Fra venstre Martin og Steen fra Intercamp. Jesper fra Bije Camping & Fritid. Jesper fra PJ Caravan, Thorkil Rasmussen fra Intercamp samt Birgit fra Bije Camping & Fritid. Steen forklarer at samlemetoderne hele tiden ændres. Her er Alde centralvarme og spildevandstank sat klar til montering.
Her er 2. og sidste del af besøget på Kabe fabrikken i Tenhult i Sverige.


Alde 3020 ´centralvarmeanlæg som fungerer på gas, el og 12 volt. Der er indbygget 8,7 liters varmtvandsbeholder.


Ny type spildevandstank med stort inspektionslåg som betyder at man nemmere kan få armen ned og rense beholderen. Tak for det.


Ledninger, el og konvektorer monteres mens væggene er lodrette før de monteres på gulvet.


Væggene er monterede og varmeanlæg, ledninger med mere samles.


Spildevandtank tættest på. Alde centralvarme og vandtanken længst væk. Bemærk Kabes Vario Vent, hvor man kan justere luftcirkulationen gennem luftspalter i gulvet.


Det er et puslespil, men det går op hver gang, da det er erfarne medarbejdere der arbejder på fabrikken. Bemærk lugen som fortæller at der skal være toiletrum i baghjørnet.


Den brune kabelbakke er vinklet i bunden så varmecirkulationen nemmere føres op langs væggen. En lille men vigtig detalje som er med til at sikre den gode varmefordeling.


Det ligner en rodebutik, men der er en mening med tingene. Der ruller 10-15 vogne ud fra fabrikken hver dag.


En kran har løftet den store køle/fryseskab ind på plads i vognen. Det er bl.a. derfor at man ikke har monteret bagvæggen endnu.


Nu er vognene så langt at de tilsluttes transportbåndet i gulvet som stille og roligt trækker vognen gennem produktionshallen, mens hver arbejdsstation udfører deres arbejde.


Sedlen ved døren er den enkelte vogns dåbsattest hvor man kan se hvem der har monteret hvad samt hvornår. Disse sedler gemmes på alle vognen så man kan gå tilbage og se hvem der evt. har begået en fejl under monteringen.

Tagene ligger klar til at blive løftet op på plads efterhånden som båndet trækker vognene frem til den station der monterer tag.

Den specielle sammenføjning af tag og sider sikrer de optimalt tætteste tag/sider.

Efter sammenføjning af tag/sider/bagende tætnes yderligere med en speciel masse, hvorefter alulisterne monteres.


Ved den sidste station monteres stafferinger, hynder, madrasser lige som vognen rengøres.


Efter at en færdig vogn er trillet ud af hallen, går vi over i Kabes snedkeri, hvor de fremstiller alt træ til vognen.


Det store snedkeri præges af maskiner der skærer, fræser og borer så alle trædelene er lige til at samle.


Stifteren Kurt Blomqvist er desværre død for år tilbage, men svigersønnen Alf Ekstrøm har været direktør og stået for produktionen i mange år før stifterens død.


En ny Kabe triller igen ud fra fabrikken.
Yderligere information www.kabe.dk

Klik her og se afsnit 1

Annonce:

Efterlad din kommentar