Indhold:
I dag kan de se seks nye campingvogne fra Knaus-Tabbert, To fra Knaus, to fra Weinsberg og to fra Tabbert. Den nydesignede Knaus Deseo 400 TR har fået en omfattende opgradering. Både ind- og udvendigt er der sket store forandringer. Det nye udvendige design ser ud som en hybrid mellem tidens Knaus Design og Knaus YAT, den luksustrailer som kunne få i årene 2006 – 2009.

Det indvendige layout er stadig med et opholds- og lagerrum bagerst og køkken, garderobe og bad forrest. Men ”posen er rystet” og optimeringen er tydelig. Læg også mærke til loftet. Der hænger der en sænkeseng. Den er en af de optioner der findes i den nye årgang.

Køkkenblokken står modsat indgangsdøren i siden. Der er ingen data om køleskabet, men 70/80 l er et godt bud.

Toiletrummet står i hjørnet og det er muligt at få en brusepakke som ekstraudstyr. Knaus Deseo 400 TR har en totallængde, bredde og højde på 599, 230 og 258 cm. Indvendig længde er på 532 cm. Totalvægten er på 1.500 kg.


Knaus Sport 500 UF er en ny udgave af den velkendte indretning med fransk soveværelse og rundsiddegruppe i hver sin ende af vognen. Her er tale om en rummelig vogn med masser af plads og komfort for to på tur. Knaus Sport serien i 2018 er på hele 17 forskellige modeller. Mindste model er Sport 400 LK og største model Sport 750 FKU. Nye modeller er Sport 500 UF og Sport 540 UE. De kendes bl.a. på et stort panoramavindue over fronten.

Det store panoramavindue over fronten er med til at give rundsiddegruppen et lyst og behageligt indeklima. De langsgående sofaer er 153 cm lange, så her er god plads.

Garderoben på to skabe er ekstra rummelig og døren er 60 cm bred.

Køkkenblokken er her udvidet med et stort køleskab. Standardkøleskabet er på 108 liter. Totallængde, bredde og højde på Knaus Sport 500 UF er 728, 232 og 257 cm. Indvendig længde er på 532 cm. Køreklar- og totalvægt er på 1.160 og 1.300 kg.


Weinsberg CaraOne 740 UWF ICE er ny og en speciel helårsudgave af den største og velkendte 7,5 m model. I forhold til den gamle model, 740 UDF, er der i 740 UWF indrettet en komfortabel TV stue midt i vognen. Isoleringen i ICE modellen er ændret til PU-skum, og der er andre udvendige stafferinger.

Indretningen forrest er helt megen til den i 740 UDF (den gamle model). På tekniksiden har ICE udgaven udover PU-skum (både 740 UWF og 740 UDF) bl.a. Alde centralvarme, inkl. håndklædetørrer, Alde vandbåret gulvvarme, frostsikret vandforsyning med friskvandstank løftet fra gulvet i magasinet, dobbeltbund i magasiner, 60 cm. dør med vindue, 189 l køleskab, Ambiente lys m.m.

TV-stuen i Weinsberg CaraOne 740 UWF ICE er indrettet med disse to store lænestole med sideborde, et 49 tommers SMART TV, kamin (optisk) ekstra lækre gulvtæpper.

Her ser den midterste sektion i CaraOne 740 UDF ICE med det sædvanlige børneværelse. Vi kender ikke de danske priser. Men i Tyskland koster Cara One 740 UDF ICE og CaraOne 470 UWF henholdsvis 33 og 45 % mere end standardudgaven af CaraOne 740 UDF.

Vil du have ekstra vinterbeskyttelse kan du få en supplerende vinterteltpakke som bl.a. består af en udvendig frontmåtte, vinduesmåtter, et vinterfortelt med inderhimmel og ”skiholder.” Totallængde, bredde og højde på Weinsberg CaraOne 740 UWF ICE er 940, 250 og 257 cm. Køreklar- og totalvægt er på 1.570 og 1.900 kg.


