I dag er vi startet i byen Jukkasjärvi på det berømte Ishotel. Det ligger et par timers kørsel fre Jokkmokk.

Udenfor Ishotellet er der opstillet en række boder der sælger sovenier fra Ishotellet og flere samiske produkter.

Peer står ved indgangen til Ishotellet, hele hotellet er bygget i is og man bygger et nyt hvert eneste år.

I 2017 er det det 27 Ishotel på denne plads, og de har allesammen været forskelligt udført. Man starter på årets hotel i starten af november måned og man tager de elektriske installationer ud og lukker hotellet i april og herefter smelter det helt væk.

Værelserne er udført af forskellige kunstnere, og de har allesammen et tema.

De forskellige værelser er alle utrolig smukke, der er forskellige lyssætninger og farver. Temperaturen er konstant -5 grader indenfor.

Ved indgangen til hvert værelse står nummeret og hvilken tema det har, og så hvilken kunstnere der har udført værelset.

Der er cirka 15 kunst suiter og 20 is rum i det traditionelle Ishotel og de er allesammen forskelligt udsmykket.

Hotellet indeholder også et iskapel, i årets hotel er det i samme bygning.

Den flotte alter skulptur der står opad den massive is væg er rigtig flot. Der er rigtig mange bryllupper der afholdes i Ishotellet i løbet af sæsonen.

En nyhed på Ishotellet er Ishotel 365, her er der nu et permanent Ishotel med 9 deluxe suiter, 11 kunstsuiter og den berømte ICEBAR. Her er det hele udført i et kølehus, og hermed er det åbent året rundt.

ICEBAR er berømt flere steder i Verden, og alle glassene kommer herfra og er selvfølgelig udført i is. Man kan nyde en drink og slænge sig i isbaren eller på nogle af de ismøbler som er rundt omkring.

Efter rundturens på Ishotellet er det tid til en lille frokost. Vi er taget lidt ned af vejen til en Samisk Kåte hvor der serveres Samisk mad og sælges soveniers.

Vi har bestilt en ren burger som bliver tilberedt over åben ild, stedet er rigtig hyggeligt og man er tæt på køkkenet.

Vi slutter dagen af med et besøg i Jukkasjärvi gammel kirke, den ligger kun et stykke nede af den samme vej som Ishotellet ligger på.

Kirkens altertavle er meget smuk og viser figurerne i samiske dragter. Det er en meget lille hyggelig og intim kirke.

Udenfor den lille kirke står det flotte klokketårn som kan ses langt væk fra. Her ringede man til gudstjenester til nær og fjern.

Vi slutter dagen med en lille præsentation af vore deltagere på turen. Her er det Søren Bøgelund Pedersen fra Ikast, han har en Kabe Briljant 2,50 og trækker med en dejlig BMW. Søren er ny campist og det skulle egentlig havde været hans første tur med os, men så tog han lige fri en måned før og kørte en vintertur til Nordkapp og mødte os på tilbagevejen. Det skal dog siges at han kører lastbil til hverdag.

Jan Olesen fra Tåstrup har været med på flere af vores ture og han kører med en LMC 520 2,50 og trækker med en Mercedes. Det er 4 gang at Jan er i Jokkmokk til vintermarked.

Ole Trøst & Lisbeth Tolstrup fra Østbirk har rejst rigtig meget i det nordlige, de kører med en Kabe Briljant 2,30 og tækker med en Subaru med 4 hjuls træk.

Jørgen Rasmussen fra Nimtofte har lejet en McLouis autocamper og det er hans første tur med sådan en til det nordlige Sverige. Jørgen kører også lastbil og er vandt til at kører i vintervejret.

I morgen skal vi på Jokkmokk vintermarkedets sidste dag, vi skal også de om vi kan komme ud og køre med hundeslæde. Nordlyset håber vi også at finde, men vejrudsigten er ikke rigtig med os, men vi håber stadig.

Se med i morgen.

Hilsen Peer & Mads.

Annonce:

Efterlad din kommentar