Mads Nielsen fortæller:
Så er vi nået til den næstsidste dag i vores fantastiske rejse i det vilde vesten, og i dag skal vi ned gennem Josua Tree National parken og se de sære Josua Tree. Josua Tree er en træsort der mest af alt ligner en blanding mellem en kaktus og et fyrtræ.

Det er også i dag at vi igen krydser en statsgrænse og køre ind i Californien igen, her startede vi for mange dage side og her slutter rejsen også. Inden man når statsgrænsen køre man gennem de store marker der ligger op til statsgrænsen og her er det Indianerne der driver de store farme, man vander med kanaler ligesom i Holland.

Vi vågner til en dejlig solopgang over pladsen i Lake Havasu, de siger de bedste solnedgange er i Arizona, men solopgangene er heller ikke værst.


På vejen ud af Arizona møder man de store farme, det er Indianerne der dyrker jorden i fællesskaber.


Indkørslen til Californien, her er det første gang vi udspørges hvor vi har været. Når vi krydser en statsgrænse. Vi kommer dog alle ind.


Indkørslen til Nationalparken.


Det første stykke af parken er lidt fladt og en smule kedeligt, men nu har vi jo også set mange vidunderlige ting.


Men så dukker de små Joshua Trees op rundt omkring os.


Og pludselig er de blevet rimelig store.


Parken ændre også udseende og klippeformationerne dukker op mens vi kører forbi.


Vi fandt også en del smukke kaktus blomster rundt omkring.


Her en anden af slagsen, arten kender jeg desværre ikke.


Et stykke efter udkørslen fra parken kommer man forbi en vindmøllepark af dimensioner, her kan man slet ikke nå at tælle hvor mange der står.


Sidst på eftermiddagen skal de fleste lige besøge et outlet center med masser af butikker med gode priser, nu må man passe på bagage vægten.


Aftenen sluttes af på KOA i byen Banning, en hyggelig plads hvor vi alle kommer til at holde samlet.


Mange får lige tændt op i grillen og får lavet de sidste bøffer før både grill og den resterende mad skal i containeren.


Så skal der pakkes og ryddes op, autocamperne skal afleveres ryddet i morgen og vi skal igen kun stå med en kuffert hver i hånden.


Camperen jeg har kørt i herover er en 25 fods, det er mellem klassen på lige over 7,5 meter og den er udstyret med en 3,5 liters motor, det lyder voldsomt men det er nu ikke nogen raket.


Førerpladsen er dejlig overskuelig og der er gode spejle, endvidere er der baksensor der bipper når man bakker og hyler førend man rammer noget. Camperen er udstyret med automat gear, og det virker fortrinligt også sammen med cruise controllen der gør at man stort set intet skal gøre andet end at holde fast i rattet når man kører derudaf. Når man kører op ad bjerge er det en fordel at slå cruise kontrollen fra og selv overtage speederen for at undgå for mange omdrejninger og derved øge det i forvejen ikke for lave benzin forbrug, men når dette er sagt koster en liter kun cirka 4,5 kr.


Mange har spurgt til og frygtet lidt at skulle køre med sådan en stor Amerikaner fætter, her kan jeg berolige og sige den er meget let kørt både ude på landevejen og også når den skal bakses rundt. Det skal siges at man herovre ikke har de store problemer med at komme ind og ud af campingpladserne, de er bygget til at store campere køre lige ind og ud igen.


Camperen er med alkove over førerhuset med en dobbeltseng, en dobbeltseng bagi og så en siddegruppe overfor døren hvor man kan rede en ekstra soveplads op. Køkkenet er dejligt stort og der er 3 gode gasblus og en mikroovn. Camperen har både varme og aircondition i bodelen, der er indbygget generator til at køre hele molevitten hvis der ikke er strøm på pladsen. Den er måske ikke så fiks som de Europæiske modeller, men den er robust.

I morgen skal vi aflevere camperne i Carson og så skal vi på udflugt og måske møde Ole Henriksen, vi skal ihvertfald se hans butik her i Los Angeles og så skal vi ud på den berømte strand promenade Santa Monica Pier.

Så skal vi til det Danske og det glæder man sig jo også til, så vi vender lige tilbage med endnu et afsnit. Mange hilsner fra hele den brogede Dansk-Amerikaner flok.

Tekst & foto: Mads Nielsen
© www.campingferie.dk 2010

Annonce:

Efterlad din kommentar