IMG_3814

I starten af maj måned 2015 begyndte den norske TV-serie ”Kampen om det tunge vand” at rulle hen over de danske TV-skærme og det var startskuddet til en ny Camping-Event fra Peer Neslein med titlen ”Jagten på det tunge vand”. Peer har pakket en Hobby Excellent 540UL og sat kursen mod Telemarken og Byen Rjukan i Norge. For at finde de historiske steder, hvor en af 2. verdenskrigs største og mest spændende sabotageaktioner udspillede sig.

 

Norsk Hydros kraftværk "Vemork" hvor tungtvandsfabrikken blev opført foran kraftværket. (Arkivbillede)
Norsk Hydros kraftværk “Vemork” hvor tungtvandsfabrikken blev opført foran kraftværket. (Arkivbillede)

Peer Neslein fortæller:
Jeg har altid været fascineret af historiske steder fra 2. verdenskrig, så jeg har været i Rjukan en del gange tidligere og skrevet artikler om ”det tunge vand” som satte byen på landkortet flere gange under 2. verdenskrig. Norsk Hydro i Rjukan kunne fremstille tungt vand og det ville tyskerne have til Tyskland, for at anvende det til fremstilling af en atombombe. Det ville både norske frihedskæmpere og de allierede englændere gøre alt for at forhindre. Og det gjorde de.
Da jeg erfarede, at der var produceret en ny norsk TV-serie a la filmen ”Telemarkens Helte”, som efter stor succes i Norsk TV, skulle sendes på TV2 i Danmark i maj måned, begyndte jeg at planlægge en ny Camping-Event omhandlende den spændende historie. Og nu er jeg på vej mod Norge og Telemarken.

Peer Neslein ved den Hobby Excellent 540 UL som er hans mobile hjem og redaktion på "Jagten på det tunge vand".
Peer Neslein ved den Hobby Excellent 540 UL som er hans mobile hjem og redaktion på “Jagten på det tunge vand”.

Solo campist
Det specielle ved denne Camping-Event som jeg har valgt at kalde ”Jagten på det tunge vand” er, at jeg har besluttet at gennemføre turen helt alene. Det betyder, at jeg selv skal filme alle videoindslag, redigere og uploade dem til Youtube, ikke kun fra dag til dag, men ofte fra time til time, mens jeg er på stedet, så jeg traditionen tro kan lægge ”Live” dagbøger og videoklip på www.campingferie.dk og på YouTube.

Normalt er vi jo flere afsted på disse Camping-Events, men denne gang er jeg helt alene og det er en ny udfordring at jeg skal klare alt fra at køre med bil og campingvogn, stiller fortelt op, lave mad, producere video, skrive dagbøger, redigere billeder osv. Så en ferietur bliver det næppe, men jeg elsker den type rejser og til denne rejse kører jeg i en Hobby Excellent 540 UL og teltet jeg har taget med er et Isabella Transit, som Isabella i øvrigt kører kampagne på i maj måned.
Forhåbentlig kommer min tur ikke til at minde om filmen ”Home alone”, slutter Peer Neslein.

Følg Peers spændende jagt på det tunge vand på www.campingferie.dk, Facebook, Twitter, Instagram og på Campingferies YouTube kanal: www.youtube.com de følgende dagbøger.

Tekst & Fotos: Peer Neslein

Annonce:

Efterlad din kommentar