Mads Nielsen fortæller:
Route 66 står for mange som en vej man bare skal opleve at køre på og dén oplevelse fik alle i dag. Mother Road som den kaldes i USA er knap 4.000 km lang og går fra Chicago til Los Angeles. US vejnettet blev etableret i 1926, blandt andet også US Route 66, ruten var meget flad og blev derfor hurtigt en vigtig rute for lastbil trafikken mellem øst og vest. Mange små samfund voksede op langs denne rute.

I 1956 begyndte nedturen for Route 66 da præsident Eisenhower, efter Tysk forbillede, etablerede et nyt motorvejsnet kaldet Interstate. I dag er kun cirka 80% tilbage af den oprindelige Route 66 og den hedder nu ”Historic Route 66”.

Så er vi i byen Seligman her oser alt af 1950’erne, her har vi linet den ene side op med vores campere. Elvis og en køn dame byder velkommen.


Der er rigtig mange små skægge påfund og alle handler om biler.


Selvfølgelig er der også de forskellige figurere fra filmen ”biler”


Sådan ser Route 66 også ud, flad asfalt så langt øjet rækker.


På vejen kan man falde over en gammel historisk tankstation med en dejlig Corvette fra 1957 holdende klar.


Indenfor er der intet der har ændret sig siden 1950, det er stadig sønnen i familien der driver stedet.


Spisestedet er lukket, men man kunne sagtens forestille sig at sidde her og få en burger og en kop kaffe.


Vi er videre, nu med lidt Route 66 gear på og en bamse med rigtig vest på som førerhund i frontruden.


Jernbanen var den første livline og opbygning af de forskellige byer langs Route 66, her er et af de lokale toge fra byen Kingman. Der er i dag kun godstog langs Route 66.


Uden mad og drikke, her fandt vi lige en rigtig burgerbar der, udover store burgere, også havde atmosfære fra dengang en burger var en burger.


Vi har på turen haft nogle dejlige camping pladser, men man kan nok også finde dem lidt mere ydmyge og billigere som denne, ved ikke lige om den er åben.


Selvom Route 66 betegnes som flad er der lige et stykke ved byen Oatman som er aldeles bjergrig og hvor man skal holde tungen lige i munden.


Det gør det så ikke bedre at man lige ser et bilvrag der er skredet ned af klipperne, det har godt nok ligget der længe.


Men belønningen er helt sikkert byen Oatman, en gammel guldgraver by der også var Route 66 gennemfarts by.


Vi var heldige lige at komme til en opvisning hvor Sheriffen havde udfordret en bandit til en skudduel, vi kan afsløre at Sheriffen vandt.


Inde i den lokale salon er væggene tapetseret med dollar sedler, det er godt nok 1 doller sedler, men der er rigtig mange af dem.


Betryggende at vide at man ikke må have pistoler med ind.


Der er rigtig mange æsler der render frit rundt i gaden, det er efter sigende efterkommere af de æsler guldgraverne brugte da de gravede guld i bjergene. Man kan købe gullerødder til at fodre dem med for 1 dollar.


Vi slutter turen på Route 66 ved Lake Havasu og slutter dagen ved Lake Havasu på en dejlig campingplads der ejes af det Danske par, Leif og Lillian Nielsen. Her bydes vi varmt velkommen og skal have to overnatninger og opleve det dejlige område og det gode klima.

I Lake Havasu skal vi kigge lidt på London Bridge, broen som engang stod i London over Themsen er fra 1831. I 1962 var den ikke strukturelt god nok til den øgede trafik belastning og blev derfor solgt. Køberen var Robert McCulloch der var grundlægger af byen og ville bruge den som turistattraktion. Broen blev skilt ad og nummereret, fragtet til Lake Havasu og genopbygget midt i ørkenen, derefter garvede man en kanal så man i dag kan sejle under broen.


Vejret er fantastisk, og i Arizona siger man at man har verdens flotteste solnedgange og der er noget om det for flot er den.


Vi samles alle sammen i pool området hvor nogen smutter i jacussien mens andre sidder på stole.


Vi får nemlig et dejligt foredrag af Leif og Lillian om hvordan det er at flytte til USA og leve og drive campingplads. Alle spørgsmål bliver besvaret og vi havde en dejlig underholdene og informativ aften, stor tak til Leif og Lillian.


Receptionen på campingpladsen hvor Leif og Lillian tager imod og vi skulle sige at alle er velkomne bare ring på +1 928 854 7200 og aftal hvornår I kommer.


Sproget kan både være Dansk, Tysk, Svensk og Norsk og Engelsk er også ok.


Næste morgen er vi igen klar til oplevelser og i dag har vi en fødselar der lige får en buket roser. Vi har fridag på egen hånd og skal opleve området.


Nogen har fået guiden overtalt til at afprøve sine færdigheder som kaptajn på en motorbåd, modigt gjort vi kom dog helskindet og tørskoet i land igen.


Men London Bridge som er det kendte varetegn for Lake Havasu ses nu engang best fra vandsiden.

Mætte af en dejlig dag med fremragende sommervejr og skønne oplevelser er der bare at sige, vi vender tilbage med nyt igen nu er der jo ”desværre” kun 2 dage til vi skal til det Danske igen, men det er jo også rart.

Mange hilsner fra alle Cowboys, Indianere og søens folk.

Tekst & foto: Mads Nielsen
© www.campingferie.dk 2010

Annonce:

Efterlad din kommentar