2016-Ventura-01-start

Antallet af campister som vælger et traditionelt Ventura fortelt til priser som kan konkurrere med ”super- og byggemarkedstelte” er stigende. Der ligger en eksakt statistik til grund for udsagnet, men som en campingnørd, der finder det sjovt at sammenligne campingvogne, autocampere og fortelte, finder jeg flere og flere Ventura fortelte, som kommer fra Isabella i Vejle. Og selv om Ventura programmet langt fra er stort, så kan de flestes campingbehov dækkes af det.

2016-Ventura-02-Pascal

Årgang 2016 nyheden fra Ventura er det nye Pascal fortelt med ”luft-stænger.” Her er fire ”stænger” med hver deres ventil. Der er indsyede bardun øjer og ved græskanten kan Pascal forankres såsom et traditionelt Ventura fortelt. Det kan derfor gøre bardunerne overflødige i normalt sommervejr. I forhold til andre luftfortelte er designet meget tæt på det traditionelle fortelt. Pascal har et bundmål på 390 x 260 cm. Det er syet i 100 % polyester med en ”acrylat” overfladebehandling. Det gør at det ikke er så blankt og ligner derfor ikke et typisk polyestertelt. Farverne hedder Olive Green og Icey Grey.

2016-Ventura-03-Pacf-300

Begge heltelte fra Ventura hedder i 2016 Pacific. Det er en god gammel kending som nænsomt er tilpasset tidens farver og behov. Pacific 300 har en dybde på 300 cm og fås i skinnemål fra 800 til 1.225 cm. Der er myggenet med åbningsbar folie på ydersiden i gavlen. Det fås både med IXL glasfiberstænger til rejsebrug og Prenox stålstænger til standcamping. Tag og sider er syet i TenCate polyester og soklerne i polyester/PVC. Farverne hedder Dark og Light Grey.

2016-Ventura-04-Pacf-250

Ønsker du stadig et fortelt i hele campingvognens bredde, men har brug for mindre plads, eller er der ikke plads nok på enheden, er et Ventura Pacific 250 også en mulighed. De tekniske specifikationer er der samme, som for Pacific 300, og det fås i skinnemål fra 825 til 1050 cm.

2016-Ventura-05-Uni-320

Er du mere til et deltelt har Ventura, udover det nye Pascal lufttelt, tre muligheder. Første mulighed er Universal 320 som har et bundmål på 340 x 230 cm. Frontpaneles kan tages af eller rulles ned og der er myggenet/udluftning over dørene. Taget har en hældning som gør Universal velegnet som helårstelt, og det er derfor muligt at få en vintersikring og termoloft som ekstraudstyr. Universal 320 har tag i belagt polyester, sider i gennemfarvet acryl og sokkel i polyester/PVC. Stængerne er i Prenox stål og farverne hedder Dark Grey og Grey.

2016-Ventura-06-Cadet

Ventura Cadet, som har et bundmål på 260 x 200 cm, er et rigtigt hyggeligt ”du og jeg” fortelt. Det er selvfølgelig også velegnet for rejsende alene, både som veranda og som en komfortabel udestue. Ventura kalder det også for et weekend-fortelt. Frontpanelet kan tages af/rulles ned og der er myggenet/ventilation i den ene gavl. Ventura Cadet har tag i belagt polyester, sider i gennemfarvet acryl og sokkel i polyester/PVC. Stængerne er de lette IXL glasfiberstænger og farverne hedder Royal Blue og Grey.

Thabo
Thabo

Ventura Marlin er et deltelt med et bundmål på 340 x 230 cm der har samme tekniske specifikationer som Cadet modellen, men større. Faktisk så stort at det kan udvides med en 220 cm udbygning siden.

2016-Ventura-08-Waven

Ventura Wave er et praktisk solsejl som skygge for solen og læ for en lunefuld regnbyge. Wave passer til de fleste campingvogne, er syet i belagt polyester og fås i skinnemål fra 800 til 1.075 cm.

2016-Ventura-09-Space-DL

Ventura Space opbevaringsteltet er dagens sidste model. Bundmålet er 220 x 150 cm. Det er syet i polyester/PVC og farverne hedder Dark Grey og Grey. Der er åbning med lodrette lynlåse i både gavl og den ene side. Space er et meget populært opbevaringstelt som ses ofte på de danske campingpladser.

Du kan se og læse mere om Ventura fortelte og tilbehør på www.ventura-camping.com

Foto: Ventura-Camping
Tekst: J-P. Rasmussen
© Campingferie.dk 2016

Annonce:

Efterlad din kommentar