Vi er taget til Auning Camping “Djurslands Perle” og møder Campingfatter Bjarne og hans kone Tina. De har opbygget denne skønne plads med deres helt egen sjæl og med det ønske, at alle der kommer her skal have en rigtig god oplevelse uanset om de er her en dag eller en hel sæson.


Vi sætter vores Caravelair op på en af de store pladser, her er rigelig plads til både campingvogn og bil. Alle pladserne er store og der er mange skygge muligheder, så det er dejligt for os der har en “hotdog” med.


Pladserne er dejlige flade og det er nemt at sætte campingvognen op, også hvis man ønsker at sætte for- telt på. Der er nye strømstik ført rundt til alle pladserne og på næsten hvert hjørne forefindes en vandhane. I år er pladsen noget sveden grundet den gode tørre sommer. Der er 125 enheder på pladsen, så den er nem at overskue også for de små.


Der er både legeplads og hoppepuder for de små og de lidt større børn, men ellers er det naturen og den bagvedliggende skov hvor oplevelserne ligger. Djurs Sommerland er det mange kommer for, her er der kun 1o minutters kørsel til og det gør pladsen til et oplagt mål for børnefamilier. Skulle man alligevel få lyst til svømmebassinnet, så er der svømmehal med en masse aktiviteter i Auning by.


“Bar Hyggelig” er baren og spisestedet på Auning Camping. Her kan der købes drikkevarer af enhver art og selvfølgelig også kaffe og the. Her kan man så sidde og hygge sig. I løbet af sæsonen laver Camping fatter flere gode tiltag i baren.


Selvom Auning by ligger lige udenfor, har pladsen et lille udsalg af de mest brugte fornødenheder. Der er selvfølgelig også både is udsalg og slush ice til børnene.


Vi skal jo også ud og opleve lidt og denne gang starter vi i Århus som ligger kun 30 minutter fra pladsen. Vi begynder vores sightseeing i “Den Gamle By” i Århus.

I “Den Gamle By” er der huse og autentisk miljø fra 1700 tallets Århus, her oplever man de gamle huse og man kan endda få en køretur med kapervogn og opleve hvordan det var at køre rundt i hestevogn i datidens Århus.


Der er flere steder musik i gaden og man kan også besøge flere små værksteder som fungere som dengang og derved få et indblik i hvordan man arbejdede dengang.


Der er også kommet en ny udstilling om 70 erne, og her står man foran en radioforretning med alle de modeller man som teenager stod og trykkede næsen flad mod samme rude for at få fingrene i.


Inde i forretningen er der også udstillet produkter fra dengang og de virker alle sammen, man for en helt mærkelig følelse af at være et sted man har været før. Jeg arbejdede selv i radioforretning da jeg var teenager og ja, det var i 70 erne.

Efter denne helt specielle oplevelse måtte jeg hurtig finde længere tilbage i tiden og det blev som tankpasser, dette har jeg dog ingen relationer til.

Efter vores tidsrejse i “Den Gamle By” er Århus jo lige uden for døren og her kan der shoppes og spises. Underholdningen er også i top med koncerter ved kanalen. Århus er en rigtig hyggelig by med rigtig mange oplevelser, så for ikke at løbe tør for blæk, så skal Århus opleves “Live”


Når man kører fra Århus kan man jo uden den store omvej smutte forbi Ebeltoft. Denne by lever rigtigt om sommeren og her er masser af spisesteder og små forretninger.


I den gamle gågade er der fyldt af turister fra mange lande, og her er også nok at kigge på og skulle dette ikke være nok så kunne et besøg på “Fregatten Jylland” være en rigtig god ide.


Vi takker af for denne gang og håber vores lille tur rundt i det jyske kunne give lidt inspiration, enten til en lille ferietur som vores eller en forlænget weekendtur. Med campingvogn, telt eller autocamper er der så mange muligheder for at få en på opleveren om det så er for en weekend eller en længere ferietur.

Du kan se mere om Auning Camping her.: http://auningcamping.dk/

Du kan se mere om den gamle by i Århus her.: https://www.dengamleby.dk/

Tak for denne gang

Mads & Yvonne

 

 

Annonce:

Efterlad din kommentar