Peer_2

Før vi fortsætter vores rejse skal jeg lige fortælle om i går morges lige før afgang fra Brøndby.
Vi fik besøg af Kim Jacobsson, Indehaver af PJ Caravan i Roskilde, som medbragte en gavekurv til Mads og mig på turen. Kim ville ønske os god tur i den nye Dethleffs, som han selv er forhandler af. Men kurven var ikke en helt almindelig gavekurv. Se næste billede.

IMG_4032
Kurven Mads og jeg fik af Kim fra PJ Caravan indeholder 2 gamledags badedragter, en flaske Vodka og omkring et kilo chokolade. Ideen var at Mads og jeg skulle iføre os de gamle badedragter, rulle os i sneen og drikke et glas Vodka eller 5. Jeg tror at vi laver en omvendt rækkefølge. Vi starter med at drikke Vodkaen og spiser chokoladen så ser vi hvad der sker. Vores tanker går til Kim og de danske vinterbadere. Af hjertet tak.

IMG_3982
Vi sluttede dagen i går med en kop kaffe og en øl sammen med alle deltagerne i Cafeen på Campingpladsen i Jönköping. Vi er 6 vogntog på denne guidede campingtur mod nord.

IMG_3981
Vi hygger os og taler om turen.

IMG_4012
I løbet af natten kom den storm som vi havde læst om og det gav os nogle ret så kraftige rysteture i vores vogntog. Til gengæld tog stormen tøvejr med sig så al sne var var væk til morgen.

IMG_3763
Vores Dethleffs er en Beduin 560 RET med Alde Centralvarme og vandbåren gulvvarme. Totalvægten er 1800 kg. Vognen er indrettet med badeværelse i bagenden, enkeltesenge og rundsiddegruppe i forenden. Vores første indtryk af vognen er at det er kvalitet udført i farver der er rigtig godt afstemt efter hinanden. Man føler sig hjemme når man træder ind i vognen. Prisen ligger lige under kr. 270.000. Der kommer en omfattende gennemgang af vognen en af dagene.

IMG_3785
Der er meget lys i vognen og her er alt ikke engang tændt.

IMG_3530
På turen skal jeg også teste et nyt system som giver dig renere udstødning (Co2) og formentlig flere km pr. liter. Jeg kan fortælle at en Toyota land Cruiser 3,0 diesel som min må udslippe max 3% Co2. Efter at have kørt med systemet nogle uger, fik jeg den testet og udstødningen var nu nede på 1,8%. Omkring brændstofforbrug bliver vi klogere undervejs på denne tur. Jeg skal nok vende tilbage med flere informationer om den celle jeg har fået monteret som sender Hydrogen dampe ind i indsugningen så forbrændingen i motoren bliver mere økonomisk og renere.
Firmaet bag produktet deltager i øvrigt på Ferie for Alle i Herning, hvor de vil offentliggøre produktet og min testtur.

IMG_3993
Vejene her på dag to er våde, men fri for sne, så det er dejligt nemt at køre.

IMG_3996
Ruinen Brahehus ligger ud til Vättern.

IMG_4003
Efter et par timers kørsel stopper vi og holder en pause.

IMG_4011
Pause på dagens rejse mod nord.

IMG_4005
Med på turen har jeg en lille boks med luftrenser som ikke er særlig stor. Den er så enkel at bruge. Hvis der er lugte du gerne vil have fjernet, åbner du blot den lille boks og vupti dufter der dejligt. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det virker.
Det er Ren Fritid der har sendt lugtfjerneren på markedet, så spørg efter den hos din lokale campingforhandler. Navnet er AIRX17. Prisen vender jeg tilbage om nogle dage da vi tester den på turen.

IMG_4006
Her ser du luftrenseren åben. Den udsender en dejlig duft.

IMG_4014
Vi plejer at følge E4 mod Stockholm, men denne gang valgte v at tage den markerede rute du ser på kortet, for at slippe for den tætte trafik i Stockholm. Vejen var rigtig god uden særlig meget trafik. Meget af vejen var motorvej.

IMG_4026
Så er vi ankommet til campingpladsen i Uppsala hvor vi holder ved siden af hinanden. Her var der en halv meter sne sidste år. I år er det intet, men måske kommer det i nat. I morgen skal vi køre næsten 600 km til Umeå, så vi skal tidligt op.

På gensyn
Mads og Peer
Campingferie.dk

 

Annonce:

Efterlad din kommentar