Indhold:



Velkommen til årets Caravan Salon 2017. Så har de fleste af de store producenter af fritidskøretøjer, plus producenter af udstyr og tilbehør til samme, sat hinanden i stævne i Düsseldorf. Nu er det tid at præsentere og se på årgang 2018. Hernede er der især mange autocampernyheder, men kikker man lidt efter, så er der også masser af nyt om campingvogne og på tilbehørssiden. I dag kan du se nogle af de nye 2018 campingvogne. I morgen kommer der autocampere og i overmorgen resten af campingvogne og fortelte. Vi starter på Hobby- standen hvor der dagen igennem har været masser af besøgende.


Den nye Hobby De Luxe 515 UL er én af de vogne som der er ekstra ventetid på at se. De som begejstrer mest er muligheden for en dobbeltseng til mor og far. Også selv om den hænger oppe under loftet om dagen.

Selv om der er børneværelse, har jeg hørt flere bør foreslå, at de skal sove i ”fold ned sengen,” og så kan mor og far sove i køjer bagerst i vognen.

Men når de ser mulighederne i børneværelset, så lokker det lige så meget. Og de, børnene, er hurtige til at sige, ”at denne vogn skal være deres nye campingvogn.”


Når det kommer til den nye Hobby Excellent 560 KMFe er det ikke børnene som jubler mest, men mødrene. Mens jeg fotograferede vognen var de to italienske og to tyske familier inde og se vognen. Og selv om jeg kun forstår tysk, så var der mange smil og ord til dette lyse soveværelse.

Det samme gælder for rundsiddegruppe og køkken. Og det er lidt interessant, for jeg ser ikke mange italienere som ser på ny campingvogn.

Til gengæld viste de to italienske familiers børn, uafhængigt af hinanden, begejstring for børneafdelingen.


Hos Fendt er der en hel del nyheder i 2018. I Brillant serien, der i 2018 er på to 700 modeller, er denne Brillant 700 SGA med enkeltsenge forrest ny. Og der er en del interessante nyheder i køkkenregionen.

Her ser du det nye køkken bygget op uden for vognen. Der er 300 l køleskab.

Og LED lyset er placeret så det giver lys i køkkenskufferne.

Og så er der kommet nyt blandingsbatteri sammen med et låg til hele køkkenbordet. Låget er solidt, i ét stykke og på ingen måde en let løsning. Men det ser flot ud når det er lukket.


Hos Bürstner er de tre nye Premio Life som blev præsenteret på Ferie for Alle nye. Det samme er Averso Plus 520 TL. Og så er der kommet store lasteluge ved køjerne i Averso Plus 510 TK.

Når du har klappet sengebunden op, så gør den store luge det lettere at placere stor bagage inde i vognen når I kører.


Hos Dethleffs præsenterer de bl.a. denne helt nye Coco model. Det er et bud på en letvægtsvogn med flere unikke løsninger og ideer til camping i campingvogn i fremtiden. Det er en model som der har været udviklet på i flere år og egenvægten er så lav som 683 kg.

Her ser du et enkelt foto af interiøret. Du skal nok få mere af se senere.


I den anden ende af segmentet viser Dethleffs bl.a. denne rummelige Dethleffs Nomad 630 RQT, en stor og rummelig egoist vogn med en Queens Bed i soveværelset.

Dobbeltsengen er placeret på tværs, så der bliver mulighed for et stort badeværelse bagerst.

I det store toiletrum er vinduet flyttet fra sidevæggen over toilettet til midt på bagsiden af vognen.


Hos Caravelair er der i år ekstra mange udstillede modeller. Vi kan f.eks. se alle de nye Artica modeller. Her ser du den mindste, Artica 445.

Bagerst i vognen er der en sidevendt siddegruppe uden ryglæn på den smalle bænk.

Bag bænken er der et almindeligt toiletrum. Det skarpe øje har sikkert bemærket at der ikke er brusebund i det.

Det skyldes at der er placeret en brusekabine mellem køkkenblok og den tværvendte dobbeltseng. Det er lidt imponerende når man opdager at vognen kun er 4,5 m lang indvendig.


Vi slutter af på LMC standen hvor der står dette nye Isabella fortelt. Isabella Capri North er en ny udgave af det velkendte rejsefortelt.

Her ser du forteltet indvendigt.


Isabella Capri North er monteret på en LMC Style 450 E, der bl.a. kan kendes på de ekstra høje enkeltsenge med et stort gennemgående magasin under. I morgen skal du se nogle af de mange nye autocampere.
Tekst og foto: J-P. Rasmussen
© 2017 www.Campingferie.dk

Annonce:

Efterlad din kommentar