Mads Nielsen fortæller.:

Vi tjekker ind på Skive Fjord Camping hos Anita og Søren, de er rigtig søde og faktisk kommer de fra Nordsjælland så der er ingen dialekt her vi ikke forstår. De har haft pladsen nu i mere end 10 år og trives med det at eje og drive en moderne campingplads.


I dag skal vi have et fortelt på, det er et lufttelt fra Kampa og modellen hedder Rally Air 260 Plus.

Rally AIR Pro er som deres standard model, men med lidt mere plads. Der er en udvidelse i siden som er særligt nyttig. Den kan bruges som indgang, når det regner, eller som et sted, hvor du kan stille dine sko. Du kan også bruge den til cykelparkering eller til at opbevare udendørsmøbler eller ganske enkelt som lidt ekstra opholdsrum, når du har gæster. Den kan endda bruges som gæsteovernatning med et indertelt (ekstraudstyr). Du kan lade forteltet være delt op, eller du kan fjerne sidestykket for at få ét stort område. En nyhed i 2018 er de store myggenetpaneler, der kan åbnes, når det er varmt.

Udvidelsen pustes op samtidig med resten af forteltet via det samme oppustningspunkt, så den er lige så nem at sætte op som resten af Kampas serie af fortelte. Teltet vejer 27 kg. og kommer i en transportpose der indeholder det hele.


Der er en almindelig manuel luftpumpe med til teltet, men er man lidt mere magelig kan man tilkøbe en 12v. kompressor og den kan man så drive via et 12v. stik i bilen eller man kan købe en jumpstarter. Jeg har medtaget en jumpstarter fra firmaet Jepotech, den er utrolig lille og leveres i en smart lille taske med alle stik til både PC, Tablet og biltelfoner. Den leveres også med et 12v. bil adaptor og her kan man tilslutte sin kompressor og pumpe sit telt op på et øjeblik. Den lille jumpstarter kan klare flere oppustninger uden at skulle oplades.

Du kan se jumpstarteren her.: http://jepotech.dk/produkt/jumpstarter-21/


Uden de store problemer er teltet oppe på et øjeblik, selve teltet står op efter oppumpningen som vare mindre end et minut, derefter er det bare at sætte pløkker i rundt om teltet.


Kampa Rally Air 260 Plus er en rigtig god størrelse som sommertelt, og den ekstra udvidelse er rigtig god hvis du har et par cykler eller andet med du gerne vil have ind om aftenen eller hvis det regner.


Som beskrevet ovenfor kan teltet inddeles med en rumdeler, vi valgte at have det åbent da der var meget varmt og det gav lidt ekstra skygge.


man kan lægge forsiderne ned og få luft ind, men selv med disse lukkede er teltet dejligt lyst og de øverste vinduer giver et dejligt udsyn.

Du kan se mere om Kampa luftelte her.: http://www.campingagenten.dk/kampa.html


Efter teltopsætningen kan man jo godt lige nyde lidt mad, og her på Skive Fjord Camping har de nogle skønne panorama pladser med en betagende udsigt over fjorden. Man ligge på terrasser og kan nemt se over de forreste.


Oplevelserne er mange fra udgangspunktet i Skive, vi valgte en tur til Jesperhus blomsterpark som en af dagens udflugter. Nogle af de andre højdepunkter i området er øen Fur og Mønsted kalkgruber som også er i nærheden.


her er der blomster i alle afskygninger og en fantastisk park man kan slentre rundt i, og skulle man have en hund med på camping er den også velkommen i blomsterparken.


Udover blomster som også findes i moddeleret versioner, er der et legeland for børn og man kan også se indendørs udstillinger af dyr og planter. Her er det dog ikke tilladt at tage hunden med ind.

Du kan se mere om blomsterparken her.: https://www.jesperhus.dk/


Efter at have fået blomster nok besøgte vi Spøttrup Middelalderborg, her var der i denne periode middelalder markedet. Borgen er en af Danmarks mest velbevarede borge fra middelalderen og helt sikkert et besøg værd selvom der ikke er marked.


Inde i borgens gård var der underholdning af originale musikanter fra middelalderen, de var iklædt traditionelt tøj og underholdt med datidens viser og med musikalske instrumenter fra den tid. Man kan frit gå rundt i borgens rum.


Udenfor borgen var der marked, og her var der forskellige opvisninger og boder med salg af forskellige vare der alle var selvgjorte og stammede historisk fra middelalderen. Folkene var klædt i datidens tøj og der var både riddere og andet godtfolk.


Alle boderne var i oprindelig stil med telte og der var rigtig mange forskellige vare man kunne købe, der var også mange smagsprøver og madvare man kunne få fra denne tid. Det var en rigtig god oplevelse.

Det koster normalt 80.- Kr at komme ind på borgen, men i dette tilfælde med tilhørende marked var prisen 100.- Kr. pr. voksen.

Du kan se mere om Spøttrup Borgen her.: http://kongeligeslotte.dk/da/slotte-og-haver/spoettrup-middelalderborg.html


Vi sluttede af på campingpladsen og var det ikke for min lille hund havde jeg nok lejet en kajak, her på pladsen lejer de kajakker ud og laver guidede ture i dem.


En af de helt store nyheder både her på pladsen, er de nye gennemsigtige kajakker.
Som noget helt nyt kan man sejle i krystalklare kajakker på Limfjorden ved Skive. Kajakkerne findes ganske få steder i Europa, giver helt særligt indblik i livet under overfladen og kræver ingen sejlerfaring.Kajakkerne er stabile, sit-on-top-kajakker, der kan styres af alle. Turene er derfor også oplagte for familier, der gerne vil være aktive sammen på vandet men samtidig have en helt anderledes oplevelse, der ikke kan fås andre steder.
18-årige Isabella Hauschildt, der har startet VisionKayak i år, kalder med et smil kajakkerne ”forvoksede vandkikkerter” og uddyber, ”kajakkerne har været nogle småture på vandet de seneste dage i forbindelse med aktiviteter på Skive Fjord Camping, hvor de er blevet testet på kryds og tværs af store som små. Her var det helt tydeligt på særligt børnene, der alle sad med næsen helt nede på bunden af kajakkerne, at der er en enorm nysgerrighed på det livet under Limfjordens vandspejl, præcis som det også ses, når de får en vandkikkert i hånden. Her er det smarte bare, at far eller mor kan transportere en rundt, så man får en meget større variation i udsigten til livet i fjorden”

Du kan se mere om de nye kajakker her.: www.visionkayak.com


Vi takker af for dagen med vores panorama udsigt over Skive Fjord, det er herligt at sidde og nyde sådan en udsigt og lade alle dagens forskellige oplevelser bundfælle sig.

Se mere om Skive Fjord Camping her.: http://www.skivefjordcamping.dk/

Vi tager videre til Djursland i morgen og her skal vi på nye oplevelser.

Mads & Yvonne

 

 

 

Annonce:

Efterlad din kommentar