Velkommen til en ny dag i Rovaniemi i Finland. Vi holder lige midt på Polarcirklen, lige over for Santa Claus Village.  Her ser du vores køretøjer, lige bortset fra den allersidste autocamper. Den hører ikke til vores gruppe.

Vi er gået over til Julemandens by, mens solen kigger frem mellem skyerne. Det er herligt.

Vi har set julemanden et andet sted i den lille by, men her på facaden står der “Meet Santa” (mød Julemanden). Det må vi lige kigge nærmere på.

Vi er gået ind i den store forretning som ude fra kunne ligne en samisk kirke. Men her er der masser af varer og tilbud.

Vi kigger lidt på ren skind som koster fra 149€ (1.100 kr.) Så er den ged – nej ren – da også barberet. Men det der er mest interessant er teksten på væggen til højre for døren i baggrunden. “Santa is waiting for you” (Julemanden venter på dig). Vi har jo hilst på ham i en anden bygning i byen, men er der mere end en julemand? – Det må vi finde ud af. Så vi går gennem døren og bliver ført af en lang gang rundt i huset indtil vi ender lige foran julemanden. Så er det jo svært at sige nej tak til et billede.

Og så klapper fældes for Signe, mig og Mikkel fra vores gruppe som lod sig lokke med gennem gangen. Men det er da hyggeligt at møde julemanden som spørger hvad det er for apparater vi har.

Så der er altså mere end 1 julemand i byen. Vi har set 2, måske er der flere. Men de besøgende skal da heller ikke skuffes.

Vi går hen til Polarcirklen, hvor Jan Olesen hopper over Polarcirklen. Nu har han krydset den i Norge, Sverige og Finland i forbindelse med vores guidede campingture.

Det er Signe der filmer og redigerer vores Nordlys tur som kommer kort tid efter vi er tilbage i Danmark.

Du kan også få en tur i en kane trukket af rener.

Efter besøget i Julemandens by skal vi tilbage til vores vogne så vi sammen kan køre ind til Rovaniemi, hvor vi bestilt plads til en forhåbentlig dejlig middag som vi betaler hver især.

Signe har bestilt plads på Arctic Restaurant midt i Rovaniemi og vi finder stedet og parkeringspladser hurtigt.

Signe står ved restaurantens vartegn som er en isbjørn. Det er Signe i den røde frakke.

Her kommer lige en række billeder af os alle sammen, mens vi spændte venter på maden.

Her er flere af vores deltagere i den guidede campingtur.

Og flere endnu.

Og de sidste.

De fleste valgte en Arctic Menu bestående af: Forret laks.

Hovedret: Ren og Elg

Dessert: Hvid chokolade med Lemon sorbet

Andre valgte suppe, burgere, Tenderloin m.m.

Vi var alle enige om at det var et super måltid uanset hvad den enkelte havde valgt.

Efter et herligt måltid gik vi hen for at kigge ud til “Lumberjack’s Candle Bridge” blev bygget i 1989. Det tjener som et balanceelement mellem byens bygninger, den let skrånende Ounasvaara-bakke og de rummelige scenerier i Kemijoki-floden. Ud over sin betydning for trafik og vejsystem bærer broen et minde fra tiden med tømmer, der flyder, og er en hyldest til skovhuggeren. På toppen af to søjler er der en belysningsløsning, der ligner skovhuggerens lys, en bjælke skåret i to med en ild imellem. Lumberjacks Candle Bridge er blevet et af Rovaniemis symboler sammen med Pohjanhovi, Arktikum og Rensdyrgevirplanen. Floden Kemijoki fryser ikke helt nær broen om vinteren. Dette sted fungerer som et perfekt hvilested for trækfuglene om foråret. Der er tusindvis af fugle på de fleste dage og også nogle sjældne arter blandt dem.

Vi slutter dagen og aftenen ved at køre de 9 km nord for Julemandens by til Søen hvor andre har set Nordlys. Men det er rimeligt stjerneklart, med det kræver udledninger af solenergi at skabe Nordlys.

Det er koldt og vi venter……

Der er desværre ingen gevinst denne aften, men vi har en aften til, nemlig i morgen.

 

På gensyn
Signe & Peer Neslein
Campingferie.dk

 

 

 

 

 

 

Annonce:

Efterlad din kommentar