Stort set alle de campingvogne og autocampere som vises på Ferie For Alle er modeller som er sat til salg i Danmark. Udstillingen viser altså det som der står, eller kommer til at stå hos forhandlerne. I dag skal du se fem campingvogne som alle har en indvendig længde under 5 meter. Selv om de fleste campingvogne ligner hinanden meget, så vil jeg i dag også vise en ting som er smart eller speciel ved den pågældende vogn.
Den første er den nye Dethleffs c’joy 460 LE. Den største af vognene i en ny letvægtsserie på tre modeller. Den er indrettet med enkeltsenge bagi og en siddegruppe i forrest.

De langsgående sofaer er 100 og 90 cm lange. For at spare vægt er der sparet på overskabe og andre løsninger som vejer, f.eks. et vægthængt bord, et mindre køleskab og en udvendig bredde på 212 cm. Opredt bliver sengen 190 cm lang.

I soveværelset er der overskabe på to sider og to enkeltsenge som er 80 cm brede og en længde på 205 og 800 cm. Her er lameludtræk som gør det muligt at rede op i hele vognens bredde.

For at spare vægt er metalrammen under sengene skiftet ud med en letvægtskonstruktion i træ. Derfor er der et hængslet bræt som holder sengebunden oppe når du skal ned i magasinet. Enkelt, ekstra let og nemt at bruge. Ved den ene fodende er der også fundet plads til et lille hyldearrangement. Køreklar vægt og totalvægt på Dethleffs c’joy 460 LE er 970 og 1.200 kg. Totalvægten kan opvejes op til 1.350 kg. Den har en udvendig længde, bredde og højde på 676, 212 og 261 cm.

Næste model, Knaus Sport & Fun 480 QL, er en specialdesignet campingvogn med en stor dør bagi og indvendig plads til stor rejsebagage. Et oplagt valg for dem som gerne vil have egne omgivelse med til deres fritidsaktiviteter. Udstyrs- og komfortmæssigt er vægten i Knaus Sport & Fun lagt på beboelseskomfort. Det er en komplet campingvogn som sagtens kan bruges af 2 – 4 personer uden andet formål end at være campist og turist. I baggrunden står der en Knaus Deseo Tranport hvor der er lagt større vægt på aktiviteter og mindre vægt på beboelseskomfort.

Her ser du den gode gulvplads inde i vognen. Vinkelsiddegruppen kan redes op til et madrasmål på 192 x 121/99 cm. Køleskab og klædeskab er placeres for enden af siddegruppen. Toiletrum og køkkenblok er placeret i modsatte side.

Vognens dobbeltseng er placeret på tværs forrest. Den er ekstra høj så der kommer et stor magasin under den. Madrasmålet er på 199 x 143/125 cm. Der er et lille vindue ved hovedgærdet.

I toiletrummet er der indrettet brusekabine i en skuffe som trækkes ud når der er behov for det. Og der er skinne i loftet til bruseforhænget. I gulvet finder der forskellige former for beslag og surringsøjer til fastgørelse af evt. bagage.
Køreklar vægt og totalvægt på Knaus Sport & Fun 480 QL er på 1.130 og 1.300 kg. Totalvægten kan opvejes op til 1.500 kg. Den har en udvendig længde, bredde og højde på 625, 232 og 257 cm.

Næste campingvogn er den helt nye Weinsberg CaraTwo 450 FU. En velkendt indretning med fransk soveværelse og rundsiddegruppe som findes hos de fleste mærker. CaraTwo 450 FU er den næststørste af fire modeller i serien. Den store forskel på CaraOne og CaraTwo er en Ambiente lyspakke, CaraTwo og en udvendig Design pakke med nye farver, nye skærme, baglygtekonsol og hjørner, alufælge og karbonoptik i bagruden. Der er også flere hvide låger end i CaraOne.

Der er tre forskellige farvevarianter på hynder og tekstiler. Curry Yellow (gul), Icewater (turkis) og Wildberry (violet). Her ser du den gule variant. Opredning i siddegruppen måler 199 x 157/133 cm.

Dobbeltsengen i det franske soveværelse måler 197 x 137 cm. De lyse låger og gule gardiner får CaraTwo til at virke helt anderledes i forhold til CaraOne.

Hvis du ser på dette og de to forrige billeder kan du let se hvor stor forskel det indirekte lys betyder for vognens indretning.
Køreklar vægt og totalvægt på Weinsberg CaraTwo 450 FU er på 1.000 og 1.200 kg. Totalvægten kan opvejes op til 1.500 kg. Den har en udvendig længde, bredde og højde på 664, 232 og 257 cm.

Caravelair Antares Luxe Style 420 Kampagne er en af de ultrakorte modeller med fransk soveværelse i fronten og sidegruppe plus køkken eller klædeskab bagerst i vognen. I Antares Luxe Style 420 Kampagne er det klædeskabet som står ved siden af siddegruppen. Kampagnemodellen er bl.a. ekstraudstyret med XL kompressorkøleskab på 150 l, gulvvarme og totalvægt op til 1.500 kg.

Der er to vinduer i siddegruppen, og store overskabe over vinduet i siden. Der kan opredes en seng her.

Dobbeltsengen i det franske soveværelse måler 199 x 122 cm. Der er dybe overskabe over hovedgærdet, og sengelamper med svanehals og to praktiske tekstillommer.

Køkkenet i Antares Luxe Style 420 er udstyret med det smarte, og praktiske, skuffekøleskab med kompressor på 150 liter. Det koster på skabspladsen med sparer meget på gulvarealet, og så er der ingen køleproblemer når udetemperaturen er på 25 graders varme og derover.
Køreklar vægt og totalvægt på Caravelair Antares Luxe Style 420 kampagne er på 926 og 1.230 kg. Kampagnemodellen har en totalvægt på 1.500 kg, nedvejning er muligt. Den har en udvendig længde, bredde og højde på 590, 230 og 258 cm.

Dagens sidste vogn er også en kampagnemodel. Hobby De Luxe 400 SFe Kampagne er ekstraudstyret med fastmonteret markise, cykelholder til 2 cykler på trækket, Hobby radio og Autark pakke som består af ladebooster, batteri, batterikasse og batterisensor.

Opredning i siddegruppen måler 205 x 101 cm. Her er to vinduer, godt med overskabe, spots og lys i loftet. Køkkenblokken er rummelig og køleskabet på 150 l står ved siden af døren.

Soveværelset er den velkendte variant med en fransk seng som måler 196 x 138/109 cm og toiletvask med trefløjet spejl og god plads uden for selve toiletrummet. Der 230 V stik, praktiske hylder ved hovedgærdet og overskabe med åbne hylder under.

Når du skal ned i sengemagasinet kan hele sengebunden hæves. Stuvepladsen er god og der er kun teknik i den forreste ende af magasinet. Der er også udvendig adgang gennem den en serviceluge. Køreklar vægt og totalvægt på Hobby Luxe Style 420 kampagne er på 1.090 og 1.300 kg. Opvejning op til 1.500 kg er muligt. Den har en udvendig længde, bredde og højde på 590, 230 og 258 cm.
Tekst og foto: J-P. Rasmussen
© www.campingferie.dk

Annonce:

Efterlad din kommentar