Kabe fortæller i en pressemeddelelse
Kan man trække en campingvogn med en elbil? Jo da, det er ikke noget problem. I alt fald hvis det er en Tesla model X med en KABE på trækkrogen. Men du skal regne med en hel del nysgerrige blikke og kommentarer, når du går hold ved en ladestation.

Der kommer flere og flere elbiler på vejene, men det er stadig usædvanligt at se dem i kombination med en campingvogn. KABE fik hjælp af en ung familie fra Norge til at finde ud af, hvordan det fungerer at rejse rundt med en KABE Royal 520 XL og deres Tesla model X til at trække.


Tesla model X kan i høj grad køre på egen hånd på motorveje, men bilens autopilot-funktion er ikke tilgængelig i kombination med træk af campingvogn. Adaptiv cruisekontrol fungerer derimod helt fint og holder en jævn og konstant hastighed både op og ned ad bakker.

Luftaffjedringen gør at bilen altid ligger stabilt, selv med 1.650 kilo campingvogn på krogen, hvilket giver en behagelig kørsel.

Sommerens første tur gik fra KABE i Tenhult i Sverige til det sydlige Norge. Det gennemsnitlige forbrug på denne 500 km lange køretur var 379 Wh/km. Til sammenligning ville forbruget have været omkring 230 Wh/km uden en campingvogn på krogen.


Næste tur gik langs den svenske vestkyst, ned til Skärhamn med stop for opladning ved Solli, Tanum Shoppingcenter og 10 minutter i Uddevalla. På denne tur var forbruget lidt højere ca. 420 Wh/km, på grund af kraftig modvind og regn.

Rækkevidden for Teslaens 90 kWh-batteri er normalt cirka 400 kilometer. Med en campingvogn på trækkrogen kan du forvente, at kunne køre lidt over 200 kilometer på et fuldt opladet batteri.


Slutevalueringen af sommerens rejse er at Tesla model X er en drømmebil at køre i, både med og uden en KABE på trækkrogen. Man skal bare lige huske på at accelerationen går lidt hurtigere med Teslaen end man er vant til, hvis man plejer at trække en campingvogn med en almindelig dieselbil!

Se mere om Kabe på www.kabe.dk

 

Annonce:

Efterlad din kommentar