Enkeltsenge, praktisk og god

Dagens Fendt er kun 17 år gammel. Men den har ikke haft samme navn alle årene. Den blev ”født” med navnet Saphir 510 TG i 2004. Dén gang var der store interesse for en 5 meters med enkeltsenge, en interesse som der også er i dag. Totallængde, -bredde og indvendig længde var på 710, 230 og 510 cm. I 2010 skiftede modellen navn til Saphir 495 TG, med de samme nøgletal på 710, 230, 520 cm. I 2013 skiftes navnet igen til Saphir 465 TG og nøgletal på 710, 232 og 500 cm. Der har været enkelte småjusteringer, men gennem årene har indretningen været enkeltsenge forrest og siddegruppe bagerst. Lige som vægten er steget omkring 150 kg. Og selvfølgelig er der forskel på indvendigt design og udstyr.

Den viste vogn er fotograferet hos SK Caravan i Blommenslyst ved Odense


Nøgletal for Fendt Saphir 465 TG

Vognen er designet for to på camping som sætter pris på god plads, klassisk indretning, ekstra god kvalitet og praktisk design. De fleste vil nok bemærke, at der ikke er et stort køleskab i vognen. Til gengæld er størrelse på klædeskab, siddegruppe og senge bevaret. Skulle det være nødvendigt, er der plads til liggende gæster.


”Indsigten” fra døren. Læg mærke til en vigtig ting i hele vognen. Der er let adgang til alle skabe, skuffer og magasiner. Ikke noget med at skulle strække sig lidt ekstra, for at nå ind i hjørnet. Den viste vogn er ekstramonteret med elektrisk gulvtemperering, myggenet dør, alufælge, 1.800 kg totalvægt, TV-holder og sengeudvidelse.


Bagerst finder du en moderne siddegruppe med fritstående bord, og sofa på begge sider. Her er indirekte lys, læselamper og loftlys samt vinduer og overskabe ”hele vejen rundt.”


Klædeskab og toiletrum står modsat døren, et plus når det skal serviceres.


Køkkenblokken står i dørsiden: Der er ”ingen gavl,” kun en lav beskyttesesplade med smal hylde, hvilket er med til at give vognen en god rumfølelse. Det samme gælder de hvide låger i det område indretningen gør vognen smallest.


Sammenbygget gaskomfur og køkkenvask giver god plads på resten af køkkenbordet.


Under køkkenbordet er der ekstra solide skuffer og et køleskab på 106 l inkl. en udtagelig frostboks. Sammen med de rummelige overskabe er det normalt nok for to på tur.


Åbne rummelige overskabe med udtagelige hylder.


Åbent køleskab og åbent klædeskab.


I soveværelset måler begge madrasser 200 x 85 cm. Hylder og skabe ved hovedgærdet er både praktisk og rummeligt.


Åbne magasiner i soveværelset. Skal der ikke redes op i hele vognen, kan den ekstra sengehynde blive hjemme.


Toiletrummet er indrettet med en stor hylde under håndvasken og overskabe over vinduet.


Åbne overskabe over rundsiddegruppen.


Åbne overskabe over i soveværelset.


Der er 12 forskellige Fendt Saphir 2020 modeller. Fire har enkeltsenge, tre har køjer og resten franske seng.

Fendt sælges i Danmark af 13 forhandlere, bl.a.:

LE Camping i Frederikshavn (www.le-camping.dk/)
SK Caravan i Blommenslyst ved Odense (www.skcaravan.dk/)
Møllegårdens Camping i Thisted (www.moellegaarden.dk/)

Læs mere om udstyr, indretning, forhandlere m.m. på www.fendtinfo.dk

Tekst & foto: JPR
Grafik: Fendt Caravan GmbH
©www.campingferie.dk

Annonce:

Efterlad din kommentar