Tekst.: Mads Nielsen Foto.: Mads Nielsen og Ribe Camping

Med dette skønne vinterbillede vil jeg indlede denne lille juleartikel og vores lille weekend juletur til Ribe og besøg på Ribe Camping. Billedet er ikke fra i år og starten på denne julemånede er ikke helt så julepræget rent vejrmæssigt her i 2017.

 

Uanset vejret bliver vi modtaget i receptionen, hvor Tanja viser os til rette. Vi har på denne tur ladet campingvognen blive hjemme og i stedet vil vi prøve en hytte. Der er mange campister der opstalder campingvognen efter efterårsferien, og så er det slut på denne sæson. Men det behøver det ikke at være, der er rigtig mange vinteråbne campingpladser som her på Ribe Camping og ønsker man ikke at prøve kræfter med at campere i egen campingvogn om vinteren, så kan man let og simpelt leje en hytte.

Du kan se alt om Ribe Camping og deres tilbud her.: www.ribecamping.dk

 

I forbindelse med receptionen findes en lille forretning med de mest nødvendige ting og så selvfølgelig et pænt udvalg til den søde tand, man kan bestille friskbagt morgenbrød til afhentning den efterfølgende morgen.

 

På Ribe Camping er de kendt for deres Ribehytter. Ribehytten er bygget efter de gamle håndværksmæssige traditioner i massivt egetræ og muret bindingsværk inspireret af Ribe bys smukke gamle middelalderhuse, hvor det øverste stokværk går ud over det nederste og forbindes på smukkeste vis af flotte udskårne egetræsknægte.

 

I vores lidt mere grønne udgave af vinteren 2017, ser de flotte Ribehytter således ud. Der er 6 hytter på en række og de ligger centralt på campingpladsen.

 

Foran hytterne er der plads til bilen, og der er en lille terrasse med bord og stole til hver hytte.

 

Indenfor er der et åbent køkken med spiseplads, der er både komfur, ovn og mikroovn. Endvidere er der et dejligt stort køleskab og en opvaskemaskine. Der er service til 6 personer og lejer man en linnedpakke med sengesæt og håndklæder, så behøver man kun at tage sit tøj og personlige ting med på turen.

 

Modsat køkkenet er en lille hyggelig opholdsstue med gode bløde lænestole og en sofa der kan laves om til 2 sovepladser. Der er TV med de Danske og lidt Tyske kanaler, samt en DVD. Har man bestilt hytten hjemmefra, er der sat varme på når man kommer.

 

På 1 salen er der et soveværelse med dobbeltseng.

 

Ved siden af er der et værelse med 2 enkeltsenge, så er man kun 2 af sted er der frit valg.

 

I hytterne er der også eget toilet og bad, så der er ingen toilet tømning eller gåtur til baderummet i den kolde morgenluft.

 

Der er en flot udsigt fra hytterne udover en stor del af pladsen og her kan man se at der er mange som stadig tager på tur med egen campingvogn selvom vi er i december.

 

Vi er jo som sagt på juletur og vi skal selvfølgelig ind til Ribe by og se juletræet blive tændt. I år har Ribe by juleteamet “Peters Jul” – Jul som i gamle dage. Der er rigtig flot pyntet op i byens gågade med både lys og gran.

 

Vægterturen er normalt en sommerbegivenhed i Ribe, men her i julemåneden går vægteren en runde hver fredag og lørdag kl. 16:00. Her kan man gå med på turen og høre spændende historier om de forskellige bygninger og steder hvor vægteren kommer rundt i byen. Vægter gerningen er meget gammel i Ribe og den havde til formål at holde ro og orden i byens gader, samt tænde de mange lygter der er rundt om i byen. Vægterne stoppede deres hverv i 1902, men vægterrunderne blev genoptaget i 1930´erne for turismens skyld.

 

På torvet ved det gamle rådhus er det julemanden alle venter på, og endelig efter flere tilråb viser han sig i vinduet, nu er det så bare om at råbe han skal tænde juletræet så julen kan komme i gang.

 

Det store flotte juletræ står på torvet ved Ribe Domkirke, og selv på toppen af klokketårnet er der sat en stor julestjerne op.

 

Endelig kommer julemanden hen til træet og kommer op på stien så han kan nå at tænde for det store juletræ, og så er der kun den fælles nedtælling tilbage. Alle råber af fuld hals og der tælles ned til den store finale.

 

Og så kommer øjeblikket vi alle har ventet på, det store træ lyses op af en masse pærer og der kommer lys i den flotte julestjerne. Man kan tydelig se på alle børnene at dette er et rigtig stort øjeblik.

 

De to store stjerne lyser nu over Ribe by og så er julen startet. Man kan se stjernen på klokketårnet overalt i byen og også når man kommer kørende mod byen om aftenen.

 

En af grundende til at der er så dejligt på Ribe camping om vinteren, er fællesspisningen om fredagen. Vi slutter dagen af med spisning i det flotte fælleshus der bruges til både spisning og andre aktiviteter både om vinteren og om sommeren. Tanja byder alle velkommen og fortæller lidt om hvad det er vi skal have at spise.

 

Menuen i aften byder på gammeldaws oksesteg med sovs og kartofler og hvid kål som er en sønderjysk specialitet, jeg fik også at vide at man faktisk lavede denne kål flere steder i Jylland og flere steder spiste man både kanel og sukker på. En ting er sikkert, det smagte rigtig godt.

 

Der var mange mennesker til denne fællesspisning og Tanja fortalte at det er noget man går meget op i på pladsen. Det skal da også siges at hele måltidet kun koster 75,- kr. og man må tage sine egne drikkevarer med.

 

Der er mange af de forskellige mærke klubber der benytter Ribe Camping til deres fælles udflugter, både på grund af det dejlige store fælleshus men også på grund af de gode faciliteter der er på pladsen. Her er der et lille udpluk af Adria Club Danmark som holder deres årlige julefrokost på pladsen.

 

Mætte og velfornøjet går vi ned gennem rækkerne af julepyntede campingvogne til vores hytte for natten, i morgen skal vi på tur i Ribe og se lidt hvad byen bringer her i december.

Kig med i morgen på del 2.

 

Annonce:

Efterlad din kommentar