I dag skal du se fire campingvogne i den luksuriøse ende af skalaen. Begrebet luksus er et af de ord som der er gået inflation i. Egentligt betyder det, når der er tale om en ting, ” ting der har en høj grad af komfort, og som er kostbare.” Inflationen kommer fordi begrebet kan, og bliver brugt i mange sammenhænge, på flere niveauer. Jeg har valgt vognene, fordi de alle er 5 – 6,5 m lange og ”har noget ekstra,” i forhold til det jeg opfatter som almindeligt i denne størrelse.
Dagens første vogn er den ekstravagante Kabe Imperial 560 XL KS, 6 m. campingvogn med masser af udstyr, flotte detaljer og god plads. En vogn der på alle punkter lever op til ordbogsdefinitionen af luksus.

Når du kommer ind i en Kabe Imperial bliver man hurtigt betaget af det flotte interiør og den velpolstrede rundsiddegruppe.  Her er der valgt brunt læder. Der findes også en sort udgave og seks varianter i tekstil. Her er god plads og en mulig opredning måler 225 x 179/150 cm.

I en vogn som denne er der også et særdeles veludstyret køkken. Der er bl.a. centrale låse på skufferne, to gasblus og to elektriske induktions kogeplader, mikroovn, grill og gasovn.  På væggen overfor står der et stort køleskab.

Det franske soveværelse er også stylet op med omtanke. Der er nakkepuder og kanter i samme betræk som i siddegruppen, masser af lækkert lys, åbne hylder til småting og luksusmadrasser under sengetæppet. Madrasmålet her er 196 x 140/118 cm. I toiletrummet er der integreret bruser og håndklædetørrer.

Det er let at komme ned i magasinet under dobbeltsengen. Hel sengebunden kan slås op og der er ingen tekniske installationer. Kabe Imperial 560 XL KS har en køreklar og totalvægt på 1.700 og 2.000 kg. Opvejning af totalvægten til 2.500 kg er muligt. Den har en totallængde, bredde og højde på 872, 250 og 265 cm. Den indvendige længde er på 550 cm. Den udstillede model koster 435.300 kr. + levering.

Næste vogn er en 60 års jubilæumsmodel fra Hymer. Hymer kalder selv den for Eriba Nova GL 485 – 60 Edition. Selv om den er en af de mindste modeller, og ”kun” 230 cm bred, så er her alligevel god plads indvendigt. Alle jubilæumsmodeller er udstyret med en “60”- Edition udstyrspakke. De fleste jubilæumsmodeller er derudover bygget med en Artic Vinter pakke med Alde centralvarme.

Når du står i døren bliver du ramt af et interiør som er specialdesignet til jubilæet. Vognens køkkenblok står i samme side som indgangsdøren. Køleskab står i den modsatte side. Læg også mærke til den smarte Ambiente belysning.

Rundsiddegruppen har runde hjørner og god plads til seks voksne. Opredning her giver et madrasmål som måler 194 x 137/122 cm. 60 års jubilæumspakken består bl.a. af specielt møbeldesign, hyndestof og møbeltoppe, Ambiente belysning, indgangsdør med vindue og myggenetdør.

Toiletrummet i soveværelset er placeret modsat forteltet og madrasmålet er på 200 x 140 cm. Læg mærke til de smarte hylder ved hovedgærdet.

Også i Nova GL 485 Jubilæum er der god adgang til magasinet under dobbeltsengen. Eriba Nova GL 485 Jubilæum har en køreklar og totalvægt på 1.325 og 1.500 kg. Opvejning af totalvægten til 2.000 kg er muligt. Den har en totallængde, bredde og højde på 721, 230 og 262 cm. Den indvendige længde er på 515 cm. Den udstillede model koster 253.680 kr. + levering. Normalpris på Jubilæumspakken er kr. 44.000,-. Jubilæumspris kr. 18.000,- Du sparer kr. 26.000,-. Udover jubilæumspakken er den viste model også udstyret med forhøjet totalvægt og ARTIC pakke med Alde centralvarme.

