b1

Vi er taget til byen Sankt Goarshausen cirka 30 kilometer op ad Rhinen. Det er her det store fyrværkeri bliver sendt op i aften fra de 2 borge og en pram i midten af Rhinen. Det er den ene borg “Burg Katz” som du kan se på billedet, den er fra 1343 og hedder oprindeligt Burg Neu-Katzenelnbogen, men blev ertefølgende i folkemunde kaldt Burg Katz.

b2

På den modsatte side ligger borgen “Burg Maus” som er fra 1356 og egentlig har navnet Burg Peterseck, men da den lå overfor Burg Katz blev også den i folkemunde kaldt noget andet, nemlig Burg Maus. Dette er den anden borg hvorfra det store fyrværkeri opskydes.

b3

Byen er ved at gøre sig klar til den store aften, der kommer op til 200.000 mennesker på begge sider af Rhinen for at se det store fyrværkeri. I midten af Rhinen ligger så de mange turbåde.

b5

Der er mange boder med både spiseligt og selvfølgelig øl og anden drikkelse, men der er også mange der sælger alt muligt og her er folk allerede her om formiddagen på udkig.

b6

Der er mange forskellige boder, her er en lidt speciel med udformning som et tog.

b7

Der er selvfølgelig også isboder og endelig er det lykkedes os at finde en is vi kan dele uden at komme op og slås om hvem der får den største bid.

b8

Vi slutter vores formiddag af med et besøg på Lorelai klippen med den fantastiske udsigt over Rhinen. Klippen rejser sig 120 meter over vandet og ligger lige ved det smalleste stykke på Rhinen. Man kan tage trapperne op og få lidt motion, men man kan også køre derop og gå det sidste stykke ud til udsigtspunktet.

b9

Så er vi ved at være samlet for sammen at gå ned til det turskib der skal sejle os til den store oplevelse Rhinen i Flammer.

b10

Vi går i samlet flok, da vi helst skal ankomme samlet til skibet så vi alle kommer ind og hen til vores reserverede borde.

b11

Der er rigtig mange mennesker på kajen og der er mange turbåde, vores båd hedder “Rhenus” og den lægger til ved Pier 13.

b12

Da vi ankommer ligger Rhenus klar og vi kan gå lige ombord.

b13

Der er mange selskaber om bord, men vi har vores egne reserverede borde, så der er ingen panik. Rhenus kan tage op til 800 passagerer, men på denne tur er der omkring 400 da der er spisning og alle gerne skulle kunne få en plads på dækket til det store fyrværkeri

b14

Rhenus har 2 dæk og der er et stort dansegulv. På turen til Sankt Goarshausen bliver der spist en dejlig 3 rettes menu, og på tilbageturen kan man så kaste sig ud i en lille dans til levende musik.

b15

Det tager cirka et par timer at sejle ned til Sankt Goarshausen og vi følges med andre turbåde.

b16

Her er det et af søsterskibene fra samme rederi, det er skibet Germania.

b18

Da vi ankommer til Sankt Goarshausen er det blevet mørkt og der er nu fuld gang i byen. Der bliver spillet musik og man kan se der er mange mennesker.

b17

Der er også lys på både Burg Katz og Burg Maus, og hele byen er udsmykket på begge sider.

b21

Alle turbådene skal ligge i en bestemt formation og det sørger “Wasser Police” for, de rykker rundt til alle har deres nøjagtige position og her bliver de liggende indtil fyrværkeriet er over.

b19

Så starter det store fyrværkeri og lad det være sagt med det samme, det er meget stort og selv Tivolis flotte fyrværkeri blegner lidt i denne kæmpe ild.

b20

Den ene kæmpe raket afløser den anden og det står på i omkring 45 minutter, det er et fantastisk syn.

Efter fyrværkeriet skal mange turbåde tilbage og nu skal de kæmpe sig modstrøm og for vores vedkommende til Rüdesheim 30 km væk. Det tog lidt over 2 timer. Så kl. 00.15 var vi i land og gik hjem, desværre i lidt regnvejr, og sov dejligt i vores egne senge efter nogle dejlige dage ved Rhinen sammen med en skøn gruppe med 40 campister. Stor tak til alle jer som var med til at gøre denne tur til en skøn oplevelse. Måske ses vi igen til næste år?

Venlig hilsen

Mads & Peer

Annonce:

Efterlad din kommentar