beito

Peer Neslein fortæller:
Billedet taler sit tydelige sprog, nemlig at der ikke er noget sne på taget af Vega, som der er på bilen. Det betyder at der er minimal isolering i taget på den lille lette og prisbillige rejsevogn. Man kunne så fristes at tro at den ville bruge meget gas, men det har ikke været tilfældet.

vintertesten-gas01-kopiJeg må tage hatten af for Vega, vi har nemlig kun brugt 10 kg gas de første 4 dage og det er en overraskelse for mig. Jeg havde minimum regnet med det dobbelte. Så det må siges at være godt klaret.

Vores gasforbrug siden i går morges, altså 24 timer, fremgår af afstanden mellem de 2 nederste streger. Det er vel 2 kg og jeg skal understrege at vi IKKE har brugt elvarme.

Så det vil ikke være gasforbruget der trækker ned på Vegas plusser.
Det der er den største udfordring er pladsen når man har meget tøj med om vinteren. Nu har vi jo også filmudstyr og PC’er med på turen og det giver en ekstra udfordring i dagligdagen.

img_3386

Det kan måske se lidt rodet ud, men vi har styr (stort set) på vores ting. Problemet er at vi skal flytte alle tingene når vi skal lave siddegruppen om til en dobbeltseng. Det havde selvfølgelig været lettere hvis vi bare var på ferie, så havde Vega været helt ok, prisen taget i betragtning.

img_3377

Køkkenet er placeret i  bagenden af vognen og her har vi lige ryddet de værste ting væk, så det ikke ligner en flygtningelejr. Køkkenet er helt ok.

vintertesten-toiletVores toilet er frosset. Der må sidde en isklump som blokerer for den indbyggede vandtank i toilettet. Men det er jo det man kommer ud for på mange vogne.. Toilettet kan godt bruges, man skal bare have en lille vanddunk i toiletrummet til at skylle efter med.

20161123_110014

Vega 365 kan altså godt bruges 365 dage om året, selv om det pladsmæssigt vil være nemmest at rejse med hende i sommerhalvåret. Men det er overraskende at den lille vogn ikke forbruger mere gas. Vi har haft 25 graders varme, men har måttet skrue ned til omkring 20 grader, så Truma varmeovnen har stort set stået på 2 (ud af 5). En enkelt gang har vi skruet op på 3, men hurtigt skruet ned igen. Om natten har vi skruet ned på 1. Når så temperaturen faldt til -6 grader skruede vi op på 2.

20161123_093102

Dejlig vinterstemning på Beitostølen Camping der ligger i udkanten af byen.

 

img_3297

I området ligger også dette lille kapel som hedder lyskapellet, som er financieret af en familie som boede lige i nærheden. De testamenterede alle deres penge til opførelsen af et lille kapel som blev opført efter deres død.

img_3299

Lyskapellet har åbent alle dage og alle har adgang.

img_3301

Bjælkerne er smukt dekoreret måske med bladguld, lige som himeln er mørkeblå med guldstjerner.

 

20161123_120441

Vi er kørt til Hegge stavkirke, men inden vi kigger på den, skal du lige se dette billede hvor skyerne hænger over dalen som ligger længere nede end der hvor jeg står. Utroligt flot. (Foto: Jan Olesen).

 

 

img_3328Hegge stavkirke er desværre lukket men den blev opført i 1216, så den har 800 år på bagen der hvor den står og troner.

 

img_3336

Uden mad og drikke duer helten ikke, så vi har bestilt en gang renkød med tyttebær og det smager bare så godt.

img_3337

Fra kroen hvor vi sidder på første sal har vi en dejlig udsigt til vejen der fører direkte ind i Jotunheimen, som er Norges højeste fjeldområde. Det er vej 51 du ser i billedet og den er normalt lukket december til maj, så den er åben mens vi er her, men den lukkes kl 20. Så vi vil lige køre nogle kilometer ud i det barske landskab.

img_3345

Valdresflya er navnet på fjeldvejen, vej 51,  der fører hen over fjeldet over en strækning på ca. 100 km fra Beitostølen til Randsverk.

img_3357

Landskabet ændrer hurtigt karakter og man føler at her er man ude i ødemarken. Vejret skifter også hele tiden, så man skal huske at medbringe varmt tøj i bilen, hvis man skulle komme ud for et motorstop.

 

img_3371-kopiVi passerer et af vejens højdepunkter, som her er 1166 meter over havet. Længere mod nord ligger vejen endnu højere.

20161122_062243

Vi har pakket sammen og i morgen sætter vi kursen mod Danmark, som er et dejligt land. Men det er Norge og Sverige også.
Tak for denne gang.

Der kommer måske en del til hvis jeg føler at jeg har glemt noget eller ikke forklaret mig godt nok.
Der er ligeledes videoer på vej. Nogle er allerede uploadede mens andre er på vej.
Tjek vores YouTube kanal her: https://www.youtube.com/user/campingferie

 

Tak for denne gang

Rasmus og Peer Neslein
Campingferie.dk

Annonce:

Efterlad din kommentar