Polar 520 CTH DB er en gammel kending med fransk soveværelse og rundsiddegruppe. Gennem årene er den svenske tradition med større og større køkken, dørgarderobe og masser af skabe udviklet til det som i dage er en meget veldisponeret, rummelig og luksuspræget skandinavisk campingvogn i 5 m. klassen.

De seneste års indvendige fornyelse med hvide skabslåger, lyse kontraststriber og et avanceret lyskoncept bringer designet med frem i forreste række. Læg også mærke til vinkelkøkkenet og det elegant indbyggede gaskomfur.

Rundsiddegruppen er ekstra rummelig i forhold til an vogn med en indvendig længde på 507 cm. Opredningsmålet er på 225 x 160/132 cm. Der er flere læder-, tekstil- og gardinvarianter at vælge imellem.

I bedste Polar-stil har det franske soveværelse håndvasken inden for døren i toiletrummet. Og der er stadig plads til et lille vindue ud mod forteltsiden. Dobbeltsengen har et madrasmål på 198 x 145/130 cm. Der er åbne hylder både under overskabene og ved hovedgærdet.

Den store nyhed i årgang 2017 er monteringen af et kompressorkøleskab med separat frostboks på tilsammen 165 liter. Og så er der stadig plads til en dørgarderobe lige ved døren. Polar 520 CTH DB har en køreklar og totalvægt på 1.300 og 1.800 kg. Opvejning af totalvægten til 2.000 kg er muligt. Den har en totallængde, karosserilængde, bredde og højde på 711, 568, 254 og 265 cm. Den indvendige længde er på 507 cm. Den udstillede model koster 269.000 kr. inkl. ekstra køkkenbord og sorte alufælge + levering.


Dagen sidste campingvogn er en Dethleffs Nomad 650 ER med salon rundsiddegruppe bagerst og enkeltsenge forrest. Og selv om Nomad ikke er Dethleffs serie med det mest luksuriøse udstyr, så er der godt med luksus i denne model. Bl.a. Alde centralvarme med vandbåren gulvvarme og SMS baseret Smart Control via en App. Dethleffs kalder modelvarianten for ”made for Scandinavia,” og viser fire flag (Sverige, Norge, Danmark og Finland). Ok, der er lidt geografi-forvirring her, men budskabet er klart, vognen er klar til den skandinaviske vinter.


Den store rundsiddegruppe med siddepladser på alle fires sider af bordet giver masser af plads til gæster. Men fortæl ikke at der kan redes op med et madrasmål på 230 x 170 cm, for så bliver de måske til næste dag.

Vinkelkøkkenet er i to niveauer. Det lave niveau ved køkkenvask og gaskomfur. Vinklen er højere og rummer et stort apotekerudtræk. Der er en ekstra hylde langs kanten ind mod rundsiddegruppen. Det gør den velegnet som supplement til pladsen på spisebordet.

I soveværelset er der lameludtræk mellem enkeltsengene. Her er der også anskaffet et særligt sengetæppe som giver et eksklusivt look. Enkelsengenes madrasmål er på 200 og 210 x 95 cm. Opredning i hele bredden måler 200 x 230 cm.

Sengebunden går højt op, så der er let adgang til sengemagasinerne. Denne vogn har fået en ekstra serviceluge så begge magasiner kan nås udefra. Den viste Dethleffs Nomad 650 ER har en køreklar og totalvægt på 1.665 og 2.500 kg. Opvejning af totalvægten til 2.500 kg er muligt. Den har en totallængde, karosserilængde, bredde og højde på 872, 735, 250 og 265 cm. Standardprisen er 229.000,- kr. + lev. Den udstillede model koster 278.782 kr. + levering, inkl. ekstraudstyr som Alde Snow vinterpakke, Styling Pakke hvid, lameludtræk, sengetæppe og en ekstra serviceklap.
Tekst og foto: J-P. Rasmussen
© www.campingferie.dk

Annonce:

Efterlad din kommentar