Elg safari med kameraet (Reklame)

 

IMG_7973

På Elg safari med kameraet
De fleste der har kørt gennem Sverige og Norge har sikkert brugt mange timer på at spejde efter elge, uden at det er lykkedes. Men hvis man vil opleve elge på nært hold er et besøg i en af de mange svenske elgparker absolut et besøg værd.

IMG_8097

Tæt på Danmark
Fra København er der kun omkring 150 km til Smålandets Elgpark i Markaryd, så det er ganske nemt og bekvemt og kunne være en dagtur eller en weekendtur. Der er campingpladser i området.
I parken kan du vælge mellem at køre med parkens gule tog eller du kan køre i den egen bil.
Vi betalte kr. 100 pr. voksen og kr. 60 for barnebarnet i vores egen bil (2015).

IMG_8009

3 km grusvej
Vi hægtede campingvognen af ved parkeringspladsen og kørte ind i parken.
Der er kun en lille grusvej at køre på og den bugter sig smukt gennem parkens område. Vi kørte lige efter et af parkens turisttog og kunne se, at der blev delt friske trægrene ud til passagererne som de viftede med ud af de åbne sider i toget. Det trak elgene hen til toget så alle fik dem at se så tæt på, så man også blev opmærksom på at de faktisk havde dårlig ånde.
Da toget kørte videre fik vi elgene helt for os selv og når så, sådan en stor elg stikker hovedet ind i bilen forstår man rigtigt at det er et megastort dyr.
Barnebarnet havde umiddelbart ikke været særligt imponeret af elge på vej til parken, men da den stak hovedet ind i vognen, kravlede hun ned i bunden af bilen. Så det blev en stor oplevelse for os alle.

IMG_7959 - Kopi

 

IMG_7963

De sidste Bisoner
På et tidspunkt kører vi ind i Bisondalen, hvor man kører rundt blandt de amerikanske bison. Et skilt fortæller ,at i 1860 fandtes der 60 millioner bison i Nordamerika. I 1894 fandtes der bare 800 Bison tilbage. Yellowstone nationalpark hjalp arten med at overleve den hvide mands indtog i Amerika, så vi stadig har mulighed for at opleve det iltre dyr, som ikke må forveksles med en hyggelig dansk malkeko.

IMG_8019

Elgen kan godt dykke ned efter føden
Elgen eller elsdyret er en stor hjort. I Sverige findes der ca. 250.000 stk.
Vægten ligger på mellem 500-700 kg og den kan blive 3 meter lang og 2 meter høj. Elgen er i øvrigt en god svømmer, hvilket skyldes at dens pels består af hule hår, der giver den statisk opdrift. En elg er i øvrigt også  god til at dykke og den dykker gerne 5-6 meter ned efter føde.

IMG_7978

IMG_8084

Efter at have vænnet sig til de store dyr tør “man” godt læne sig ud af vinduet i bilen.

Parken er absolut et besøg værd, både for børn og voksne.

Tekst & fotos: Peer Neslein

Annonce:

Efterlad din kommentar