Efter den fantastiske sol opgang vi lige havde oplevet i Monument Valley, er det tid til endnu flere oplevelser. Vi starter igen i dejligt vejr og vejen byder stadig på flotte klippeformationer.

Vi kører til Lake Powell i Arizona, vi krydser stats grænsen efter kort tids kørsel og så skal vi lige huske at stille urene en time tilbage, det kan godt være svært at huske alt det der med tiderne både herovre og hvad den er derhjemme.

Lake Powell er et reservoir på Colorado River på grænsen mellem Utah og Arizona. Det er det anden største menneskeskabte reservoir i USA, og det kan lagre 30 Km3 vand når det er fyldt. Det en stor dæmning der er næsten ligeså stor som Hoover Dam ihvertfald når man sådan står og kigger på den. Ved Lake Powell ligger byen Pace som er fra 1957, altså ikke så gammel.


Da vi nærmer os Page kommer der lige et ordentligt kraftværk til syne.


Her er den flotte dæmning og Lake Powell til venstre.


Selvom den ikke er så stor som Hoover Dam, så er den altså stor.


Pladsen ved Lake Powell dejlig plan og med alle faciliteter.


Udsigten over Lake Powell fra pladsen, betagende flot.


Udsigten i aften solen over bjergene, her er rigtig varmt om dagen og dejligt køligt om aftenen og natten.


Nogle af os er taget på tur og skal opleve Antelope Canyon, en smal canyon der oversvømmes flere gange om året og derved formes til flotte formationer der sammen med lyset giver nogle helt unikke billeder.


Alle er bænket, men turen derud viser sig at være rimelig bumpet.


Indgangen til den smalle canyon, det er her vandet presses igennem og former hele den smalle passage.


Smukke formationer med klipper og lys, helt betagende.

Flere af formationerne har forskellige navne, her er hjertet.


Denne formation kaldes Sunset in Monument Valley.


Efter turen smutter vi videre til en anden seværdighed, men der er da lige tid til at se på Navajo indianer smykker på indianerens firhjulede hest.


Så er det ellers bare om at gå opad, der er cirka 15 minutters gang ud til seværdigheden der hedder ”Horseshoe Bend”


På toppen bliver man belønnet med denne fantastiske udsigt, simpelthen imponerende smukt.


Efter alle de dejlige oplevelser er vi blevet enige om at lave en fælles grill aften, alle kommer med deres egen grill og kød.


Vi sætter vores borde sammen og så hygger vi os, temperaturen er god og da lyset falder på fremkommer der en fantastisk stjernehimmel.


Vi starter tidligt næste morgen med et af vores daglige morgenmøder, i dag skal vi gennem Grand Canyon. Efter et par dejlige dage ved Lake Powell går turen mod Grand Canyon, et sted mange kender og som jeg har glædet mig meget til at se. Grand Canyon er 446 km lang og variere i bredden fra 6,5 km til 29 km og opnår en dybde på over 1,8 km. Næsten to milliarder år af jordens geologiske historie er blevet afsløret her.


Ved indgangen til Grand Canyon skal man besøge det gamle udsigtstårn, tårnet er helt tilbage fra 1930’erne.


Det er smukt dekoreret indenfor, og udsigten udenfor er enestående. Der er også som næsten alle steder her en souvenirer shop i stueplan.


Ja så er der udsigten, og den er altså helt og aldeles betagende.


Endnu et kik og man kan blive ved med. – Læg mærke til floden der bugter sig ned i bunden.


Vi er igen heldige med vejret den blå himmel giver et endnu mere fantastisk syn.


Efter disse skønne oplevelser ved Grand Canyon slutter vi dagen på en campingplads et stykke udenfor, her giver eftermiddagen mulighed for lidt hygge sammen.


Pladsen er dejlig plan og med eget bord- og bænkesæt og grill.


Så da aftenen falder på får alle rundt omkring gang i deres grill, mens man nyder solnedgangen. Så er det om at komme i seng så vi er klar til de næste dage hvor vi skal ud og køre på Route 66 og videre ned til Lake Havasu.

Mange hilsner fra alle både cowboys og indianere, udover hatte har flere iført sig indianerslips så jeg tror der er fifty fifty nu……

Skrevet af: Mads Nielsen
© www.campingferie.dk 2010

Annonce:

Efterlad din kommentar