Det er påske 2020. Solen har skinnet de sidste 5 dage, men campingvognen er ikke blevet forårsklar. Nu skal det være. Vinteren har været usandsynlig våd og vognen har stået på sin vante opbevaringsplads syd for Roskilde.
Jens Peder Rasmussen, campingskribent på Campingferie.dk fortæller: Jeg plejer at anvende Ren Fritid – Vask og voks fra Dansk Teltimport. Det er godt til at tage evt. sorte striber, og så vasker og vokser det på samme tid.


Detaljer fra en snavset campingvogn.
Det kunne have været værre, men se lige her. Der er mange stedet skidtet har samlet sig, især forrest på vognen. Den bliver altid parkeret så den hælder fremad. Så løber regnvand og sne hurtigere væk. Men det betyder også at der samler sig mest skidt der hvor vandet stoppes af vognens konstruktion.

A
A: Der er altid meget skidt ned langs de forreste hjørnet.
B: Og det er særligt slemt omkring håndtag og samlinger på fronten.
C: Det prægede navn og sænkningen om gaskassens håndtag samler også på skidtet.
D: Og det samme gælder på den fastmonteret cykelholder bag på vognen.
E: Fugleklatter på siderne.
F: I forhold til tidligere år er taget ikke så beskidt som det plejer.


Hvad har jeg brug for?

Jeg plejer at bruge:

 1. En høj trappestige så jeg kan nå hen over taget.
 2. En stor spand
 3. En haveslange med spredehoved.
 4. En alm børste til at vaske bil med.
 5. En vaskebørste på en teleskopstang.
 6. Et par bløde handsker.
 7. Et vaske og beskyttelsesmiddel, i dag Vask og Voks fra Ren Fritid.
 8. Og en masse vand.

Ren Fritid vask og voks i er et meget koncentreret vaskeprodukt, så følg instruktionen på flasken. Jeg starter med at komme 10 l. vand i spanden. Så hælder jeg den rigtige mængde vaskemiddel i vandet og fylder op med vand til den rigtige mængde (12 l.) med vandslangen. Det er først her det begynder at skumme. I dag bruger jeg to streger fra flasken. Det svarer til 12 – 16 l. vand.

Kan jeg ikke bruge min højtryksrenser?
Jo, der kan du godt, men så skal du passe ekstra på med for højt tryk, at spule lang tid på evt. snavs i hjørner, langs lister over samlinger og på vinduer. Du risikerer at skade tætningen af samlinger, ved luger og vinduer. Jeg har talt med flere klargøringsfolk som kun brugere højtryksrenser på helt glatte flader, og aldrig ved samlinger. Personligt foretrækker jeg selv at bruge børster.


Nu kan jeg gå i gang. Det første er at gøre vognen våd på tag og alle sider. Det blødgører evt. fastsiddende skidt. Start fra oven og vask nedefter. Er vognen meget beskidt, så del vandet op i to portioner, og skift til andet hold når vandet er blevet for snavset.

Husk at vaske tag fra begges sider. Så overser du ikke noget bag luger eller udluftninger. Når du er færdig med taget, så skyl det rent. Så kan du gå i gang med én af de fires sider ad gangen. F.eks. front, en side, bagende og til siden den anden side.

 1. Udnyt at teleskop-stangen gør det lettere at kunne nå rundt på taget.
 2. Vær ekstra omhyggelig på hjørner og teltskinner.
 3. Den vandrette liste til fodstykket kræver også lidt ekstra opmærksomhed.
 4. Det samme gælder for området gaskassens låg, både ud- og indvendigt.
 5. Og omkring vognens forskellige lygter.
 6. Og på alle fremspring hvor skidtet kan samles. Både vand og skidt glider nedad.

Når vognen er vasket på alle sider, så lad den tørre lidt. Herefter kan du gennemgå alle sider igen. Gå den modsatte vej rundt om vognen. Så vil du helt sikker opdage et par helligdage eller to. Gør dem rene og skyl igen ovenfra og nedad.

Så er vognen vasket udvendigt. Nu mangler jeg bare det indvendige, inkl. vinduernes gummilister, taglugerne indvendigt og langs kanten samt at rense vandtank. Så er vognen forårsklar. Og måske finder jeg en metode til at få det røde områdes glans tilbage.
 

Annonce:

Efterlad din kommentar