Når du læser dagens nyhed er det hele overstået. Det er ingen hemmelighed, at det hurtigt bliver kedeligt at læse om en fest man ikke selv har deltaget i. Men hvis tager du tager de nysgerrige briller på, så var Kabes 60 års jubilæum i weekenden (3 uger før årets Husvagn Husbil Messe samme sted), en ganske begivenhedsrig weekend. Også når man ser på det med danske øjne. Her får du en fotoreportage der startede allerede torsdag formiddag. Dagens første billede er dog fra udstillingen hvor det store vogntog var det første man så.


Uden for hallerne i Elmia bliver der hvert år oprettet en stor campingplads til de mange besøgende. Den ide blev gentaget i lidt mindre målestok. Og dagens første gæster var, selvfølgelig, fra Danmark. Her ser du Pia og Henrik Jensen fra Kabe Club Danmark. De var taget derop i god tid, og kunne derfor, sammen med flere af de andre klubmedlemmer, indtage de første pladser. Her bliver de interviewet af Kabes eget Tv-hold.


Du kan se indslaget på Kabes YouTube kanal her: www.youtube.com
Her er de kommer på plads. Og hver gang der komme nogle besøgende kørende forbi, blev de budt velkommen af Kabe vogne med dannebrogsflag.


Her ser du et luftfoto af campingpladsen fredag formiddag. Kabe Club Danmark boede ved den røde pil. Kabe klubben boede ved den orange pil. Ved den grønne pil boede udstillere og presse. Udstillingen var i hallen med den højre blå pil og festlokalet med middag og dans ved den venstre blå pil. Der var tilmeldt over 400 enheder. Så lørdag var der kommet mange flere vogntog.


Camping er lig med ihygge og gensyn med andre campister. Ordene ”Kan du huske” blev sagt mange gange den weekend. Her er en flok fra Kabe Club Danmark samlet under markisen.


Og et hold fra Kabe klubben.


Men der var også andre danskere til stede, både fra en af de to klubber, og nogle som var taget til Elmia på egen hånd. Læg i øvrigt mærke til de mange Kabe autocampere og at der er både helt nye og gamle, nogen gange meget gamle, Kabe campingvogne med.


Her Kabe Crystal 440. Kabe Crystal var en letvægtsserie der fandtes i starten af 1990’erne.


Og her en ældre Briljant fra sidst i halvfemserne foran en helt ny autocamper og en række nyere modeller.


Pladsens største rejsevogn var denne norske Kabe Hacienda 1000. Familien fra Sortland bruger den på campingture både sommer og vinter.


Ved indgangen fik alle en pose med nye brochurer, forskellig information, en jubilæumsnøglering og det eftertragtede Jubilæumsmærke til bil eller campingvogn.


Fredag eftermiddag var der underholdning på den udendørs scene. Her er den lokale ”Happy Ejner” i gang med sit trylleshow.


Senere mødtes ca. 1.400 glade campister til middag og efterfølgende dans i den store festsal. Et af de improviserede indslag var en fejring af 25 året for Danmarks 1992 EM sejr i Sverige. Her bliver Steen Reinholdt Rasmussen fra Intercamp (den dansk Kabe agent) interviewet.


Og så blev alle danskere inviteret op på scenen.


Hvor de gav en ny version af EM slagsangen fra 1984.


Indtil fredag kl. 10 var adgangen til 2018 udstillingen lukket land. Her står et hold fra Kabe klubben og venter.


Jeg havde selv regnet med at der ville være masser af kø kl. 10. Men de første 10 minutter var der ikke specielt tryk på indgangen.


Udover vogntoget på startbilledet blev du budt velkommen af den nye Kabe Royal 600 XL FK. Den nye model med stort køkken forrest i vognen.


Næste vogn var en totalrenoveret Kabe af de helt gamle modeller.


Dengang var rundsiddegruppe, dobbeltseng, toiletrum og stort køleskab slet ikke standard.


Her ser den nye Kabe Briljant fra Ædelstensserien. Den har bl.a. fået nyt karosseri med ny front og bagende.


Her har jeg lokket Steen Reinholdt Rasmussen ind i den nye Kabe Imperial 600 XL FK.


Udstillingens største model var denne Kabe Imperial 1000 TDL med dobbeltsenge og stort toiletrum helt nede bagi.


Her ser du ind i den store Kabe Hacienda 880 GLE med Queens Bed bagerst.


Ny er også denne Kabe Classic 600 GLE med dobbeltseng og køjer i soveværelset.


Og så mødte jeg denne gæst som foretog en meget omhyggelig opmåling af en Kabe Safir. Af nysgerrighed spurgte jeg ham hvorfor? Men det havde han ikke lyst til at snakke med mig om.


Hvis du have befundet dig på landevejen mellem Kabe fabrikken og Elmia torsdag aften, kunne du have mødt denne særlige campingvogn (foto: Kabe AB). Du kan se en video her: www.youtube.com


Det var nemlig den nye Kabe Tower, en to-etages variant af Kabe Imperial. En af udstillingens største nyheder. Bliver der bestilt mindst 5 af Kabe Tower, vil Kabe sætte den i produktion.


Her ser du Alf Ekström, VD og koncernchef for Kabe, vise nogle interessante fakta for fagpressen. Alf er i øvrigt født 5 dage efter den allerførste Kabe blev færdig.

1. Den store Kabe 1000 model er fire gange så lang som den første Kabe model.
2. Den nye Kabe Tower er højere end to af de første modeller oven på hinanden.
3. Den første Kabe havde en karrosserilængde (250 cm), som bredden på de nye brede (King Size) modeller.


Og vil du have en unik Kabe er der millioner af muligheder.
Ved at sammensætte udstyr og indretning kan du få din Kabe i nedenstående muligheder:
Kabe Classic 360 forskellige muligheder.
Kabe Ædelsten 2.956 forskellige muligheder.
Kabe Royal 1.720.320 forskellige muligheder.
Kabe Hacienda 585.200 muligheder.
Kabe Imperial 1.252.800 forskellige muligheder.
Plus mulighederne i Kabe Tower. Hvis der kommer bestillinger nok.


Lørdag eftermiddag var der officiel fejring af jubilæet. Om aftenen var der tilmeldt over 1.900 til festmiddagen.


Efter fejringen var der kaffe og Kabe kage. Selvfølgelig i Kabes velkendte farver.


Og så til noget helt andet. KAMA, Kabes udstyrsafdeling havde en lille udstilling af tilbehør og nye fortelte. Jeg har ikke fået tilladelse til at vise de nye Isabella fortelte, så her er et interiørbillede fra det ene. (De er ellers flotte.)


Og her ser du lidt detaljer fra et af de tre nye Wecamp fortelte.


Jeg vil også lige sende ”en hilsen” til mine norske naboer på campingpladsen. De kom fra Bergen og elskede at høre heavy metal meget højt når de var vågne. Så jeg har bl.a. fået genopfrisket kataloget fra Alice Cooper, Black Sabbat, Iron Maiden, Deep Purple, AC/DC, Scorpions og Van Halen + et antal ukendte norske country grupper. Kedeligt var det ikke.


Dagen sidste foto er en collage med den nye Kabe Royal 560 SK KS.
Kabe sæson 2018 er startet.

Tekst og foto: J-P. Rasmussen m.fl.
© www.campingferie.dk  2017

Annonce:

Efterlad din kommentar