Når man ser på fabrikkens 2015 program, er det ikke svært at se hvorfor Bürstner ser sig selv som leverandør af solide, komfortable og gennemdesignede vogne i den øvre del af de segmenter producenterne inddeler modeller i. Bürstners forskellige serier; Premio, Premio Plus, Averso, Averso Plus, Averso Nature og Averso Top markerer sig rigtig godt i både begynderklassen, mellemklassen og den øvre mellemklasse. I 2015 har fabrikken haft ekstra fokus på familiecamping med børn, f.eks., med den nye og opdaterede Premio serie, hvor Premio 520 TK er en ny model.


Bürstner Premio 520 TK er en 250 cm bred familiemodel som er indrettet med køjer bagerst, rundsiddegruppe og køkken i midten og fransk soveværelse forrest. Køjerne er indrettet som den nederste køje kan slås op og rummet bruges som en ”hæk-garage” under transport. Den læsses gennem en stor lasteluge og lukkes af med de viste skydedøre, som kan flyttes ind foran hinanden når køjen bruges som seng.


Ændringerne i Premio 2015 er mange, men først og fremmest er der flere overskabe i stedet for åbne hylder, 142 L køleskab Premio 520 TK, ly loftlampe, affaldsspand på indgangsdør, i men også nyt haglsikkert GFK tag i glasfiber, nye stafferinger, ny baglygtekonsol, Stabil Form støtteben og ny indvendig dekor i Premio 450 TS og 520 TK.


Bürstner Premio Plus 510 TK er ikke ny som model (den findes allerede som Averso Plus), men ny i Premio serien. Her får familien en ekstra rummelig og komfortabel familievogn med børneværelse, stor rundsiddegruppe samt dobbeltseng til mor og far.


Bürstner Premio Plus 510 TK har en indvendig længde på 5,5 m og burde, hvis der både skal være rundsiddegruppe, dobbeltseng, køkken, toilet og børneværelse, have en indvendig længde mellem 7 og 7,5 m. Men ved at hænge dobbeltsenge op over siddegruppen spares der både længde og vægt.


Selv om Premio Plus kun er 13 cm. højere udvendigt, er ståhøjden inde i siddegruppen alligevel 188 cm, og i resten af vognen er den 212 cm. Så ekstra høje campister har normalt rigeligt med plads i en Premio Plus (eller en Averso Plus). Sænkesengen sænkes og hæves let v.h.a. de monterede fjedersystem.


I børneværelset er der to gode køjer med fastmonteret stige og sengehest, god med skabe og en siddegruppe som også kan redes op til liggende gæster.


I sæson 2015 fortsætter Bürstner med hele seks forskellige Premio 55 kampagnemodeller. Og her kan de hurtige få sig en Premio med ekstra meget udstyr til en favorabel pris. De seks Premio 55 modeller er Premio 395 TS og 450 TS (billedet) med fransk soveværelse, Premio 490 TL (enkeltsenge) samt Premio 485 TK, 520 TK samt Premio Plus 510 TK med køjer og dobbeltseng. Og selv om Premio 55 modellerne koster er mellem 3.000 og 8.000 kr mindre en de almindelige modeller, så er der mere udstyr i dem.


Premio 55 udstyret består af Truma blæsevarme, Truma Therme varmt vand, myggenetsdør og udtrækslameller mellem enkeltsengene i 490 TL. På billedet ser du rundesiddegruppe i Bürstner Premio 450 TS.


Averso 520 TK er en ny model i Bürstners mellemklasse. Den har samme indretning som Premio 520 TK, men er ”kun” 230 cm bred. Det betyder selvfølgelig en del på gulvpladsen, men generelt har vognen de samme kvaliteter som Premio modellen. De store ændringer på Bürstner Averso i 2015 årgangen er GFK tag i glasfiber og StabilForm støtteben. er


Helt ens er de to 520 TK modeller ikke, for overkøjen er i hele vognens bredde, hvor Premio har et skab i fodenden. I Averso kan lugerne helle ikke skubbes hen bag hinanden. Men ellers er der de samme kvaliteter og hækgaragen i børneafdelingen.


Den smallere udgave sætter også begrænsninger på størrelsen på siddegruppen der rummer fire siddepladser. TV pladsen er også flyttet op ved siden af overskabene.


Bürstner Averso Plus fortsætter med samme program som sidste år. Derfor kan du selvfølgelig stadig få Averso Plus 510 TK i den oprindelige udgave, her er der dog også kommer GFK tagplade. Her vist med sølvfarvet eksteriør. Averso få nemlig både med hvid og sølvfarvet minihammerslag ydre.

Bürstner Averso 55 kampagnemodellerne i 2015 er Averso 460 TS og 465 TS (fransk soveværelse), 475 TL (enkeltsenge) og 520 TK samt 560 TK (dobbeltseng og køjer). På billedet ser du Bürstner Averso 460 TS.


”55 udstyret” består af Alu-fælge, elektrisk gulvvarme, HEKI II tagluge, myggenetsdør og lameludtræk i Averso 475 TL. Her ser du rundsiddegruppen i Averso 460 TS.


Køkkenet i Bürstner Averso har mange lækre detaljer, f.eks. det ekstra høje overskabe med det praktiske vindue i midten, en flot og funktionelt køkkenvask med et flot og praktisk armatur og stadig med god frasætteplads – plus, i Averso 460 TS, en tillægsplads ind over sengens fodende.


Dobbeltsengen i det franske soveværelse i Averso 460 TS måler 196 x 136/107 cm. Averso 55 kampagnemodellerne koster mellem 6.000 og 9.000 kr mindre end de tilsvarende standardmodeller.


Bürstner Averso Top 535 TL kommer i 2015 med ny interiør (Noche Art), ny indvendig gulvbelægning (Isis) og det nye GFK glasfibertag. Fire grundplaner udgår og Averso Top 520 TK i 230 cm udgaven er ny i serien. Til det danske marked arbejdes der med en ”specialversion” som vi får af se senere.


Her ser du køkkenet i Averso Top 535 TL i det nye interiør. Læg mærke til at knapperne til komfuret sidder ned på forsiden af underskabet. Der er selvfølgelig elektronisk tænding på det.


I soveværelset er der, både på grund af vinduer til tre sider, det nye interiør med lyseskabslåger, farvevalg og gardiner, masser af miljø og komfort. Du kan se mere om de nye Bürstner 2015 modeller på www.buerstner.dk

Tekst og foto: J-P. Rasmussen
© www.campingferie.dk 2014

Annonce:

Efterlad din kommentar