Ishuset ved Henne Strand er der mange der kender og det kunne være en hvilken som helst dansk by på en sommerdag hvor turisterne hurtigt finder frem til Ishuset, cafe’en, den lokale kro, hotellet eller restauranten når man trænger til noget at spise eller blot en lille forfriskning. Se her:

 

Kan du se rundkirken i Horne Kirke i Horne ved Faaborg. Den er Fyns største landsby- og eneste rundkirke. Både denne kirke og de runde kirker i Bjernede (Sjælland) og Thorsager (Jylland) er bygget over samme grundplan som Sct. Georgs Kirke i Schlamersdorf, Wagrien. Se her:

Ribe er en by i Sydvestjylland og var tidligere formelt en del af de sønderjyske enklaver som tilhørte kongeriget. Byen har 8.317 indbyggere (2020), hører til Esbjerg Kommune og er beliggende i Region Syddanmark. Ribe er Danmarks ældste by. Den ligger i et fladt marskområde ikke langt fra Vesterhavet og har gennem historien været præget af oversvømmelser. Ribe Å slynger sig igennem byen, videre over marsken og ud i Vadehavet ved Kammerslusen.
Ribe har bevaret sit gamle bymiljø med Ribe Domkirke som dets majestætiske vartegn. Mange tusinde turister fra hele verden valfarter hvert år til byen for at opleve købstadens særlige atmosfære. Den gamle by kan let ses til fods. Se her:
 

Annonce:

Efterlad din kommentar