En campingtur til Jylland og en ny campingtrækker som skal testes er lokkemad for Peer Neslein. Så det tog ham ikke mange sekunder at sige ja tak til Ssangyong forhandler Ole Schou-Jensen i Herning, da han tilbød Peer at teste den nye Ssangyong Korando.

Peer Neslein fortæller:
Jeg har jo for år tilbage selv kørt mange år i en Ssangyong Rexton som var en rigtig god campingtrækker, så det lød da spændende at vende tilbage til Ssangyong for en kort bemærkning.

Ssangyong Korando er en spændende bil med en 2,2 liters diesel motor med 178 hk og 400 Nm. At den så samtidigt må trække 2000 kg gør den rigtig interessant for campingfolket. Prisen på kr. 289.000 på hvide plader er absolut mere end interessant.

Bilen er absolut ikke så lang som min Toyota Landcruiser, men den virker ganske rummelig. Den er 4410 mm lang og 1830 mm bred og det betyder, at den sagtens kan køre med 250 cm brede campingvogne.

Campingvognen er pakket og kursen sat til Rømø, hvor vi kører ind på Lakolk Camping. Jeg har Tempo 100 på min Kabe campingvogn, så vi har kørt 100 km/t de steder det har været muligt. Når jeg har fyldt tanken på vognen vender jeg tilbage til brændstoføkonomien en af dagene.

Med på denne tur er Lisbeth og undertegnede Peer Neslein og vores Westi Anton, som elsker at være på camping. Campingvognen er parkeret, solsejlet monteret og vand sat over til kaffe.

Lakolk Camping er en stor plads som ligger lige op til klitterne med vandet på den anden side. Men om vandet er der afhænger af flod og ebbe.

Vejen fortsætter direkte ud på havbunden. Man skal bare huske at tjekke tidsvandstabellen. Men selvfølgelig kan man se vandet, men mange bliver overrasket af vandet hvert år.

Havet kan sagtens gå helt op til klitterne, men det kan også være temmelig langt væk som man fornemmer på dette billede. Men skøn natur er det.

 

Vi tager Korando som denne nye model fra Ssangyong hedder og indtil videre har det været en meget positiv oplevelse. Men i løbet af de næste dage vil jeg kommer nærmere ind på bilen, efterhånden som jeg får prøvet den.

 

Turen her over har været uden problemer med min Kabe Classic 470 på krogen som har en totalvægt på 1700 kg. Men min Classic vejer nok nærmere 1500 kg. Denne model er udstyret med automatgear (6 trins gearkasse) og den har ligget på 1600-1700 omdrejninger/min når jeg har kørt 100 km/t. Fabrikken skriver, at den kører 15,7 km/l men det er selvfølgelig ikke med 1500 kg på krogen. Jeg skal lige understrege at denne bil ikke har 4WD. Men den fås selvfølgelig med eller uden 4WD, Automatgear, som personvogn eller van. Bilen har i øvrigt 5 års garanti, dog max 100.000 km. Det er ikke så ringe endda. Yderligere information http://ssangyongmotor.dk/ eller du kan ringe til Ole Schou-Jensen som jeg har lånt bilen igennem. Han driver Schou-Jensen biler i Herning. Han har 2222 1717. Han har i øvrigt flere modeller på lager i sin forretning.

Vi har parkeret bilen og går en tur på havbunden, som er et yndet sted på varme sommerdage.

 

Mange kører helt ud til havet for at nyde solnedgangen.

 

En dejlig dag lakker mod enden.

 

På gensyn i morgen hvor vi skal kigge nærmere på området.

På gensyn
Peer Neslein
Campingferie.dk

Annonce:

Efterlad din kommentar