Vi er nået til dag 3 på Signe og Peer’s All Inclusive Campingtur. De har forladt det nordlige Jylland og sat kursen mod Sønderjylland, nærmere betegnet First Camp Frigård.
Dagen starter med tåge med flotte farver på markerne der gemmer sig i tågen.
Aggersund passere på vejen mod Sønderjylland stadig tåger, men det skal snart vise sig at vi er heldige da solen vender tilbage i løbet af dagen.
Peer Neslein fortæller: Omkring kl 12.30 ankommer vi til Frigård Camping, som vi faktisk har boet på en del gange gennem årene. Men mange gange ser man kun området lige omkring hvor man bor. Men denne gang skal vi rundt og kigge nærmere på Frigård Camping.
Her ser du et kort over den store plads samt markering af hvor vi skal bo.
Her er et billede hvor vi kigger ud over pladsen, som ligger i et kuperet område, som giver mange gode pladser.
Lige ved indgangen til pladsen ligger et stort område for børn og familier. Her ser du Minigolf og hoppepuder samt indgang til Børneklub i baggrunden.
Herser du en række parceller og en servicebygning i baggrunden. Der er ialt 4 Servicebygninger på pladsen samt et aktivitetshus.
Her finder du en Børneclub som er et aktivitetshus for de yngste.
Signe filmer ud over pladsen ved et dejligt og flot træ. Men jeg ved ikke hvad det er for et træ. Ved du hvad det er for et?
Her er håndværkere ved at lægge sidste hånd på pladsens Bistro. Den bliver sikkert populær.
Frigård Camping har 32 hytter fordelt på 6 forskellige typer. Her er det luksus Kollundhytter som der er 14 af på pladsen.
Nu kan du også opleve Glamping i form af 4 luksustelte fra Isabella, som er udstyret med alt hvad en familie har brug for både inde i teltet og på terrassen, hvor hynderne ikke er lagt ud endnu.
Her er atter en hoppepude placeret på et stort nyt legeområde for børn.
Her ser du et nyt hyggeligt område formentlig med fastliggere.
Her ser du de 5 Oksøhytter.
Her nogle af de super smarte og moderne Luksus Fjordhytter som der er 5 af med lille altan med udgang fra hemsen.
Ca. 24 km fra First Camp Frigård finder du Dybbøl mølle, kanoner, mindesmærker for de faldne danske soldater.
Dybbøl Mølle og 1864
1864 opretter det danske militær en observations- og signalpost i Dybbøl Mølle. Ved hjælp af vingerne er det muligt at signalere til de danske tropper, der er indkvarteret på Als. Fra den 15. marts var møllen under konstant beskydning, og den 10. april blev møllen skudt i brand af de preussiske tropper. Møllehatten og vingerne brændte og akselen styrtede ned. Stormen på Dybbøl havde møllen i centrum.
Kort efter den 18. april 1864 blev møllen genopført.
Dybbøl Mølle vest for Sønderborg på Dybbøl Banke er opført 1936. Det er en tårnmølle, dvs. en hollandsk vindmølle med galleri, hvor undermølle og overmølle fremstår med pudset grundmur. Hatten er bådformet og beklædt med pap. Vingerne er monteret med klapper og møllen krøjer med vindrose. Den sidste forpagter var Frede Grevsen Petersen, som drev møllen fra 1982 til 1990.
1995 indrettede museet på Sønderborg Slot udstillinger i møllen og kornmagasinet. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal gav 5,5 millioner kroner til restaurering af den efterhånden forfaldne mølle, og i 2009 blev møllen nypudset og kalket; og vinger og rundgang repareret. I 2019-2020 blev møllen atter renoveret og fik bl.a. nye vinger, samt ny tandkrans.
Historiecenter Dybbøl Banke formidler historien om Kampene ved Dybbøl og krigen i 1864 især gennem lysbilleder og film. Der er rekonstrueret et stykke skanse, en løbegrav og to soldaterbarakker.
Vi er nået til solnedgang og det betyder at vi arbejder non-stop de næste mange timer for at få vores dagbog færdig til kl.00.02. Film fra turen kommer ligeledes snarest muligt med film fra hver plads.
Der kommer ligeledes artikel fra hele turen samt videofilm i www.campingbladet.dk den 1. juni.
På gensyn i morgen hvor vi skal besøge First Camp Skovlund på Fyn.
Signe & Peer Neslein
Campingferie.dk