Vintertest af 10 år gammel vinteroptimeret Hobby excellent Easy 540 UFe (Reklame)

I efteråret 2013 vinteroptimerede Peer Neslein en 10 år gammel Hobby Excellent Easy 540 UFe i samarbejde med TV2 Fri. Omkring 1. december var det så tid til at sætte kursen mod Nordeuropas højeste fjeldområde Jotunheimen, for at teste vognen.
Målet var Beitostølen camping i byen af samme navn, som ligger ca. 1.000 meter over havet og som havde ned til -10 graders frost i dagene da Peer Neslein boede på pladsen sammen med Rasmus Neslein som filmede et TV-program om turen som du kan se i slutningen af denne artikel.

Vintertesten kort copy

Panorama2
Bogstad Camping i Oslo

 

IMG_2187Vi har overnattet på Bogstad Camping i Oslo og sådan ser en ellers ren campingvogn ud efter en dag op gennem Sverige selv om vejret var rigtig godt. Nu mangler vi kun omkring 250 km til Beitostølen Camping.

 

IMG_2237
Vejret ser dejligt ud men der er glat de steder hvor vejen ligger i skygge.

 

IMG_2256
Da vejen efter Fagernes begynder at stige op mod de ca. 1.000 meter over havet som Beitostølen ligger i kører vi ind i et kraftigt blæsevejr som bekymrer os en del. Det blæser op til 20 meter/sek.  Ind imellem kommer de farlige vindstød som sagtens kan vælte en campingvogn, så vi har travl med at få vognen på plads, kører støttebene ned og sætte bilen op som læ på vindsiden. Vi skulle have haft et vinterfortelt op, men det kan vi godt glemme alt om. Utroligt så snavset vogntoget er blevet på de ca. 800 km fra København. Det er sidst på dagen så vi håber på lidt bedre vejr i morgen.

 

IMG_1575
Allerede når jeg svinger benene ud af sengen mærker jeg rigtig dejlig varme fra min Paroli gulvvarme som er tilsluttet direkte i 230 volt stikkontakter. Når jeg lægger det faconsyede gulvtæppe på gulvvarmen er der hele 35 graders varme at sætte fødderne på. Det er det bedste jeg har prøvet.

 

foto 1a
Jeg starter med et morgenbad da der er brusemulighed i min Hobby. Jeg har dog et lille tricks med at sætte badeforhænget fast med et par klemmer hen over toilettet, så bruserummet bliver større. Jeg hader når bruseforhænget rammer kroppen.

 

IMG_1730
Her ser du Paroli gulvvarmen som dækker gulvet med de faconsyede gulvtæpper oven på.

 

IMG_2317
Jeg er spændt på at komme ud af vognen og glæder mig over at det har sneet i nat. Månen er stadig oppe.

 

IMG_2302
Rasmus kommer også hurtigt ud og tager bestik af hvad vi skal filme først.

 

IMG_2325
Jeg måler lige temperaturen på sneen som er -9,2 graders frost. Det er skønt at vi kan teste vognen i frostvejr. Og blæsten har ikke lagt sig meget så det føles meget koldere.

 

IMG_2350
En af de vigtige ting i vinteroptimering er, at montere WL ventiler som varmen kommer ud der hvor du vil have den. Jeg har taget ekstra med så jeg kan supplere hvis der er behov. Min Hobby har også Ultraheat monteret så jeg kan varme vognen op med el.

 

IMG_2343
Jeg har også monteret en Kronings Heat 1500 som en ekstra varmepumpe i siddegruppen, så jeg kan lave ekstra varme der, eller måske vælge kun at varme op i siddegruppen. Bemærk også de grå wl ventiler. Når du har wl ventiler og gulvvarme, skal du lukke for de fabriksmonterede varmespjæld så al varme kommer op bag ryglænene.

 

IMG_2358
Rasmus hygger sig i vognen og bruger det store køkkenbord når han skal gøre kamera klar til vores optagelser. Vognen er kun 230 cm bred, men det er en god størrelse vogn, sådan en 540.

 

IMG_2363
Det er bare smukt og skønt at vintercampere og det er bare så dejligt at komme ind i en dejlig gennemvarm vogn. Jeg har altid varmen kørende for nedsat blus når vi kører da jeg har vand på vognen som ikke skal fryse. Jeg synes også, at vognen skal være gennemvarm når man kommer frem, så en times tid før vi ankommer skruer jeg op for varmen så alt er varmt når vi træder ind i den. Det er for sent at begynde at tænde for varmen når du kommer frem hvis det er koldt. Så er vognen først gennemvarm næste dag.

 

IMG_2367
Vi beslutter at lade campingvognen stå og vil prøve at køre op på Valdresflyas højeste punkt som ligger ca. 400 meter højere, i  1389 meter højde over havet, men det har sneet i nat og blæst, så det er tvivlsomt om vejen er åben.

 

IMG_2386
Ganske rigtigt er vejen blevet lukket. Den plejer ellers at bliver åbnet mellem kl. 8-20, men p.g.a. blæsten og sneen har man valgt at lukke vejen i dag. Så vores tur slutter her, hvor vi med glæder kører tilbage til vore varme Hobby og laver os en kop varm chokolade og hygger os inden døre. Der er ikke noget så skønt som vintercamping. Men sommeren er nu heller ikke så ringe.

Informationer:
Læs mere om Hobby på www.hobbyinfo.dk
Paroli gulvvarme kommer fra DCT-Vejle og leveres gennem de danske forhandlere
De faconsyede gulvtæpperne er fra AnnTex
Wl ventiler fås hos campingforhandlerne

 

Annonce: