img_2908

Fra Opus til Vega 

Opus er navnet på Danmarks mindste og billigste campingvogn som så dagens lys for et par år siden. Men det skulle vise sig, at danskerne tog den lette og prisbillige rejsevogn til sig. En sort sky kom på himlen, da et internationalt firma i Europa, viste sig at have rettighederne på navnet Opus og de ønskede ikke at campingvognen skulle skabe forvirring. Så navnet skulle ændres.
Efter en kort og succesfyldt levetid har Opus skiftet navn til Vega, som er navnet på den 5. kraftigste stjerne på himlen.

Stjerner på himlen
I dagene 20. – 27. november 2016 hægter den professionelle campist, Peer Neslein, den lille Vega rejsevogn på krogen og sætter kursen mod de norske fjelde, for at kigge nærmere på både Vega, men også de andre stjerner på himlen på Beitostølen i de norske fjelde.

img_2890

Vanvittig campingtur

Det kan blive en vanvittig kold tur i den lille campingvogn, som ikke er bygget til vintercamping, men Peer Neslein mener, at den ”sagtens” kan bruges, da den jo hedder Vega 365 og det betyder vel at man kan bruge den 365 dage om året, fortæller Peer Neslein, der har camperet i snart 30 år.
Det koldeste han har oplevet på en campingtur er -42 grader ved Polarcirklen. I øvrigt er Vega udstyret med varmeapparat, køkken med komfur, vask samt toiletrum med indbygget toilet. Hvordan isoleringen er i vognen opdager Peer nok, når temperaturen falder til -10 grader eller lavere.

img_2899

Følg turen Live Peer Neslein oplyser, at alle kan følge turen Live fra dag til dag, da han flere gange om dagen opdaterer på de sociale medier hvordan turen går og hvordan den lille vogn (og han selv) klarer sig. Der bliver produceret filmklip, billeder, artikler som du kan se på www.campingferie.dk samt Facebook, Twitter, Youtube og Instagram.  

img_2893
Peer medbringer en momentnøgle så han kan efterspænde bil og campingvogn, idet hele vogntoget er udstyret med vinterdæk.

Vega 365 har en køreklar vægt på 685 kg og en totalvægt på 850 kg, så den kan trækkes af de fleste biler. Prisen ligger på kr. 65.900. Der findes også en mindre Vega model som vejer 100 kg mindre og er kr. 10.000 billigere.

20161120_150900

Peer Neslein fortæller:
Så er vi på farten med kursen mod nord. Det er en fornøjelse at køre med så let en rejsevogn som har samme bredde som min bil, så der er ikke behov for spejle.

img_8650-kopi

Bilen kører 1750 omdrejninger i minuttet når vi kører mellem 80 og 90 km/t. Jeg vender tilbage omkring brændstofforbruget.

 

img_2918-kopi

Vinterholdet er Rasmus Neslein og Peer Neslein som begge har pakket ekstra varmt tøj, men indti videre ligner det ikke en vintertur, men det skal nok komme nord for Oslo.

img_2913

Her i vinterhalvåret kan man også være heldig at se nordlys og via en app har jeg hentet dette billede som fortæller at der skulle være helt fantastiske muligheder mandag den 21. november 2016. Det er yderst sjældent at der er så kraftigt og bredt dækkende nordlys. Det kræver bare at der ikke er skydække.
Vi skal helt sikkert ud og sidde og vente på Nordlyset – hvis der ikke er skydække.

Vores dag i dag endte på Bogstad Camping i Oslo, hvor det regner kraftigt. I morgen kører vi til Beitostølen hvor der er faldet sne, mens temperaturerne ligger på omkring -7 grader.

 

På gensyn i morgen
Rasmus og Peer Neslein
Helårscampister

logo-vintertesten-2016-kopi

 

 

Annonce: