Nordkapp 2022 dag 8 – Ballangen Camping til Olderelv Camping (Narvik og Isabella Shadow) (Reklame)

I dag har vi kørt 246 km fra Ballangen Camping i det bedste sommervejr med op til 21 graders varme til vores mål Olderelv Camping.

Her er vores rute.

Allerede fra morgenstunder starter de første flotte panoramabilleder med blå himmel, flotte fjorde og bjerge (fjelde) med sne på toppen.

I forgrunden rester af et krigsskib fra 2. verdenskrig da tyskerne og englænderne kæmpede om havnen og jernmalmen fra Kiruna som tyskerne købte af Sverige. Jernmalmen kom dengang som nu på togvogne fra svenske Kiruna og blev udskibet fra Narvik. I baggrunden ses en del af området hvor den svenske jernmalm blev losses og lastet og stadig bliver det.

Vi stopper på en rasteplads for at holde en lille pause.

 

 

På pladsen ligger også et stort samisk marked som vi lige skal besøge.

Samisk udsmykning ved indgangen.

Signe forlader det samiske telt med en dejlig norsk strikket trøje.

Her er Signes trøje til kr 995 (norske) ca. 696 i danske kr.

Nogle af deltagerne på vores guidede tur til Nordkapp holder på en rasteplads længere fremme så vi stopper lige og får en snak.

Det er et af flere mindesmærker om de hårde kampe mellem engelske og tyske soldater. Franskmænd deltog ligeledes sammen med englænderne.

Da vi ankommer til Olderelv camping finder vi vores 15 reserverede pladser og jeg sætter hurtigt en Isabella Shadow 4 meter op.

Du kan se den laver dejlig skygge.

Her sidder jeg og bliver dejlig varm af solen som lige rammer mig. 21 grader er skønt i Norge. Signe har valgt skyggen. Isabella Shadow fåes i flere størrelser. Denne er 4 meter bred og 2 meter dyb og jeg sætter den nemt op helt alene. Den er lige så nem og hurtig at pakke sammen.

Husk at se vores film på vores YouTube kanal: https: https://www.youtube.com/user/campingferie/videos

I morgen skal vi køre til Alta hvor vi skal overnatte. Det er en tur på 264 km.

På gensyn

Signe & Peer Neslein (Far & datter)

Camnpingferie.dk

 

Annonce: