på 18 liter. Spildevandstanken var fyldt så vi fik den tømt på en tankstation.

Hvad var der sket hvis der havde været mere vand i vandtanken end der var plads til i spildevandstanken, eller hvis spildevandstanken havde været fyldt op. Var det så løbet ud af overløbsrøret, eller er det for lille til at kunne modtage det vand der kommer fra vandpumpen. Havde jeg så kørt med håndvasken i køkkenet fyldt eller ville den løbe over og ud i vognen.

Nå men det gik godt denne gang. Men fremover er der altid slukket for strømmen til vandhanerne under kørslen.

 

Her er lidt informationer på min Kabe Classic 470 som jeg synes er en perfekt rejsevogn.

 

Battery-Guard
Inden jeg kørte hjemmefra monterede jeg en Battery-Guard som via Bluetooth og en app giver dig informationer om dit batteri i bilen. Du kan også vælge at monterede den i din campingvogn, eller en hvert sted. Ideen er at du før du starter bilen kan se tilstanden på dit batteri. Obs. Billedet er taget på turen, hvor vogntoget og motorrum er blevet temmelig snavset.

 

Billede fra Iphone.

Billede fra Iphone.

Prisen ligger på omkring 250 kr. Yderligere information Danbrit Akkumulator a/s – www.danbritas.dk

mail: cp@danbritas.dk

 

Tuxer tøj til campingturen
På turen har vi brugt vores dunjakker fra Tuxer og de har været dejlig varme, men vi havde faktisk nogle ekstra tykke vinterjakker med fra Tuxer, men dem fik vi ikke brug for. Dunjakkerne har været super gode. Bukserne er også fra Tuxer og det specielle er at de har foer og det luner, når temperaturen er under frysepunktet.

Se film fra Nordlys Turen 2017:
Klik dig ind på vores Filmkanal og se film fra turen: https://www.youtube.com/user/campingferie 

Pause på vej mod Danmark.

Tak til alle jer som har fulgt os på vores vintertur til Polarcirklen og stor tak til deltagerne på turen.

Tak for nu
Peer Neslein
Campist

 

 

Annonce:

Efterlad din kommentar