Peer Neslein fortæller: I dag skal vi bl.a. mod det sydlige Bornholm i området omkring Dueodde hvor vi skal se en  kæmpe tyske kanonstilling, men vi skal også se Nordeuropas højeste fyr, kæmpe sandklitter og selvfølgelig stranden med det fineste sand som ligger for enden af en meget lang gangbro. Men tak for den. Så kan handicappede også opleve den dejlige strand.

Midt mellem høje træer og sommerhuse ligger der 2 kæmpe kanonstillinger fra 2. Verdenskrig, som heldigvis aldrig blev bygget færdige. Signe og jeg har fundet frem til den ene.

 Bunker fra krigen på Dueodde
I Dueoddes fyrreskov kan du også opleve nogle af krigstidens gamle bunkere.
Her var det meningen, at der skulle placeres nogle 17 meter lange kanoner, som skulle kunne skyde 42 kilometer og på den måde lukke for al indsejling østfra. Tyskerne havde planer om fire kanonstillinger, hvoraf to nåede at blive bygget. Formålet med kanonstillingerne var at beskyde den skibstrafik, der var syd for Bornholm.

Måske er det nemmere at se størrelsen med et af vores kameraer i forgrunden.

Selv om det er lidt risikabelt med de høje træer rundt om kanonstillingen sender vi lige en lille drone op i luften for at se det hele oppe fra. Der kommer film fra hele turen en af dagene.

Her er dronen på vej op.

Her er dronen oppe over træerne. Signe og jeg er meget små og næsten usynlige. Se også vores bil ude ved vejen lidt gemt af træerne oppe i venstre hjørne.

Dueodde Fyr er et fyrtårn på Dueodde Strand på det sydlige Bornholm. Fyret er med sine 47 m Nordeuropas højeste.
Det nuværende fyr er opført i 1962.

Den lange gangbro fører helt ud til stranden.

Sandflugt truer med at dække noget af gangbroen enkelte steder. Men gangbroen er hævet lidt over terrænet for at sikre mod tildækning af sand.

Klitterne i området omkring fyret er populære for skoleklasser og familier.

Der er mange skønne områder i Dueodde med klitter og gryder hvor man kan ligge i læ og nyde livet mens børnene hygger sig.

Stranden på Dueodde er 12 km lang så der er masser af plads. Flere steder er stranden 100 meter bred.

Signe hygger sig med at filme og tage billeder. Det er også Signe som redigerer filmene der kommer i de efterfølgende Vlogs. Sandet på stranden er noget af det fineste og bruges bl.a. i timeglas.

 

Tilbage på den store parkeringsplads er der mulighed for at få mad og forfriskninger.

Eller måske trænger man bare til en is.

Senere på dagen er vi på tur med lejrchefen Lunte fra Gudhjem Camping. Han vil vise os Borgedalssøen i Søndre Borgedal i Rø plantage. Det er et ufatteligt smukt sted med dejlig natur og fred og ro.

Vi ser en del myretuer i det dramatiske landskab med sprækkedale, klipper og bratte stigninger  og fald i terrænet.

Borgedal er et smukt område med en urørt natur som dog blev smadret af stormen den 17. Oktober 1967 som blev en katastrofe med flotte ædelgraner der i løbet af få minutter blev rykket op med rode og kastet rundt hulter til bulter. Mange knækkede af som tændstikker midt på stammen.

Men nu ånder alt fred og ro. Efter en gåtur gennem det smukke område runder vi vores dagbøger af.

I morgen kommer Vlog 1 med Eksperten & Amatøren på Bornholm (film) som vil udkomme i flere afsnit de næste dage.

Tak for nu og husk at følge vores Vlogs med film.

Signe & Peer Neslein (Datter og Far)

Campingferie.dk

 

Annonce: