I sæson 2017 er der kun 2 nordiske producenter af helårsvogne. Det har fået flere af de mellemeuropæiske producenter til at intensivere deres udbud af såkaldte helårsvogne med Alde Centralvarme og vandbåret gulvvarme. Det er en klasse som langt fra er ny hos Knaus. Men på årets Elmia udstilling var der alligevel en særlig stemning omkring de nye muligheder. Både hos forhandlerne og blandt mange af de svenske besøgende.

Dagens Knaus Südwind 650 UDF Scandinavian Selection er den næststørste i fabrikkens helårsserie. En rummelig dobbeltakslet ”egoistvogn” i 6,5 m klassen med to siddegruppe og plads til liggende gæster, f.eks. børnebørn. Læg mærke til at vognen har alufælge og glatte sider.


Når du står i døren lægger du straks mærke til den rummelige rundsiddegruppe og det store køkken.


Læg mærke til at her er både Sky Roof og stor tagluge med indbygget lys. De langsgående sofaer er 195 og 137 cm lange, den tværvendte måler 222 cm. Her er rigtig god plads.


Døren er todelt med affaldsspand, småtingsbakke, to knager og rullegardin for vinduet. Ved døren er der en dørgarderobe med varme og et skab i den nederste del.


Her er også TV-beslag, småtingshylde og vitrine. Ambiente belysning og CD-radio med MP3 er standard. Køkkenblokken er i tre fag med en lille vinkel på delen med køkkenvask.


Køkkenbordet har derfor en god størrelse og køkkenvasken en god dybde. Emhætten over det tilbagetrukket komfur er også standard.


Køleskabet med separat fryser rummer samlet 190 liter. Mikroovnen ovenover er standard i Scandinavian Selection.


Her er tre skuffer i midterste sektion og fast hylder i underskabene.


Her ser du ind i skabet under køkkenvasken. Pladsen er ok, men udtrækskurve ville klæde den elleres veludstyrede vogn. Den smalle hylde, som også er en afskærmning mod rundsiddegruppen, er både dekorativ og praktisk.


Der er hylder i de brede overskabe.


Et kik fra indgangsområdet og bagud.


Dinetten overfor køkkenblokken har et opredt madrasmål på 189 x 82 cm.


Hvis der skal soves her kan der lukkes af med et foldegardin. Det brede håndtag viser at der er mulighed for at folde en klapkøje ned.


Madrasmålet på klapkøjen er 180 x 60 cm. Køjen kan bære et barn som vejer op til 60 kg. Sikkerhedsnettet gøres fast i to øjer i loftet. Der er stige til at komme op og ned af køjen.


I den franske seng er der en åben hylde over hovedgærdet og i hjørnet mellem overskabene. Madrasmålt her er på 197 x 147 cm.


Der er brusekabine bagerst i toiletrummet, som er placeret i modsat indgangsdøren.


I toiletrummet er der spejl i overskabet og skab under håndvasken.


Vognens store klædeskab står mellem toiletrummet og køleskabet. Her er en lang bøjlestand. Centralvarmeanlægget står under klædeskabet. Vognen leveres med lademodul uden batteri, røg- og gas alarm samt Duo Control. Derudover leveres den også med fjernvisning af EIS EX, formsyet gulvtæppe og trækstangsafdækning.


Et kik fra dobbeltsengen og fremad i vognen.


Et kik i overskabet ved siden af indgangsdøren.


Tekniske data på Knaus Südwind 650 UDF Scandinavian Selection.

Se mere om Knaus på www.knaus.dk

Den viste vogn er set hos Østsjællands Camping-Center

Tekst og foto: J-P. Rasmussen
© www.campingferie.dk 2017

Annonce:

Efterlad din kommentar