IMG_4071Vi er traditionen tro stoppet ved Dragon Gate på E4 hvor vi lige skal tage et par billeder

Peer Neslein fortæller:
Jeg sover kanon godt i denne Dethleffs Beduin 560 RET med de specielle madrasser, så jeg er frisk til en ny dag i Sverige. I dag skal vi køre den længste dagsmarch på turen, som er på næsten 600 km fra Uppsala til Umeå, så der er kaldt til afgang kl. 8, men først skal vi lige have morgenmad.

IMG_4053
Jeg har lige et billede af en praktisk boks som man kan få i flere størrelser. Der er lås på alle 4 sider, så de er praktiske til sukker og lignende. Prisen ligger vist omkring kr. 150 for den store, som jeg har rørsukker i til min Havregryn. Jeg har købt den hos Slagelse Camping & Outdoor Center.

IMG_4056
Klokken er 8 om morgenen og vi har hægtet på og er klar til en ny dag på de svenske landeveje. Som du kan se har de sneet lidt i nat og temperaturen ligger på -2 grader. Så der er glat.

IMG_4058
Der er nu ikke kommet meget sne her nord for Uppsala, men der en meget glat de fleste steder, så vi kører forsigtigt.

IMG_4068
Jeg benytter lejligheden til at efterfylde med sprinkler væske som vi bruger en del af i dette vejr.

IMG_4069
Jeg efterfylder med en kraftig sprinkler væske som klarer ned til -60 grader. Så når jeg blander den med væsken i systemet som kan klare omkring -20 grader, forbereder jeg mødet med de koldere frostgrader længere mod nord.

IMG_4072
Vi mangler godt nok det ene vogntog på billedet, men her er vi.

IMG_4075
Vi har stor respekt for de store og tunge lastbiler når de overhaler os og luften trækker i os.

IMG_4088
Det er beroligende at det er et svensk fly der hænger lige over jorden og ikke et russisk, som måske er faret vild.

IMG_4091
Vejret har været dejligt efter morgendisen forsvandt og vejene der bugter sig i horisonten er et dejligt syn for mennesker med udlængsel.

IMG_4094
Det svenske vejvæsen er på pletten for at tjekke om der skal ryddes sne.

IMG_4097
Sneplovene patruljerer konstant og overvåger de store veje.

IMG_4133
Efter næsten 600 km kører vi over en bro på vej ind i Umeå. Nu nærmer vi os vores campingplads for natten efter en lang dag på glatte og koldere og koldere landeveje.

IMG_4134
Campingpladsen er lukket kl. 17.00 og vi ankommer kl. 18, altså 10 timer siden vi startede i Uppsala. Vi har aftalt med campingpladsen at de skal lægge adgangskort til bom og bad/toilet i en boks til os, så vi kan lukke os selv ind. Så vi lukker os selv ind og kører til den plads vi plejer at holde på.

IMG_4137
Kl. 19.30 har vi aftalt at vi lige skal mødes og tale om dagens køretur og hygge os, da Mads og jeg har medbragt nogle flasker Champagne samt lidt chokolade. Den eneste der ikke kom med på billedet var Jan, da han tog billedet, men ham kan du finde på mange andre billeder.

IMG_4143
Dagen afrundes med at skrive dagens dagbog og konstatere at det nu er -19 grader her i Umeå. I nat kører vi kun på elpatron på 3.000 watt. Så ser vi hvordan vores Dethleffs klarer det.

På gensyn i morgen, hvor vores mål er Jokkmokk, 430 km længere mod nord.

På gensyn
Mads og Peer
Knold & Tot på vintertur
Campingferie.dk

Annonce:

Efterlad din kommentar