IMG_4885

Peer Neslein fortæller:
Mandag aften var vi på Jokkmokk Camping og her var vi heldige at opleve Nordlyset. Så jagten på Nordlyset lykkedes.
Det var ved 21-tiden hvor der kom hul i skydækket så vi gik ud og spejdede håbefuldt op mod nord. Pludselig fik Mads øje på det og jeg fik travlt med at stille stativ op så jeg kunne tage nogle billeder med lange lukketider på 10-20 sekunder. Så det blev til nogle få billeder før skydækket igen skjulte himlen for os. Efterfølgende stod vi en times tid, men Nordlyset dukkede ikke op igen. Så vi var heldige at vi fik oplevet det.

Nordlys_IMG_3197_org

Nordlyset ses hen over træerne. Ganske flot og det skifter hele tiden.

IMG_4882

På denne hjemmeside kan man se hvor kraftigt Nordlyset er på de pågældende dage. Men det er som en vejrudsigt som skifter hele tiden. Hvis man er under den brede grønne stibe kan Nordlyset kommer overalt over hovedet på en. Den tynde streg fortæller hvor langt man kan se Nordlyset i horisonten. Så den 8. februar kunne man altså også se det i horisonten fra Danmark. Hvis der altså ikke er skydække i vejen.

IMG_4896

Her er et billede af Kirsten og Hans Jørn som ikke var med ved Polarcirklen i går med os andre, men de var med da vi passerede den på vej herop, så de skal ikke snydes for deres diplom.

IMG_4813

Du skal lige høre lidt om vores lånte Dethleffs Beduin 560 RET som har opført sig eksemplarisk indtil videre. Design og farver er rigtig godt sammensat og vognen minder utroligt meget om min egen Kabe, som har samme indretning. Der er meget lys og plads i den rummelige siddegruppe, som der jo er i campingvogne på 2,5 meter i bredden.

IMG_4821

Her ser du køkkenafdelingen med firkantet vask, kogeblus, skuffer med softlock og inddirekte belysning. Der er ligeledes en trækudtræksskab til konserves eller lignende til højre for skufferne.

IMG_4823

Hvis du mangler afsætningsplads på bordet er der også en løsning på det. Det sidder i skabet til venstre for skufferne.

IMG_4913

Den ekstra bordklap sidde gemt i det høje skab i venstre side under køkkenbordet. Man trækker den ud og op og vupti er den klar til brug. Den klappes nemt og hurtigt sammen.

IMG_4824

Indgangsdøren er 70 cm bred og udstyret med vindue med mørklægningsgardin. Den føles som en solid dør. Under sofaen til højre er en udtræksskuffe til skotøj. Der er selvfølgelig dobbeltbund i alle magasiner.

IMG_4826

Her kigger vi lige op i hjørnet i siddegruppen, hvor jeg ikke engang har tændt for de 2 indgangsspot hvor du lige kan se det ene ved døren. Men der mangler ikke lys og du kan tænde og slukke det i forskellige grupper.

IMG_4828

Her er betjeningspanelet til Alde 3020 som er nem at bruge, når man har sat sig ind i den. Her har jeg indstillet temperaturen på 21 grader, skrunet ned for det varme vand, tændt for 2 watt på el-patronen og slukket for gassen.

IMG_4831

Her er den ene af enkeltsengene hvor du bla. kan løfte hovedgærdet. Madrasserne er 7 zoners koldskumsmadrasser. Igen er der god belysning. En af de gode fordele i denne vogn er at man styrer al beslysning hver for sig i soveværelset. Det vil mange synes er smart.

IMG_4834

Bruserummet og toiletrum er i bagenden af vognen. Her er bruserummet med håndbruser og radiator som varmer dejligt op så det er en fornøjelse at sende sin krop derud om morgenen.

IMG_4842

Brusebunden har 2 afløb så vandet nemmere kan løbe ud næsten uanset hvor skævt man holder.

IMG_4838

Selv om jeg har bragt billeder af vognens toiletrum tidligere kommer der lige disse billeder igen, da jeg synes det er en rigtig god indretning. Det er dejligt at komme herud om morgenen og mærke gulvvarmen.

IMG_4847

Her er vognens Thetford Slimline køleskab (142 liter) med frostboks (15 liter).

IMG_4848

Her får du lige et kig ind i køleskabet med frostboksen i toppen.

IMG_4898

Det har sneet i nat så her til morgen er der frisk sne da vi forlader Jokkmokk Camping mod vores mål som er Umeå Camping ca. 400 km længere mod syd.

IMG_4905

Her ser du mine vinterdæk med pigge som jeg har på bilen.

IMG_4906

Her er pigdækkene på campingvognen.

 

Husk at du kan se vores Dethleffs Beduin 560 RET på Ferie for Alle i Herning, hvor Mads og jeg står ved vognen alle dagene på Dethleffs standen.
Vi viser også nogle filmklip fra turen.
Håber vi ses.

IMG_4620

Du får lige et billede af Jukkasjärvi kirke som er en speciel kirke som vi besøgte på vores rejse.

Vi har produceret en række små film bl.a. med Ishotellet, Det Samiske Marked, Kirken i Jukkaskärvi, samt vintertips, som du kan se på vores YouTUbe kanal. Klik her og se videoen.
På gensyn i Morgen
Mads & Peer
Med kurs mod Danmark
Campingferie.dk

Annonce:

Efterlad din kommentar