Jens Peter Olesen, Indehaver af Jepo Tech, fortæller: Som en naturlig udvikling i vort sortiment, har vi nu fornøjelsen at introducere et komplet sortiment i TMPS – Trådløs Dæktryks målings systemer. Alle undersøgelser viser, at vi er for mange bilister, der faktisk kører med et forkert dæktryk – oftest for lavt.
For mit eget vedkommende, er det en ting jeg ofte glemmer at checke – ”det kører vel egentligt godt nok”. Og så føles det ofte, som lidt besværligt at få checket dæktrykket, på tankstationen, udtaler Jens Peter Olesen fra JEPOTECH.

Økonomi
Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at et forkert dæktryk, skader dækket, og giver en for dårlig brændstoføkonomi, som igen betyder et større Co2 udslip! Men samtidig er risikoen for ulykker også større hvis der køres med et forkert dæktryk.

Alarm
Med et TMPS – Trådløst dækovervågnings system vil du få en alarm i bilen, hvis dæktrykket stiger eller falder til et vist niveau, men desuden kan du direkte aflæse dæktrykket på ”monitoren” eller displayet i kabinen.

Nem montage
Det er meget nemt at montere et af vore systemer. Ventilhætten på hjulene udskiftes med en føler (sensor), og ”monitoren” displayet monteres et sted i kabinen hvor man nu synes det er hensigtsmæssigt. Der skal naturligvis strøm til ”monitoren” men det kan gøres via batterier, cigartænderstikket, eller man kan lave en mere fast strøminstallation.

Campingvogne og trailere
Hvis der køres med trailer, campingvogn eller hestetrailer et det interessant at have styr på dæktrykket på den. Det er nok der, det er vanskeligst at mærke om der ikke er rigtigt dæktryk, men med trådløst dæktryks-overvågning system, vil man få en lydalarm hvis dæktrykket ændrer sig. Det er bedre at nå at stoppe i tide, end at blive stoppet af et helt fladt hjul. Så kan man få afhjulpet problemet inden, det bliver rigtigt besværligt, eller der direkte sker et uheld.

Facts om dæktryk:
Rigtigt dæktryk er både godt for økonomien, sikkerheden og reducerer CO2 udslippet.
Kontrolmålinger viser at op i mod halvdelen af bilisterne kører med forkert dæktryk.
Økonomisk betyder et for lavt dæktryk, at rullemodstanden bliver større. Derved stiger både dit brændstof forbrug, og der slides mere på dækket, blot 0,5 bar for lavt dæktryk, giver nemt et øget brændstofforbrug på et par procent.
Det er dokumenteret, at et dæk der er beregnet til 2,5 bar, kan få reduceret levetiden fra f.eks. 45.000 km til 30.000 km, ved et dæktryk der er 0,6 bar for lavt. Med andre ord, det er små afvigelser, som har stor betydning.
Et dæk med for lavt dæktryk, vil øge bilens CO2 udslip, på grund af den større rullemodstand.
Hvis alle bilister i EU kørte med korrekt dæktryk, vil miljøet spares for 5,2 mio. tons CO2!!!!!!
Det er måske en overraskelse for mange at et dæk med for lavt dæktryk, vil kunne akvaplane ved en lavere hastighed, end et dæk med korrekt dæktryk.
Et forkert dæktryk vil give langt større risiko for at et dæk kan skades eller i værste fald – eksploderer, med de direkte skader og følgeskader, der vil være resultatet af et ødelagt dæk.
Ovenstående er citeret fra Dækimportør foreningens hjemmeside.

Campingvogne
Specielt på en trailer/campingvogn, er det næsten umuligt for føreren af bilen at mærke på bilen, om dæktrykket er forkert. Med TMPS dæktryksovervågning bliver du advaret, hvis dæktrykket er forkert.

Fra 2 til 10 dæk
Uanset om du kører på motorcykel med 2 hjul eller i en bil med anhænger og måske op til 10 hjul, kan du nu direkte i førerkabinen både se dæktrykket i hvert enkelt dæk, og samtidig få en alarm hvis dæktrykket i et hjul falder eller stiger under kørslen.
Det betyder en langt større sikkerhed for at dæktrykket er korrekt.

SIDSTE NYT – DÆKTRYK nu også på SMARTPHONE!
Jens Peter Olesen, JepoTech oplyser: Vi har netop fået dæktryksovervågning specielt beregnet til campingvogne, hvor der er 2 sensorer til de 2 hjul, som de fleste campingvogne er udstyret med.
Dem kan vi levere i 2 udgaver: Den ene med et separat display som vore TM210, og den anden udgave er med 2, 4 eller 6 sensorer og en dongle som modtager signalerne fra sensorerne og sender videre til en smartphone eller tablet.
På vores hjemmeside jepotech.dk kan du læse mere om disse nye muligheder, fortæller Jens Peter Olesen

Yderligere oplysninger kan fås direkte på tlf. 59 11 01 99 eller info@jepotech.dk, hvor vi også gerne henviser til nærmeste forhandler.

 

Annonce:

Efterlad din kommentar