Inden vi helt slipper Weinsberg skal du lige have tre kik på den ny udgave af CaraOne 390 QD. Det er stadig den meste populære Weinsberg på danske plader.

Køkkenblokken står lige inden for døren. Køleskabet rummer 107 l og friskvandstanken er på 15 l. Den tværvendte dobbeltseng er placeret forrest.

Bag i vognen står toiletrummet i hjørnet ved døren. Med den sidevendte siddegruppe på væggen modsatte side. Totallængde, bredde og højde på Weinsberg CaraOne 390 QD er 591, 220 og 257 cm. Køreklar- og totalvægt er på 890 og 1.100 kg.


I de sidste to år er der kommet flere og flere nye Tabbert vogne i Tyskland. Men ser det på landevejen og især på den store campingplads. I år er indgangsserien Tabbert Rossini løftet til samme niveau som de andre modeller. Og der er kommet en ny Tabbert Rossini 620 DM som er en vogn i 6,5 m klassen med tværvendt dobbeltseng forrest og et børneværelse og toiletrum bagerst. Her får du fem billeder af den nye model. Tabbert har fundet på flere interessante varianter på indretningen. Start med at se den store lasteluge bagerst. Den giver let adgang til køjerummet bag i vognen.

Her ser du opholdsrummet if fremad i vognen. Her er god plads og et pænt stort køkken. Læg mærke til dørgarderoben bed dobbeltsengens fodende.

Selv om der går lidt madrasplads fra til dørgarderobe, er der stadig OK plads i dobbeltsengen. Læg også mærke til det ”dybe hovedgærde.”

Her er der blevet plads til ”lodrette magasiner” og dermed ekstra bagageplads. Det kunne også være til sengetøj, så der er bedre plads til ophold på sengen om dagen.

Børneafdelingen bagerst er indrettet med køjer, toiletrum og siddegruppe. Her ser du de langsgående køjer i dørsiden. Midt i vognen er der to store skabe, og i den modsatte sider er der en vinkelsidegruppe i hjørnet og et alm. toiletrum med brusemulighed. Totallængde, bredde og højde på Tabbert Rossini 620 DM er 831, 250 og 262 cm. Køreklar- og totalvægt er på 1.670 og 2.000 kg.


Tabbert Vivaldi 560 TDL Finest Edition er en specialmodel med en omfattende ”tilbehørspakke” som gør de 8 Vivaldi modeller ekstra attraktive. Finest Edition pakken er omfattende og består bl.a. af alufælge, træktøjsafdækning, højere totalvægt, ALKO Bigot, glatte sideplader, ”ramme vinduer,” markiseliste m/dæmpningsbar lys, Tabbert komfort sovesystem i faste senge, Deko-pakke, TV-arm, 22” TV, udvendig kombi-stidåse (antenne, 230 V og fastnettilslutning), radioforberedelse med højtalere i sove- og opholdsrum, radio, gulvopvarmning, spildevandstank på hjul, Truma Mono-Control og gasfilter. Her ser du Vivaldi 560 TDL Finest Edition gennem et opsat fortelt.

Her se du rundsiddegruppen med polstervarianten Blue Lavin. Det er en rundsiddegruppe med sofaer på alle fires dier af bordet. De langsgående sofaer er 155 cm lange.

Her ser du det store vinkelkøkken hvor der er køleskab og klædeskabe på væggen i dørsiden.

Det franske soveværelse har toiletrummet i dørsiden. Totallængde, bredde og højde på Tabbert Vivaldi 560 TDL Finest Edition er 807, 250 og 262 cm. Køreklar- og totalvægt er på 1.600 og 1.800 kg.
I de to næste afsnit skal du se en række kassevogns autocampere.
Tekst og foto: J-P. Rasmussen
© 2017 www.campingferie.dk

Annonce:

Efterlad din kommentar