Signe og Peer Neslein har pakket Peers campingvogn og sat kursen mod Nordjylland, hvor de skal starte en lille Danmarks turne rundt til 6 First Camp campingpladser ud af kædens 9 pladser. Signe og Peer skal prøve All inclusive Camping, hvor du betaler et beløb som dækker personer, plads, strøm, hund, bad og aktiviteter som Tennis, minigolf, badeland, Pool selvfølgelig afhængigt af hvilke faciliteter den enkelte plads har. Det betyder at priserne svinger fra plads til plads pga faciliteter og sæsoner.

Tirsdag den 9. maj Råbjerg Mile Camping
Onsdag den 10. maj Klim strand Camping
Torsdag den 11. maj Frigård Camping
Fredag den 12. maj Skovlund Camping
Lørdag den 13. maj Bogense Camping
Søndag den 14. maj Bøsøre Camping

Så her er en lille reportage fra Råbjerg Mile Camping.

Vi er ankommet til Råbjerg Mile.

Vi får en rigtig god information i receptionen og et kort over pladsen som viser den specielle placering og opbygning. Se kortet her under.

Pladsen er opbygget i cirkler med den største servicebygning i centrum, samtidigt med at alle vejen fra centrum fører ud i naturområder. Så det er nemt at komme ud i naturen, samtidigt med at de fleste aktiviteter ligger centralt omkring indgangen og reception.

Vi har hurtigt fundet vores plads og skal lige sidde et øjeblik og kikke på kort over pladsen samt området som vi også fik brochurer på. Placeringen af pladsen tæt på Skagen fortæller nok de fleste er der er der masser at se og opleve i hele området. Signe har sin hun Fenja med på turen.

Råbjerg Mile Camping har flere forskellige typer af hytter som ligger smukt placeret.

Hyttegæster og alle andre gæster på campingpladsen, som kører i elbil, kan få opladet deres bil på pladsen.

Indendørs badeland er populært blandt mange. I dette badeland er der ligeledes en afdeling for de midre børn.

Her ser du et billede af børneafsnittet i det indendørs badeland.

Udendørs swimmingpool med en rutsjebane.

I området med badeland og swimmingpool findes en række toiletter med bad.

I den centrale servicebygning finder du dette imponerende flotte og rummelige køkken med diverse udstyr og udsugning.

Og da Tennisbanen er med i All inclusiv så skulle 2 amatører lige prøve den. Signe har servet og den lyshårede herre tænker at den bold den kan jeg da nemt lige returnere og den kommer jo også lige direkte mod ketcheren.

Men ups – den var da vist lidt højere en den modne herre havde regnet med.

Og hovsa så var bolden forbi den voksne herre, som lige pludselig ikke havde tid til at spille mere tennis.

Vi er kørt de 2 km til Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit, som ligger ved Bunken Klitplantage mellem Skagen og Frederikshavn.

Milen indeholder 3,5 millioner m³ sand, dækker et areal på ca. 1 km² og har en højde omkring 20 m, hvilket bringer milens højeste punkt 40 m over havoverfladen. Siden år 1900 har den rykket sig ca. 1750 m mod øst, og i dag bevæger den sig med gennemsnitligt 15 m om året, hvilket betyder, at den om 100–200 år vil have dækket hovedvejen til Skagen. Træer og andet beplantning, som bliver dækket af milen, bliver udryddet. For det tager omkring 40 år for milen at passere. Plantevækst vil dog hurtig vende tilbage i form af græsser og lignende hurtigt spredende planter, der vokser godt i sandet jord og meget vind. Men det vil tage meget lang tid for en skov at vende tilbage, hvis overhovedet.

Vestsiden kaldes afblæsningsfladen, og herfra føres sandet med den fremherskende vestenvind og lægger sig i læ på den stejle østside af klitten. Sandet fjernes fra afblæsningsfladen, så længe det er tørt, så flugten ophører derfor, når grundvandsspejlet nås. Da grundvandsniveauet vil variere fra år til år efter tørkeforholdene, vil milens “fodspor” have fordybninger, hvor der dannes søer, kaldet “milesøer”, som dog kan tørre ud i perioder. Når disse milesøer dannes, er de næringsfattige og vegetationsløse, men efterhånden rykker siv og forskellige græsarter ind.

De 3 personer mangler kun 3 kameler, så ville man tro det var de 3 vise mænd på vej gennem sandørkenen i det hellige land. Men det er såmænd Råbjerg Mile.

Fra Råbjerg Mile er vi køre yderligere 2 km væk fra pladsen og er nu på stranden ved Kandestederne, hvor der ligger et par gamle tyske bunkers fra 2. verdenskrig.

Kandestederne er en bebyggelse, nu mest et sommerhusområde og badested ved vestkysten af Skagen Odde, ca. 15 km sydvest for Skagen. Bebyggelsen blev grundlagt i 1777, hvor den første gård blev opført. Kandestederne er første gang nævnt som en selvstændig bebyggelse i “Optegnelser paa Folketallet i 1834”. Kandestederne var oprindelig en samling af 5 gårde med ca. 30 beboere, som lå tæt på Vesterhavet, lidt syd for Hulsig Hede, og lige nord for Råbjerg Mile. Bønderne levede af landbrug og fiskeri, men da jorden er meget sandet, var det vanskeligt at dyrke jorden. Beboerne kom fra gårde længere mod øst, og de var blevet tvunget til at flytte pga. den kraftige sandflugt, som truede med at dække deres gårde. Gårdene blev revet ned og opført igen længere mod vest i Kandestederne.
I begyndelsen af 1900-tallet kom de første feriegæster til Kandestederne, og to af gårdene blev indrettet til hoteller, som blev besøgt flittigt af det bedre borgerskab fra København.

Jeg slutter lige af med lidt praktisk fra First Camp Råbjerg Mile Camping. Her set du et af de almindelige steder hvor man kan tømme sit kemiske toilet. Men hvis du synes at det ikke er så rart så er der en anden mulighed som du kan se her.

Måske kender du Camper Clean, men det er ganske enkelt en maskine du indsætter din toiletkassette i og så bliver den automatisk tømt og rengjort, så når du åbnen lågen er din toiletkassette tom og ren.

Du får lige et billede fra dronen som Signe lige har filmet. Så kan du se hvor vi holder.

Og så skulle Signe selvfølgelig også have lidt solnedgang med dronen, mens jeg sad og lavede denne dagbog.

På gensyn i morgen hvor vi sætter kursen mod First Camp Klim Strand hvor vi skal bo.

Signe & Peer Neslein
Campingferie.dk

 

Annonce:

Efterlad din kommentar